Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sadece Si telinde meydana gelen garip sorun

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Sadece Si telinde meydana gelen garip sorun

    Öncelikle hepinize merhaba. Forumda yeniyim. Sorunuma çare bulmak için geldim. Yeni keşfediyorum. Hatam olursa eğer kusura bakmayın şimdiden. Bu sorunu daha önceden yaşayan var mı bilmiyorum ama ben ilk defa karşılaşıyorum. Yardım edebilecek olan varsa inanılmaz mutlu olurum. Ne yaptıysam olmadı. Sorunu kısaca anlatayım. Bende cordoba c5-ce elektro klasik gitar var. Bir kaç gün evvel kendisine her zaman kullanmış olduğum dadario pro arte ej45 klasik gitar tellerimi taktım. Yeni teller akort tutmadı bir süre normal olarak. esnedi gevşedi derken artık akordun tam oturduğu zamanlara geldik. Buraya kadar her şey çok güzel. Bütün telleri akortluyorum. Hepsi gayet güzel tutuyor. Si teli de boş telde vurduğumuz zaman gayet güzel si veriyor. Fakat 1. perdesine bastığımda do vermesi gerekirken akortsuz bir do veriyor. bu sorun diğer perdelerde artarak devam ediyor. yani 3. perde de re vermesi gerekirken garip bir şekilde akordu kaçık bir re veriyor. beşinci perde de mi vermesi gerekirken öyle bir mi veriyor ki inan içim sızlıyor. diğer telleri tek tek kontrol ediyorum. atıyorum mi telinde 1. perdeye basıyorum. Akort cihazından kontrol ederek aslanlar gibi Fa veriyor. üçüncü perde de sol. efendim beşinci perde de la ne bileyim. 12. perdeye kadar bütün telleri böyle kontrol ettim fakat si hariç hepsi gayet güzel veriyor. Ama ne hikmetse bu si boş tel hariç hiçbir sesi adam akıllı veremiyor.

    si teli hariç hiçbir telde en ufak bir sıkıntı cızlama yok. gayet güzel. si teli de boş telde gayet güzel akort tutuyor. fakat perdelere basmaya başlayınca saçma sapan sesler veriyor. herhangi bir cızlama tıslama, bozuk ses vermiyor yanlış anlaşılmasın. akortsuz bir ses veriyor. yani perdeler yer değiştirmiş diyeceğim imkansız olmadığını bilmesem. öyle söyleyim. 1. perdede do verecekken akortsuz bir do veriyor. ilk önce truss rod ayarından kaynaklandığını zannettim fakat diğer tellerde herhangi bir sorun olmadığından bu mantıksız geldi. biraz oynasam da değişen bir şey olmadı. daha sonra üst eşik aşınmış olabilir diyerek kağıt sokmaya falan çalıştım. gene değişen bişey yok. alt eşik düşük mü geliyor diyerek alt eşikte sadece si telinin altına kağıt sıkıştırmayı denedim. gene olmadı. ne yaparsam yapayım perdelere basınca düzgün ses vermesini sağlayamadım.

    şimdi bundan anlayan varsa çözümü söyleyemese bile en azından bu gitara neler olduğunu söyleyebilir mi? çok rica ediyorum. bu sorun neyin nesidir? bunu nasıl çözeceğim ? yardım edebilecek olan varsa çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.
    Son güncelleyen oormanci; 04-09-2019, 01:51. Sebep: mesajda nedense küfür etmişim gibi yıldızlar çıkmaya başladı. ondan ötürü.

  • #2
    Eğer tüm tellerde olmuş olsaydı büyük ihtimalle saptan kaynaklı bir sorun olurdu lakin tek si telinde oluyorsa entonasyon ayarına baktır derim. Entonasyon ayarını da bence kendin yapma bir servise götür.

    Yorum


    • #3
      Lokal fret sorunu da olabilir, entonasyon problemi de

      Yorum

      Unconfigured Ad Widget

      Collapse
      Initializing Tabs & loading Content...
      Initializing Tabs & loading Content...

      Trending

      Collapse

      Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

      Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

      Collapse

      Çalışıyor...
      X