Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2500YTL ile Alınabilecek Gitar veya Gitar+Amfi??

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    2500YTL ile Alınabilecek Gitar veya Gitar+Amfi??

    arkadaşlar anneme ısrarlarım sonucu bütçeyi artırdım daha iyi şeylere bakıyorum.Alacaklarımın yanında Boss GT-10 alacağım.Artan para ile de bir amfi almayı düşünüyorum..Yani ne kadar para artarsa o kadar iyi bir amfi ama çokta para saymak istemiyorum amfiye en fazla bir 600ytl falan çünkü gt-10 ile kullanıcam daha da artanla manyetik alırım..

    Tarzım: Jimi Hendrix , Guns'N Roses , Metallica , Satriani , Pentagram vs vs..Yani anlayacağınız sert müzik ağırlıklı bir tarzım var.Ama yeri gelince blues da yapacağım.Bu seçeneklerden hangisi en makulüdür?Başka önerceğiniz gitarlar varsa önerirseniz iyi olur.
    Son güncelleyen xFRaTx; 11-12-2008, 22:37.

    #2
    Selam aynıyız hocam..Ben de jem555 ile rg2550 arasındaydım ve bu forumda soruyodum arkadaşlara çok yardımcı oldular saolsunlar..Güzel bi haberim var ben bugün gitarı aldım..=)..
    RG2550 aldım..Ki tavsiye ederim çünkü rg nin bu son 6 aydan sonraki türkiyeye gelen postalarında köprü sistemi vidalı değil,direk gitarın arkasından bi zımbırtıyı çevirerek ayarlıyosun..Çok rahat..Ayrıca case muhabbeti var dediğin gibi..Bak uzun vadeli düşünürsen Rg daha kârlı..Köprüsü de daha iyi,özellikle bu son 6 aydır türkiye'ye gelenler için konuşuyorum..
    Gelelim Jem'e..Benim 2 senedir jem tutkum var ve bunu tarif edemem..Öyle böyle değil yani..Steve Vai hayranı olmamda bunda bayağı etkili herhalde..Jem'in estetiğine lafım yok..Hastasıyım..Manyetikleri şimdi bir + gibi gözükebilir..Ama hep yumuşak parçalar çalıcaksan..Yani çok sert tonlar elde edemiyosun..

    Bak kardeşim şunuda söyliyim rg yi şimdi 2200 e alıp sonra maks. %8-10 zararla satarsın..ama jem öyle değil,kore olmasından millet zaten tedirgin ve herkes Steve Vai sevmez..O yüzden benim tavsiyem RG2550..

    Yorum


      #3
      doğru söylüyosun komşu %90 RG2550z alacağım zaten öyle çok Steve Vai seven biri değilim..şekil olmasa da olur RG2550 ye açarız iki delik alsana JEM..

      Düzenleyen - xFRaTx on 15/11/2008 21:01:28

      Yorum


        #4
        İsabet olur..Rg nin tipi kötü değil ki..Jem in o monkey grip olayına o kadar takılma=)..Bi elle tutucam diye zarar etme..

        Yorum


          #5
          Bi yorum okumuştum Jem555 le ilgili. "Uzun zamandır Gibson çalıyorum, Gibsondan sonra bile tonları beni tatmin etii." Bitanede video izledim Jem555 le ilgili. Solo için çok iyi olduğunu gördüm.

          Bende %50 Jem555 %50 RG2550 veriyorum. İkiside çok iyi gitar.

          Benim sana tavsiyem söyle olacak. Biraz daha bekle Gibson Les Paul Studio al.

          Yorum


            #6
            kimi89 dostum,
            tavsiyelerin için sağol biraz daha düşündükten sonra JEM in bastırmaya başladığnı hissettim kore olması birşey farketmez sonuçta o kadar para verilen bir gitar dandik olamaz heralde..bi hardcase işi kaldı onuda ibanez'in vermemesi büyük ayıp..
            ayrıca gibson falan düşünmüyorum floyd rose da kullanacağım..

            Düzenleyen - xFRaTx on 16/11/2008 10:26:50

            Yorum


              #7
              bn olsam rg 2250 alırdm! hafif ıhlamur yapısı klavyesi ve edge zeroy la çok tatminkar bir gitar olacaktır sen için! tabi son karar senn!

              Yorum


                #8
                *** tamam bencede RG2550z de JEM in o ince sapı , klavye deseni ve kasasındaki tutma yeri insanı cezbediyo..

                Yorum


                  #9
                  bende rg2550z var o 2 ay önce yaklaşık 1700 ytl ye falan almıştım. şuan fiyatı yükseldi. jem 555 de denemiştim. rg2550z daha tutkulu geldi gerekse ses ve dış görünüş olarak.. sapı çok güzel ve hafif. perde desenleride zevke hitap ediyor. ha tabi hardcase de var yanında. ayrıca ibanez ve dimarzio nun ortak çıkardığı özel manyetiklerde var tabi. kesinlikle rg2550z derim. ama prossesör de alabilrsen iyi olur.

                  Yorum


                    #10
                    en önem verdiğim nokta o zaten..tabii ki prosesör alacağım ve de sanırım RG2550 alıcam..

                    Yorum


                      #11
                      Bence al bir rg1570, üstüne de 3 tane manyetik at, hem daha kârlı çıkarsın hem de:

                      -ne boş yere seni yarı yolda bırakacak dimarzio/ibz manyetikler alırsın. dimarzi/ibz bir yere kadar. inan eninde sonunda manyetik takviyesi yapacaksın ve değmez. Gitar neredeyse tıpa tıp aynı...

                      - köprü sistemi de çok ahım şahım gelmesin sana. steve vai gibi adamlar neden Z tipi Edge Pro kullanmıyor? bir bildiklerinden olmasın?

                      - ne de herkesin "tüm jemlerin utanç kaynağı" diye hitap ettiği, Jem'e diş bile olamayacak, sap figürünün baştan sona bile gitmeyip üstüne en sonuna steve vai yazmaları kadar saçma bir JEM555...
                      Tremolosundan tutup kaldıramadığın bir jem, jem değildir...

                      Yorum


                        #12
                        Bir kere jem 555 görüntüsü güzel olsa da kendi o kadar parasını hak eden bir gitar değildir. 500 liralık ibanezlerin kullandığı tremolo sistemini takmışlar bir de görüntü olsun diye dimarzio koymuşlar al sana jem yok ***. Ayrıca Vox kendi başına iyi bir amfi ama gt10 alacaksan amfiye gerek yok

                        Yorum


                          #13
                          yaaa olsun ben param varken iyi bir amfi alayımda ilerde belki prosesörü satıp pedal dizerim bidaha değiştirmem amfiyi zaten değiştirirsemde artık ya mesa boogie solo rectifier ya da jcm-2000..

                          Yorum


                            #14
                            Pedal dizme gibi bir düşüncen varsa onu dediğin ikinci amfileri aldıktan sonra diz bence çünkü birincisi vox zaten modelleme amfisi ve pedallarla iyi gitmez ikincisi bir amfi parası verip pedal dizeceğine ucuz amfiye, adam gibi amfi al öyle diz. Dediğim gibi bence amfiyi aradan çıkar.

                            Yorum


                              #15
                              arkadaşlar büyük ihtimal amfi almayacağım onun yerine ya ses kartı alacam ya da direk gitar alacağım..
                              bu arada gitarların arasına Fender USA Strat'ta girdi anneme gösterdim oda beğendi önemli olan o zaten..Ama Fender alırsam gt-10 tehlikeye giriyo ne yapsam hiç bilmiyorum ***..

                              Düzenleyen - xFRaTx on 17/11/2008 18:19:06

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Çalışıyor...
                              X