Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ses karti ve preamp hakkinda sorum

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    ses karti ve preamp hakkinda sorum

    Öncelikle herkese merhabalar,

    forumdaki ilk basligim olacak bu. Araniza yeni katildim ve hemen zaman kaybetmeden sizlere bir sey danismak istiyorum.

    Line 6 ux1 ses karti kullaniyorum
    ve gitar kayitlarinda kullandigim pek cok kaliteli plug in mevcut.
    Gitarimin markasi esp ltd ec 1000-t.
    Aktif monitorlerim yok ancak kaliteli studio headphonelarim mevcut.. Umdugum kalitede sesi alamiyorum gitar kayitlarimda. Ustelik sert tonlar icin en uygun gitarlardan biri olmasina ragmen basslarda oynamama ragmen cok boguk tonlar aliyorum ve beni memnun etmiyor. bu arada dinledigim tarz metalcore/postcore v.b.
    Bahsettigim bass tonlari en ustten tek veya iki tel ile yapilan mutingler ve benzeri ritimler..

    Neyse size danismak istedigim konu sudur ki yeni bi midi klavye siparisi verdim ve yanina preamp eklemek aklimdan gecti. Eger bir preamp alirsam ve kombine olarak ses kartimla kullanirsam daha iyi ses elde eder miyim ki alacagim bu preamp 70 euro civari baslangic modeli olacagi icin benim icin para kaybi mi olur dersiniz. Cunku baslangic seviyesi bir ses karti kullandigimi farkindayim ancak phantom power olmadigindan en basitinden 48v girisli con.mic bile kullanamiyorum. Bir ihtimal boyle bi kombine yapip iki derdimden de kurtulurum diye dusunmustum.


    cevaplariniz icin tesekkurler simdiden herkese..

    #2
    Selamlar,

    Alacağın giriş seviyesi bir preamfi gitar kayıtlarının kalitesini pek de iyileştirmeyecektir. Ses kartını yalnızca preamp olarak kullanabiliyor muısun? Yani Line6 bu kartla beraber sadece kendi amfi yazılımlarını kullanmaı şart koyuyor mu? Eğer öyle değilse ve bilgisayarın da kaldırırsa çok güzel pluginler mevcut. LePou ve Taranov'un VST pluginleri var amfi simulasyonu, yanına impulse response kullanarak (kabin simulasyonu diyelim) çok tatmin edici sert tonlara ulaşabilirsin. Ama genel olarak iyileştirme istersen ses kartını değiştirmen gerekli. Bütçe ne kadar?

    Yorum

    Unconfigured Ad Widget

    Collapse
    Initializing Tabs & loading Content...
    Initializing Tabs & loading Content...

    Trending

    Collapse

    Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

    Çalışıyor...
    X