Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Türkiye'deki Enstrüman Yapımcıları , Tamir/Bakım Atölyeleri

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    İnceleme Türkiye'deki Enstrüman Yapımcıları , Tamir/Bakım Atölyeleri

    Derli toplu bir başlık olsun, arayanlar kolayca ulaşabilsin diye bu başlığı açıyorum. Aslında 'enstrüman yapımcıları' çok genel bir tabir. Ülkemizde sayısız enstrüman yapımcısı var. Ama sitemizdeki çoğunluk itibarı ile, gitar ve bas gitar yapımcıları/ustaları asıl bizi ilgilendiren.

    Herkes bildiği yerleri adresleri ile birlikte yazarsa, faydalı bir başlık olur. İsteyenler bu ustalar hakkındaki tecrübelerinide paylaşabilir, o zaman çok daha faydalı olur.

    İlk aklıma gelenleri yazayım. Bazıları bizzat çalıştığım, bazıları methini duyduğum, bazılarıda sadece ismini duyduğum kişiler.


    İstanbul Avrupa yakası

    Ekrem Özkarpatlar: http://www.gitaratolyesi.com/ekip.html

    Fatih Yılmaz: http://www.gitarvekemanatolyesi.com/

    Murat Sezen: http://www.muratsezenguitars.com/

    Rıfat Türen: http://rifatturen.blogspot.com/

    Briken Aliu: http://www.brikenguitars.com/

    Workshop Enstrüman Yapım Atölyesi: http://www.istanbulboncugu.com/pageShow/1769

    Yüksel Ustaoğlu: Galipdede Cad. Erkan-ı Harp Sokak No: 15 Tünel Han İstanbul / Beyoğlu Tel: 0212 243 08 92

    Ramis Ekinci: Ram-Ses Müzik Atölyesi İstiklal Caddesi Aznavur Pasajı 212/6 Zemin Kat. Yapı Kredi Kültür Merkezi Karşısı Tel. 0212 245 02 21


    Enstrüman ve ekipman elektroniği ve ufak tefek tamirler için gidebileceğiniz iki adres;

    Cengiz Usta: http://www.proseslab.com/

    Levent Usta: http://www.guitartech.info/



    İstanbul Anadolu Yakası

    Feridun Tanrıkut: http://www.mrcguitars.com/

    Süleyman Aslan: http://www.suleymanaslanguitars.com/

    Erdem Koca: http://www.erdemkoca.com/



    İzmir

    Erkan Sızarlar: http://www.erkansizarlar.net/

    Muharrem Nalbant: Tel. 0505 334 00 73 muharrem.nalbant@hotmail.com


    Enstrüman ve ekipman elektroniği için alternatif;

    Atilla Tanaydın: http://www.addpluspedals.com/



    Eskişehir

    Çizmeli Kedi Gitar Atölyesi: cizmelikedigitar@gmail.com



    Ankara

    Kenan Turgut: http://kenanturgut.com/



    İzmit


    Şahin Altundal: 0533 516 99 32



    Nevşehir

    Sinan Rıfat: http://www.sinanrifat.com/



    Afyon

    Enstrüman ve ekipan elektroniği ve ufak çaplı tamir, bakım için;

    Cihan Düşmez: Tel. 0506 734 44 35 / 0544 236 03 46 , cihandusmez@hotmail.com



    Antalya


    Enstrüman ve ekipman elektroniği için alternatif

    Mustafa Bey: mspozitron@hotmail.com 0545 552 11 19





    Eğer acemi iseniz ve yaptıracağınız işlem tel değiştirmek, pick guard değiştirmek ya da bu ayarda basit bazı işlemler ise, illaki bir usta aramanıza gerek yok. Enstrüman satan bir dükkana gittiğinizde oradaki ilgili kişi bu tarz basit işlerde yardımcı olacaktır size.

    Herkesin konuya katkıda bulunması dileği ile.

    Saygılar, sevgiler..
    Son güncelleyen yutup123458; 20-02-2013, 10:46.

    #2
    Extra bir şey katamayacağım ama tanıdık isimleri gördüm abi ondan biraz bahsetmek isterim:

    Rıfat Türen ile telefon görüşmelerim olmuştur. Sıcak kanlı birisi. Kendisi ile mydukkan kargo aracılığıyla manyetik çerçevesi almıştım. Kendisi kargo konusunda naz yaptı önce onu söyleyeyim O ara mydukkan dan pedal alacaktım. Sağolsun Selçuk abi nin yanında çalışan arkadaşlar geçerken ondan alıp bana kargolamışlardı. ( Rıfat abiye naz yaptı dediysek, kendisine hiç kırgınlığım falan yoktur ha, şu satırları yazarken yüz ifadem şudur ona göre ) Kendisinin işçiliği hakkında forumlardan takip ettiğim iyi bir usta. Ama forumlarda bir iki yerde işçiliğinden memnun kalmayanları gördüm. Genel itibari ile güvenilir, iyi bir usta diye yazar forumlarda. Araştırın google dan görürsünüz.

    Fatih Yılmaz kendisiyle forumda mesajlaştığım olmuştur. Yakın zaman içinde(nakiti topladığım zaman) gitarımın fret-üst eşik değişimi için ona göndereceğim kargo ile. Evet hiç elini sıkmadığım bir adama taa nerden kargo yapacağım. Çünkü bir çok kişinin güvenini kazanmış başarılı bir usta. Bir çok örneği var elemeğinin.... Ayrıca kendisi çok sıcak mesaj atar haberiniz olsun. Soğutmadan okumak gerek

    Cihan Düşmez . Forumlarda yine mesajlaştığım birisidir. Yine kendisine yaza doğru alacağım MT2 mi modlatmak için göndereceğim. Oda elini sıkmadığım bir abim. Ama onada güvenim sonsuz. İşçiliği hakkında bir iki kişi ile görüşmüşümdür. Gayet tatminkar sonuçlar aldıklarını biliyorum. Ayrıca tam olarak size göre bir yol izler bunu bilin.

    Antalya dan mspozitron Mustafa abi. Kendisini herkes tanır heralde. Güven sorunu şimdiye kadar kimseye yaşatmamıştır forumlardan takip ettiğim kadarı ile. Ki yaptığı işleri herkes çok över buda biline.

    Son olarak forumlardan bildiğim kadarı ile, bu işin hakkını verenler:
    Feridun Tanrıkut
    Çizmeli Kedi Gitar Atölyesi
    Erkan Sızarlar


    Son olarak benim takip ettiğim bildiğim kadarı ile, yukarıda yazdığım adı geçen her bir kişiye güvenebilirsiniz arkadaşlar. Özellikle bu konuda araştırmamış ve bilmeyen arkadaşlara için söylüyorum. Güven sorununuz olmasın. Gitar, pedal falan rahatlıkla kargo yapabileceğiniz kişilerdir kendileri !!!

    Diğer kişiler hakkında benim bir bilgim yok. Ama sen bu isimleri buraya yazdıysan abi, eminim onlarda güvenilir insanlardır.

    Bu başlık tam oturdu abi. Böyle bir şey gerekli idi. Birde: Selamlar abi
    Son güncelleyen heavyR; 06-12-2010, 00:45.

    Yorum


      #3
      Bende fazladan birşey katmamakla birlikte bazıları ile ilgili tecrübelerimi paylaşıcam.

      Fatih Yılmaz:Kendisine gitarımı götürdüm.Genel bakım ve tel değişimi için.Kendisi sap ayarı klavye yağlanması ve temizlenmesi fretlerin zımparalanması...vs işlem ve 0.10 yamaha tel için toplamdan 50 TL talep etmiştir.Birçoğunuzunda bildiği gibi oldukça uygun bir fiyattır.Gitarımı tertemiz canavar gibi teslim etmiştir.Gerçekten gitarınızı 0 da aldığınızdan daha güzel bir şekilde size teslim edeceğinden şüpheniz olmasın.Gitarımı götürdüğümden memnun kaldığım matrak bir Luthier abimdir.Gitarımı kime götüreyim sorusuna vereceğim ilk cevaptır Fatih Yılmaz. Son genel bakım ücretleri 100 TL olmuştur bilginize... (fret tesfiyesi,sap ayarı,klavye temizliği,normal kalite tel,floyd rose ayarlaması vs)

      Rıfat Türen:Kendisi adını duyduğum ve aradığım kişiyi bulamadığım için gittiğim adeta yoldan geçerken uğradığım bir luthierdir.Kendisine sadece tel değiştirme amaçlı uğramıştım.Elimde klavye bakımı için temizleme ürünü olmadığından tel değişimlerini dükkanda yaptırıyorum.Herneyse kaliteli bir tel takımı taktırmak istediğimi söyledim ve önerebileceği birşey olup olmadığını sordum.Daha sonra en iyisi bildiğimiz teli taktıralım deyip elixirde karar kıldım.Kendisi 30 TL ye takacağını söyledi.Gitarı bıraktım istiklalde birkaç tur attıktan(30dk)sonra dükkanına gittim.Ve benden tel takması ve fretleri zımparalaması karşılığında 45 TL talep etti.Şaşırdım durum böyle olunca malum öğrenciyiz bilsem kendim alır takardım diye geçirdim içimden tabi iş işten geçti.'Ne o bu fiyatı beklemiyomuydun' gibisinden birşey söyledi.40 TL ye anlaştık.Fakat floyd rose biraz havada duruyordu.Ve tross rod kapağını açmışlardı.Neden açtıklarını anlamadım.Dolayısıyla ne işçiliğinden nede çıkardığı fiyattan memnun kalmadım.Rastgele gittim fakat memnun kalmadım bir daha da gitarımı götüreceğimi sanmıyorum.Bakım ücretlerindeki son durumu bilmiyorum.

      Ahmet Oğuz 'Oğuz Müzik':Kendisi ufak tefek işlerinizde tel değişimi vs yardımcı olabilecek öğrenci dostu oldukça ekonomik bir abimizdir.

      Atilla Tanaydın:Kendisine Boss Mt-2 göndermiştim modlaması için.Kazasız belasız işimizi hallettik.Kendisi müşterisine karşı ilgili ve sorulan sorulara sıkılmadan cevap veren bir kişi.

      Burda yazdıklarım tamamen benim şahsi görüşlerim ve tecrübelerimdir.Yukarıda bahsi geçen özellikle 'Rıfat Türen' adlı luthierden memnun kalanlarda çıkabilir ancak burada yazdıklarım kendi tecrübelerimdir.Bunları tartışmayacağımı belirtmek isterim.

      Umarım yazdıklarım yardımcı olur.
      Son güncelleyen dehset_fatih; 25-05-2011, 11:14. Sebep: düzeltme

      Yorum


        #4
        Muharrem Nalbant Custom Shop

        Aşağıdaki gitarlar izmirli luthier Muharrem Nalbant tarafından tarafıma yapılmıştır. Fikir vermesi amacıyla paylaşıyorum. Kendisiyle gitar yaptırmak veya her türlü tamir işleri için irtibata geçmek isteyenlere numarası: 0505 3340073.







        Yorum


          #5
          istanbul/bakırköyden
          orhan kemal aydın
          fiyatları çok uygun aynı zamanda necarman manyetikleriyle işbirliği içinde.

          bilgi için;

          GitART's. 1.706 beğenme. Tamamen Yerli, Tamamen El Yapımı! ÇAMLIK CADDESİ. KARTOPU SOKAK NO.11/A BAHÇEKATI YAYLA-BAHÇELİEVLER -İSTANBUL(0 212) 571 02 40 - (0 212) 571 02 40 (0 539) 848 55 32

          Yorum


            #6
            gitar yapmasa bile bölgedeki en iyi usta:

            ÖMER ABİ . ferit ginöl luthieridir kedileri. gaziantep ve çevre ilerde ki en iyi luthier bence

            Yorum


              #7
              Feridun Tanrıkut çok temiz titiz çalışan bir isim , anadolu yakasında ikamet etmekte olan arkadaşlar boş yere onca yol gitmesinler . Daha önce bir çok luthiye denedim artık Feridun Bey'de tamam dedim.3 kuruşa 5 köfte yemek gibi
              Yani dün bir klasik gitar bıraktım boyama için , ürünü aldığımda acaba benim bıraktığım gitar bumuydu diye hani bir anda düşünmedim değil.
              Hayatım da gördüğüm en enteresan lüthiye Yüksel Ustaoğlu . Yüksel bey disiplinsiz, dikkatsiz birisi .

              Yorum


                #8
                Salih Vezneli.BabamManisa Salihlide hobi olarak başladı ve tutku haline geldi onun için.Bikaç örnek koydum sizler için.

                Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

                Yorum


                  #9
                  Kayseri'de gitar tamiri?

                  Arkadaşlar bir kaç gün önce Ibanez GRGR 121 EX aldım, sıfır olduğu için galiba teller acaip yüksekte muhtemelen sap ayarı filanda yok. bunları yapmayı kendim istemiyorum ne olur ne olmaz diye, KAYSERİ de oturuyorum, bilen arkadaşlar varsa bana Kayseri de luthier adresi veya tel i verebilirler mi? Eğer bildiğiniz ve işini iyi yapan Müzik Market varsa oda olur. Hiç bilmiyorum ve tanımıyorum burdaki müzik marketleri öyle olunca ellerine bırakmakta istemiyorum... Şimdiden çok teşekkürler zaman ayırdığınız için...

                  Yorum


                    #10
                    bursada olan yok mu?

                    Yorum


                      #11
                      luthier hüseyin fırat

                      Dostlar atölyem beyoğlu kasımpaşada bahsettiğiniz atolye sahipleri luthierlerin çoğu gibi bende itü çalgı yapım mezunu bir arkadaşınızım
                      sıkıntılarınızı akılcı çözümler bulmak için insanlara hizmet etmeye açığım atolyeme illede gelin diye bunları yazmıyorum. gitar ve akor sitelerinde şimdiye kadar binlerce kişinin sıkıntısının sap ayarı , entonasyon sıkıntısı ve trurss rod ayarı olduğunu bilmekteyim blok yazışma ve özel mesajlar üzerinden hafif yetenekli yüzlerce arkadaşın sıkıntılarını kendisinin çözmesine yardımcı oldum illede tamirat siz yapın da derseniz sıkıntınız çözmeye çalışırım.ağaçtır saptır vs hersey hakkında sizi bilgilendirmeye açığım.
                      saygılar
                      Luthier Hüseyin FIRAT

                      Yorum


                        #12
                        denizlide akımı ve tel değişimi yapan bir yer var mı

                        Yorum


                          #13
                          Antalya'da Ali Demircan var,mazıdağı civarında.

                          Yorum


                            #14
                            luthier denizli

                            iyi günler arkadaşlar. benim ibanez v50 gitarım var. sağ gitarı aldım. ama ben solağım satın aldığım adam tellerin yerlerini değiştiririz sorun olmaz dedi. öğle yaptık, ama üst eşiği çıkarıp çeviremedik teller biraz yukarıda, çalarken insanın elini çok rahatsız ediyor.

                            Denizli de iyi bir luthier var mı? yaptırabilir miyim gitarı? aslında İstanbul'a göndermeyi düşünüyorum. Beyoğlu'nda Rıfat Türen isimli abiye tanışmıştım. bir sorun olduğunda gitarını gönder demişti. gitarım düşük seviye bir gitar (başlangıç seviyesi) denizliden ta İstanbul'a göndermek mantıklı mı? yoksa denizli de de yapılabilir mi gitar?

                            Yorum


                              #15
                              İZMİR
                              Çetin Denizci:Kanun Keman cello gitar hangi ensturman olursa olsun profesyonel düzeyde enstuman yapımı&tamiri,bakımı...0554 914 04 71

                              Levent Tümün:Muhteşem elektro gitar yapar.İşinde profesyoneldir.Kusursuz elektro gitar istiyorsanız bu adama gidin
                              0555 576 07 51

                              Gökhan Kaan Yırtıcı:Bende 2 büyük ustamın yanında yetiştim ve yetişmekteyim.pedallar, prosesörler ve Lambalı,transistörlü amfi yapımı,tamiri,bakımı yaparım.amfi,pedal üzerinde her türlü modifikasyonu da gerçekleştiririm.0507 205 82 06
                              Son güncelleyen gökhankaan; 03-05-2012, 23:55.

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Çalışıyor...
                              X