Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ikinci el elektro gitarlar ve manyetikleri

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Ikinci el elektro gitarlar ve manyetikleri

    Merhaba arkadaslar,

    Kullanilmis elektro gitarlarin performansiyla ilgili merak ettiğim bir kaç konu var. Sordugum sorularda eğer gitar markası da bir önem teşkil ediyorsa elimizdeki gitarın Amerikan bir Fender Stratocaster oldugunu düşünelim.

    1. İlk olarak bir gitar manyetiği single olsun humbucker olsun kullanıldıkça kalitesi düşer mi? Eğer böyleyse ortalama ömrü ne kadardır?

    2. Gitarin manyetiklerini değiştirdiğimiz zaman (bunun işini bilen kişilerce yapıldığını düşünelim yani elektronik aksam olması gerektiği gibi, sorunsuz bağlanıyor) takılan yeni manyetikler orjinalleri gibi performans sağlar mı? (takılan manyetiklerin orjinal manyetiklerin yenisi olduğunu düşünelim)

    3. Son 10 yıl içinde manyetik teknolojisinde ne gibi değişiklikler oldu? Yani bundan 10 yıl öncesi üretimi bir gitarla aynı gitarın son üretimi arasında ki fark nasıl?

    4. Gitarın sıfırıyla ikinci eli arasındaki fiyat farkı gitarın sadece ikinci el damgası yemiş olmasından mı kaynaklanır yoksa gitar kendinden bir şeyler kaybetmiş midir?

    5. Bütün bunlar doğrultusunda ikinci el bir elektro gitar almak mantıklı bir iş midir, yoksa saha iyi performans için daima sıfır gitar mı tercih edilmelidir?

    Herkese şimdiden Teşekkürler.
    Murat Tolga Ertürk

    #2
    1. Her manyetik mumlanmasından sonra, zaman içerisinde kullanıldığından mumlanması gereği doğar, çok kaliteli değilse manyetik atılır, kaliteliyse bir şekilde ayarlanır.. Mumlamanın eskimesi sonucunda ise dip gürültüsü yapmaya başlar her manyetik.. Ortalama bir ömür belirtemem bir bilgim yok.

    2. Yenisi (aynı üretim bulmak zor olacaktır büyük ihtimalle) takılırsa ilk günkü gibi performans verebilir ama daha kalitelisi takılırsa sonuç daha iyi olacaktır..

    3. 10 yılda manyetik teknolojisi elbette gelişmiştir, fazla bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar zaten anlatırlar..

    4. Gitar mutlaka kendinden çok az da olsa birşeyler kaybeder, sonuçta kullanılıyor alet, ama 2.el olupta çok çok temiz gitarlarda var, fiyat farkı biraz da kullanım şeklinden kaynaklanıyor.

    5. 2.el gitar almak gayet mantıklıdır, hatta ülkemizde 2.el bir jackson almak çok çok daha kârlıdır 0 almaya göre.. Sonuçta gitar sağlam olduktan sonra, kozmetik ve performans açısından sorun olmadıktan sonra 2.el gitarlar çok uygun aletlerdir..

    Umarım yardımcı olabilmişimdir, saygılar..

    Yorum


      #3
      Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Daha çok akustik gitarla uğraştığım için elektro gitarlar hakkında herhangi bir bilgiye açım.

      Yorum


        #4
        Arkadaşında dediği gibi 2.el gitar alınabilir hele de yeni başlayacaksan..

        Akustik gitarla uraşıyorsan Elektro Gitardan iyi anlayan bir tanıdığını devreye sok 2. el gitarı o denesin bir sorun olursa anlar en azından.

        Yorum


          #5
          2.el elektro gitar yeni başlıyan biri için iyidir ancak bu aldığın yere bağlı tanındığın biriyse ve nasıl kullandığını biliyosan sorun yok ama tanımadığın birinden almanı tavsi etmem ayrıca mutlaka bi bilenle beraber bakmalısın aldıktan sonra bi bakıma gönderirsen onlar manyetiklerin değişmesi gerekirmi gerekmez mi söylerler

          Yorum


            #6
            arkadaşlar elimde daha 2 haftalık floyd rose tarzı kırmızı renklı j.j gitar var 10 wattlık stag amfiyle beraber 350 ytl ye satıyorummm....

            Yorum

            Unconfigured Ad Widget

            Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

            Trending

            Collapse

            Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

            Çalışıyor...
            X