Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yamaha AES720 Elektro Gitar, Uygun Fiyat

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Satılık Yamaha AES720 Elektro Gitar, Uygun Fiyat

    YAMAHA AES 720

    Gövde: Maun
    Bağlantı: Set-neck
    Klavye: Gül ağacı
    Sap: Maun
    Köprü: Yamaha Original AES Bridge, Tune o matic
    Manyetik: DiMarzio Super Distortion 2 (2 Humbucker)
    Perde: 22 perde


    Gitar hakkında kendim bir şeyler söylemeden önce daha objektif olması açısından, başkalarının gitar hakkında neler söylediğini belirtirsem daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bu gitarın ülkemizde pek bilinmemesinden dolayı, incelemeler ve yorumlar genellikle ingilizce. Kısa ve öz bir tanıtım olması için, iki tane web sayfasın bir kaç görüş aktarmak için seçip, elimden geldiğince çevirip size sunmak istedim.

    Referans aldığım ilk site olan musiciansfriend.com'da gitar, 10 kullanıcının oyuyla 4.8/5 puan almış. Gayet başarılı bir puan. Zaten yorumları okuduğunuz zaman da bu sonucun sürpriz olmadığını siz de fark edeceksiniz.
    (Yorumlar bana ait değildir, belirtmiş olayım )

    Kieran tarafından, NY

    Bu fiyata muhteşem
    Yamaha AES720'yi yaklaşık 6-7 ay önce bir tane efekt pedalı ile birlikte almıştım.
    Bu benim ilk ciddi gitarımdı, ve açıkça bu gitar benim çalma yeteneklerini yepyeni bir
    seviyeye yükseltti. Harika görünen ve gerçekten güzel bir tınıya sahip. Bir arkadaşım, gitarı
    konser için yapacakları bir provada kullanmak için ödünç aldı ve sonra bana dediği şu oldu:
    "Bu gitar Gibson Les Paul ile kapışacak seviyede." Ve manyetiklerin de ne kadar çarpıcı olduğunu
    ve LP den daha bas bir tonu olduğunu ekledi ki bu da benim tam da ihtiyacım olan şeydi.
    Gitarı şiddetle tavsiye ediyorum.
    ------
    SGManiac tarafından, Nashville
    Müthiş Bir Enstrüman!!
    Bu enstrüman benim aklımı aldı! Kendim Les Paul sahibiyim ve bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama...
    Bu gitar benim amerikan yapımı gitarlarım kadar iyi bir tona sahip. Bitiş kusursuz, çok güzel bir ton ve sustain.
    Kendiniz içi bir kere çalın, o zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız. İnanıyorum ki bu gitar her tarz müziğin altından
    ustalıkla kalkar. Bu benim bir sonraki alacağım gitar!


    Bir de olumsuz yorumu sizlere aktarmak istiyordum. Oradaki yorumlarda sadece bir tane olumsuz denebilecek yorum var. Fakat teknik konulardan bahsettiği ve benim de bunları sağlıklı aktaramayacağımı düşündüğüm için, o yorumun türkçesini sizlerle paylaşamıyorum. Sadece o kişinin verdiği puanı ve başlığını aktaracağım:
    ""3/5" - Harika bir enstrüman, FAKAT.."

    Diğer yorum başlıkları da şöyle:

    "Yüzyılın Anlaşması"
    "ALIN ONU!"
    "Yamaha işi öğrendi"
    "En İyi Alışveriş"
    "Ötesi Yok"
    "Harika Gitar"
    "Mükemmel Gitar - fiyatını gördükten sonra bile"

    Ve ultimate-guitar.com isimli web sayfasındaki inceleme:

    Gitarın Alındığı Yer: Musician's Friend

    Özellikler: Yılı hakkında emin değilim, ama son model olan Kore yapımını aldığımı sanıyorum. 22 perde gül ağacaı klavye, maun set-neck ve gövde.. Gövde stili "Les Paul" tarzı. Yine de yalın bir görüntüsü var. 2 DiMarzio hambucker ile geliyor ve bunlar gövdeye sertçe monte edilmiş. Düz köprüyle, AES'in kendine özgü bir bağlantı stili var. Kontrol düğmesi olarak da 2 volume ve 1 master tone a sahip. Bir de 3 yollu switch.

    Ses Özellikleri: Gitarı EHX Big Muff, Boss DS-1, Ibanez Weeping Demon, DE-7 ve CF-7 Traynor YCV40'a bağladım. Beni gitarla ilgili beni etkileyen ilk şey, bu gitarın nasıl bu kadar uyumlu tınlayabildiğiydi. Bu benim aldığım ilk set-neck gitar. Yani bu tını bu tür gitarlarda yaygın olan bir şey mi ya da bu gitar özgü bir şey mi emin değilim. Aslında, çalarken titreşimleri neck boyunca hissedebiliyorum. (Kötü bir şekilde değil, çok organik(doğal) hissettiriyor.). Manyetikler çok hoş ve temiz. Bu gitar AES620'ye göre daha agresif soundlar için yapılmış. Ve bunu yansıtıyor. Clen tonları da oldukça güzel olmasına karşın, distortion içeren her şey için de mükemmel.

    Tel yüksekliği, Baştan-Sona: Kurulum mükemmel. Entonasyou tam doğru ve tel yüksekliği de harikulade. Köprü manyetiği benim zevkime göre biraz yüksekti fakat bu da kolayca düzeltildi. 1.perdenin yanında, çok küçük bir kozmetik hatası var fakat bu da farkedilmeyecek kadar ufak.

    Güvenilirlik, Sağlamlık: Bu gitar son derece sert ve inanılmaz sağlam hissettiriyor. Gitarın bitişi kalın ve herşey sertçe monte edilmiş. Rahatsız bir durum yok.

    İzlenimler: Bu gün bu gitar, hiç şüphe yok ki, pazarda en fazla değeri bilinmeyen gitarlardan bir tanesi. Bence, AES serisi, Les Paul ve Kopyalarının tartışması arasında kaybolup gidiyor. Fiyatı harika. Ve son derece çok yönlü ve sağlam bir gitar. Çok çeşitli şeyler çaldım. Ve bu gitarla yakalayabileceğim soundları keşfetmeye daha yeni başlıyorum. Hiç çekinmeden söyleyebilirim ki bu oldukça profesyonel bir gitar ve yatırımınıza değiyor.



    Sanıyorum bunlar, gitar hakkında bir izlenim edinmenizi sağlamıştır. Başkasının gözünden, tabiri caizse " bu gitardan para kazanma" amacı olmayan (belki vardır kesin konuşmayayım) kişilerden yorumları aktarmayı daha önceden de söylediğim gibi daha objektif olması açısından tercih ettim.
    Şimdi ise ben, gitar hakkında bir şeyler söyleyeyim;
    Gitar oldukça şık tasarımlı, zaten elinize aldığınızda aynanın karşısında bu şıklığı hemen fark ediyorsunuz. Klavyesi oldukça rahat. ( Tabi bu kişiye göre değişebilir. Benim için böyleydi.) Tonuna gelecek olursam şunu derim, alıp denemeniz gerek. Gerçekten etkileyici ve tatmin edici bir tonu var. Ayrıca ton 2 humbuckerdan dolayı daha tok ve sert müzik yapmak istiyorum diyenler için oldukça uygun kanaatimce. Zaten ömürlük olması niyetiyle almıştım bu gitarı. Bu fiyatta, diğer gitarlar ile kıyaslarsanız bu gitarı performans olarak geçebilecek bir gitar var mı bilmiyorum.

    Şimdi merak edildiğini tahmin ettiğim bir soruyu cevaplayacağım.

    Madem bu kadar harikulade bir gitar, neden satıyorsun?
    Bu soruya, "nakde ihtiyacım var" veya "başka bir gitarla değiştireceğim." gibi cevaplar verilir.
    Benim cevabım ikisi de değil.
    Açık söylemek gerekirse, gitarı satmamın sebebi, neredeyse hiç elime almamam. Çeşitli durum ve şartlardan dolayı gitarı pek fazla çalmıyor oluşumdan dolayı, ve gitarın da durduğu yerde eskimesini istemediğim için satıyorum.
    Kozmetik olarak, pena çizikleri, ki bu çizikleri farketmek oldukça zor, ve metallerdeki oksidasyon(kaçınılmaz olarak) dışında sadece bir çarpma sonucu, headstock'un arka tarafında ufak çaplı bir hasar var. (resimlerde görebilirsiniz.)

    Yaklaşık 1 ay önce telleri değiştirilip entonasyon ayarı yapılmıştır. Fakat overdrive tonunda 12 ile 16 arasındaki bazı perdeler arasında ses biraz dalgalı çıkabiliyor. Bu sebeple fiyatta 100 lira indirim yaptım ki iyi bir luthiere götürürsünüz. Sen neden yaptırmıyorsun diye sorarsanız, bir luthiere götürdüm, oldukça düzeltse de bazı perdeleri yapamadı. Çok fazla bildiğim luthier de yok onun için bunu size bırakıyorum.

    Ayrıca do-re müzik sayfasından bakarsanız, gitarın sıfır fiyatı şu an 1.299, 00 TL'dir.
    Benim istediğim fiyat 500 TL.
    İletişim: 0506 944 22 56

    İstanbul içi elden teslim daha çok tercihimdir.
    Resimler için: http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...6326500/detay/
    Son güncelleyen gfb_haldun; 08-03-2014, 15:42.

Unconfigured Ad Widget

Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
X