Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Slap Tekniği

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Slap Tekniği

Slap (yani tokat) tekniği Larry Graham'ın buluşudur. Dinlemenizi öneririm. Tekniğin diğer adları ise thumb (baş parmak) ya da Funk... Funk elbette ki tamamen yanlış bir terim. Zira Funk bir müzik tarzıdır. Teknikle alakası yoktur. Ancak bu teknik çok ritmik unsurları rahat ifade edebildiği için genelde funk müzikte kullanılmıştır. İşte böyle...

Gelelim tekniğe. Bu işte en önemli kavram elinizin teller üzerinde yapacağı açı. Telin neresine vurusanız başka bir lezzet çıkar. Üztelik vurma şiddetiniz de bunu etkiler. Tek bir doru yoktur. Kendi zevkinize göre doğru noktayı, açıyı ve şiddeti bulmak durumundasınız. Ama genel de manyetiklerin üstü yani ortalar en rasyonel sonuçları veriyor. Baş parmağınız işin %90'ının yapacak. Diğerleri ise zaman zaman devreye girerler ama en önemlisi baş parmak hakimiyeti. Zaman konusunda belki de en çok çalışma gerektiren teknik budur. Benim tavsiyem dizileri sadece baş parmağınızla neredeyse parmakla çalarmış gibi rahat rahat çalana kadar diğer parmakları unutun. Bu doğru ritimde masaya vurmak gibi bir şey. Bir metronom (veya davul makinesi) ile sadece ve sadece baş pamağınızın hakimiyetini ele geçirmeniz lazım. Diğer artistik hareketler sonra...

Bu arada diğer parmaklarınızın illa da kapalı durmasına gerek yok. Elinizi açık tutmanız halinde tellere daha güçlü vurabilirsiniz. Bu teknikte istenmeyen telleri susturma görevi ağırlıklı olarak sol elin görevidir.

Yeniden altını çizeyim... uzun süre diğer parmakları işe karıştırmadan sadece baş parmakla çalışın.

KANYAK : Demirhan Baylan

Kaynak Belirtirseniz sevinirim Demirhan Baylanın sitesinden alıp aynen c/p yapmışınız lütfen altınada not düşünüz .

Yorum

abi görüntülü ders yapmasanıza şu slapi süper olur!!!!!Hem bu Demir Baylanın sitesinin linkini verseniz!!!

Düzenleyen - matrak on 21/06/2006 00:42:27

Yorum

siz siz olun kemiğinizle wurmayın ben denedim bir süre sonra o parmaktan hayır gelmiyor

Yorum

Selam arkadaşlar verdiğim linkte slap teknigini tabları ile birlikte mpg formatında rahatlıkla bulabilirsiniz.

Yorum

slap tekniğini öğrenmek istemiyorsanız Victor Wooten izleyin. dikkat edin, öğrenmek istemiyorsanız dedim, zira ben elektro gitarist olarak adamın slap yapışını gördükten sonra gitarı bırakacaktım az daha

hatta şu anda sitedeki birçok üyeyi çaldığı aletten soğutacak bir harekette bulunuyorum :

yaptığı müzikte belli bir süre daha devam etmek isteyenler izlemesin

Düzenleyen - jimmy page on 24/07/2006 15:23:29

Yorum

dostum az önce baktım verdigin adrese aynı adamın bi solosunuda ben buldum nasıl yaptı hiç bi fikrim yok ama bilen varsa allah rızası için açıklasın...ya tellere dokunmayı bitirdikten sonrada solo bir süre devam etti ve nasıl bi olaydır bu anlamadım.linki veriyorum ve sonuna doğru daha dikkatli izleyin...o dediğim kısmı görüceksiniz...

Yorum

abi izlemedim video'yu henüz ama o video gecikmesi olmasın sakın..

Yorum

dostum az önce baktım verdigin adrese aynı adamın bi solosunuda ben buldum nasıl yaptı hiç bi fikrim yok ama bilen varsa allah rızası için açıklasın...ya tellere dokunmayı bitirdikten sonrada solo bir süre devam etti ve nasıl bi olaydır bu anlamadım.linki veriyorum ve sonuna doğru daha dikkatli izleyin...o dediğim kısmı görüceksiniz...

zannedersem çalmadan solo atma tekniği henüz geliştirilmedi vide gecikmesi oluyor olr böyle vakalar

Yorum

victor wooten'ı slap için pek tavsiye etmem, moraliniz bozulabilir!

Yorum

Wooten tekniğine slapten öte double thump diyebiliriz standart slapten farklı bir tonu ve tadı var , tekniğin güzel tarafı daha çok vuruş yapmanıza imkan veriyor olması.

Yorum

Keşke vermeseydiniz bu wooten'ın slap tekniği video'larını...
                        Şimdi arkadaşların moralleri bozulacak tabi benim de bozulacak tekrardan...
                        Slap atmayı zaten daha yarım yarım öğreniyorum...
                        yani çoğu insana göre daha iyi biliyorumdur ama eminim işin daha başındayım...
                        slap atmaya yeni başlayan bir kişi için sağlıklı olmuyo ...
                        kanıtı BEN

Yorum

ya arkadaşlar boşverin bu adamları bu adamlar çok uç örnekler siz bildiğiniz işi yapın

Yorum

adam gitarı dümbeleğe benzetmiş resmen. helal olsun bunlara

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X