Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Armoni Bilgisi İçin Kitap

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Armoni Bilgisi İçin Kitap

Slm nota bilgim var piyano çalıyorum. İyi bir armoni metodu bilen var mı? Berklee nin falan var ama ben türkçe arıyorum mümkünse!

Armoni - Nurhan Cangal
    Caz müziğinde akor dizileri - Nail Yavuzoğlu

Yorum

nail yavuzoğlu (pan yayınlarından) iyidir, ama temel armoninin çok dışında, spesifik ve ikinci adım olabilecek bir kitap. nurhan cangal'ın üzerine iyi gider ama.

ayrıca rimsky korsakoff'un kitabını ve zarife bakihanova'nın (ismi yanlış yazmış olabilirim) kitabı iyidir. ama zarife b.'nin kimi kısımları el yazısı. kimileri tercih etmiyo o yüzden. piyasada sanırım en çok bilinen ve iş görenler bunlar.

ama en iyisi adminin söylediği nurhan cangal.

Yorum

nail yavuzoğlu (pan yayınlarından) iyidir, ama temel armoninin çok dışında, spesifik ve ikinci adım olabilecek bir kitap. nurhan cangal'ın üzerine iyi gider ama.

ayrıca rimsky korsakoff'un kitabını ve zarife bakihanova'nın (ismi yanlış yazmış olabilirim) kitabı iyidir. ama zarife b.'nin kimi kısımları el yazısı. kimileri tercih etmiyo o yüzden. piyasada sanırım en çok bilinen ve iş görenler bunlar.

ama en iyisi adminin söylediği nurhan cangal.
        kesinlikle katılıyorum bu arada ismini doğru yazmışsın..yukarıdakilerle beraber bence Zarife BAKİHANOVA nın kitabı çok açıklayıcı..

Yorum

Çok teşekkür ettim. Peki sizce armoni teorisini ders almadan evde kendi başıma öğrenebilme şansım nedir? İlla ders alsam mı!

Yorum

Aynı şeyi bende soracaktım.Armoniyi öğrenmek için eğitim gerekli mi?Ben 6 aydır klasik gitar eğitimi alıyorum.Nota bilgisi bildikten sonra armoniyi kendimiz çalışarak da öğrenebilir miyiz?

Yorum

Armoni müziğin matematiğidir. Tabii ki öğrenebilirsiniz neden olmasın? ancak!

Öğrendiğiniz bilgileri en kolay uygulayabileceğiniz enstrüman piyanodur. Klavye ile de çalışabilirsiniz.

Böylece öğrendiğiniz bilgileri uygulamanız çok daha kolay uygulanabilir ve anlaşılır olur. Gitarda öğrendiğmiz bilgileri uygulamak, enstrümanımızın yapısı gereği biraz daha zordur. Ama olmaz diye bir şey yok...

Öncelikle piyanoda (klavye) çalışmanızı öneririm.

Yorum

Armoni(Nurhan Cangal) çok iyi ama sakın Rimsky Korsakoff(Armoni) kitabını alma!!! İyi değil anlamazsın

Yorum

korsakoff zaten biraz fazla gelmezmi herneyse ben bu sene gördüğüm kadarıyla armoni evde tek başına öğrenmek pek de kolay değil..gerçekten iyi bilen birisi tarafından yardım alınması gerekir kanımca..

Yorum

valla yanlış yazmıyorsam ADNAN ÖZALAŞAR ın da kitabı güzel. birde ne kadar kitap incelense bile sonuç gene sizlere kalıyor. demek istediğim ewet kandiniz evde çalışarak ilerletebilirsiniz. en azından ben bunu yapabildim.sadece iyi anlamak düşünmek vede uygulama gerektiriyor.kolay gelsin...

Yorum

Selam Arkadaşlar bugün doğan ışığın klasik & popüler volume 1 gitar metodu kitabını aldım ama kitabta pek de işe yarar birşey bulamadım yani tek işime yarayanlar gamları göstermesi oldu.Pentatonik ,Blues,harmonic,melodic gösteriyor.Ki ben zaten blues pentatonik ve harmonic gamları kafamdan notası notasına şaşırmadan çalabiliyorum.**** bu tel çınlatmaları(harmonic) gösteriyo 3 çeşit bunlarında sadece 1 ini anlayabildim.Yani kitabı baştan sona okuyayım dedim bi de baktım zaten hepsini biliorum kitap 5 dakkada bitti.Şöyle adam gibibi kitap yok mu.Gitar çalmayı ben iyi biliyorum diyesim geliyo ama çalarken bazen hep aynı şeyleri çalarmışım gibime geliyo.Acaba zamana mı bıraksam diyorum.Kendi kendine otururmu.Ne dersiniz yardımınıza ihtiyacım var.Bi ara kayıt yapıp siteye koyucam zaten ama kayıt için gerekli teçhizat yok.Neyse konuyu saptırmayalım ne dersiniz önereceğiniz başka bir kitap daha mı alayım yoksa zamana mı bırakayım.Şimdiden teşekkürler.

Yorum

eski gitar hocamın kitabı hakkında bunları duymak açıkçası beni üzdü.

pharmacist inanmayacaksın ama iu an ben de seninle aynı şeyleri hissediyorum, sürekli aynı şeyleri çalıoyrmuşum gibi geliyor. ama bu dönemler yaşanıyor sanırım.

kitap olarak asıl tavsiyem ise, selçuk abi'nin de önerdiği kitap olan "nurhan cangal -armoni-" olacak.yararlanacağına inanıyorum, ben şu an çalışmalarımı bu kitaptan yürütüyorum. bir de bora uslusoy'un diziler ve arpejler kitabı...

Yorum

Duvardaki kukla kardeş belki ben anlayamamışımdır kitabı hemen üzülme yaws.Efet sanırım herkesde var bu sorun.Zamana bırakıcam.Çünkü 3-4 ay öncesine kadar pentatonik gam bildiğim halde hiçbişey yapamıyodum nota kaçırıyodum filan.Bi an birşey oldu.Santana dinlerken arkadan eşlik edeyimd edim bi baktım adam hep pentatonik gidiyor.Sonra sürekli ona eşli ettim şimdi pentatoniklerde hiç nota kaçırmadan çalabiliyorum.Sonra aynı şey malmsteen i dinlerken de oldu.Bi ara harmonic minor çalışmıştım baktım adam harmonic minor çalıyo genellikle sonra sürekli malmsteen dinledim artık harmonicleri de şaşırmadan çalabiliyorum.Hemde linear bi biçimde.Neyse konunun dışına çıktık sanırım.

Yorum

nurhan cangal ın kitabını bugün şans eseri gördüm we direk aldım

çok anlaşılır bir dille yazılmışş örnekler de çok güzel tavsiye ederimm

Yorum

adam kadmon - keyboard grimoire

her türlü akor, gamın olduğu hem gitarda hem de klavye şemaları içeren bir kitap.

sağlam bi kaynaktır tavsiye edilir.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X