Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MXR Fullbore Metal vs Digitech TL-2 vs EHX Metal Muff

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme MXR Fullbore Metal vs Digitech TL-2 vs EHX Metal Muff

Sert tonları seven birisi olarak bu pedallar arasında kaldım.Fullbore Metal videolarında oldukça sert tonlara sahip olduğunu gösteriyor.İstediğim tonları rahatlıkla verecek bir pedal gibi gözüküyor,Ancak sustain konusunda şüphem var.Daha önce MXR DD-11 kullanıyordum ve sustaini düşüktü.Digitech TL-2 tanıtım videosunda izlediğim kadarıyla sert ve sustaini mükemmel alet sanki içinde ekstra bir sustainer varmış gibi uzun ve temiz sustain sağlıyor.Metal Muff ise yine dinlediğim kadarıyla oldukça sert bir pedal ve sustainide sağlam.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ? Ya da bunlara alternatif olabilecek bir pedal öneriniz varmı ?
    31
    MXR Fullbore Metal
    70,97%
    22
    Digitech TL-2 Metal Distortion
    9,68%
    3
    EHX Metal Muff
    16,13%
    5
    Diğer (Lütfen belirtiniz)
    3,23%
    1

Metal Muff kullandım uzun süre, diğerlerini sadece netten kulaktan dolma dinlediğim için yorum yapmayayım. Metal muff'ın eq ayarlarına bir türlü ısınamadım. Pedalın kendisinde olan ve ne yaparsan yap kurtulamadığın bir tizlik var. Rifflerde belki o kadar rahatsız etmez ama sololarda kesinlikle çok sırıtıyor bu durum. Solo için farklı arayışlara girersin bir süre sonra.

Yorum

Aynen o tizlikten bende illallah ettim artık. Sırf bu yüzden pedalı elden çıkarabilirim. Bu aleti riff ler bakımından değerlendirirsek resmen bir balta gibi testere gibi tonu var rifflerde. Makinalı tüfek gibi palm mutelarda resmen biçiyor dinleyenlerin kulağını. Ama sololarda gıcıklıyor insanın kulağını lanet olsun ki. 80 ler tarzında soloların alakası yok. Şu 2000 sonrası çıkan modern rezalet o sefil thrash gruplarının bıgı bıgı bıcı bıcı cılı cılllı tonlarına çok daha yakın. Ama riff ler çok sağlam

Yorum

canKUTTT isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Aynen o tizlikten bende illallah ettim artık. Sırf bu yüzden pedalı elden çıkarabilirim. Bu aleti riff ler bakımından değerlendirirsek resmen bir balta gibi testere gibi tonu var rifflerde. Makinalı tüfek gibi palm mutelarda resmen biçiyor dinleyenlerin kulağını. Ama sololarda gıcıklıyor insanın kulağını lanet olsun ki. 80 ler tarzında soloların alakası yok. Şu 2000 sonrası çıkan modern rezalet o sefil thrash gruplarının bıgı bıgı bıcı bıcı cılı cılllı tonlarına çok daha yakın. Ama riff ler çok sağlam
        frusciante_ isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Metal Muff kullandım uzun süre, diğerlerini sadece netten kulaktan dolma dinlediğim için yorum yapmayayım. Metal muff'ın eq ayarlarına bir türlü ısınamadım. Pedalın kendisinde olan ve ne yaparsan yap kurtulamadığın bir tizlik var. Rifflerde belki o kadar rahatsız etmez ama sololarda kesinlikle çok sırıtıyor bu durum. Solo için farklı arayışlara girersin bir süre sonra.
        Çok sağolun dostlar yardımlarınız için

Açıkçası anketteki pedallardan MXR Fullbore Metal e biraz daha farklı bakıyorum.O benim için biraz daha önde gibi... Ancak aletin sustaini hakkında bilgim yok daha önce kullandığım MXR DD-11 (Dime Distortion) pedalında sustain sıkıntısı vardı.Yani çok yetersizdi.Düşük sertlikte bir overdrive pedalı gibiydi sustaini.Acaba Fullborede böyle bir durum varmıdır ? diye aklımdan geçiyor.Gerçi Super Hi-Gain diye geçen bir pedalın sustainide sağlamdır diye düşünmemek mümkün değil Yani kafam karışık biraz. Eğer fullbore hakkında bilginiz varsa aydınlatın bizi

Dediğiniz gibi 80 güzel soundlarına metal muffla yaklaşmak mümkün değil.Peki nasıl bir pedalla bu tonlara yaklaşmak mümkün olur.? Setupım:İbanez TBX65r Boss MT2ADD+PLUS Mod Boss Ge-7 Ms Pozitron KM Compressor Gitar:Cort EVL-K6 EMG 81-85 var zaten üstünde.Mesela bir Jason Becker bir Marty Friedman(Megadeth) soundları için ne gibi bir drive pedalı alınmalı?

Yorum

Megadeth in gitar tonlarının sırrı seymour duncan manyetiktir ve tabi seymourlu iyi bir gitar.pedal olarak Boss MT-2 kullanıcısıyım riffler çok sağlam eq su sayesinde farklı dist. tonları yakalayabilirsin rahatlıkla,solo da da gayet yeterlidir ama içine sinmezse alırsın yanına bi boss sd-1 boostlarsın megadeth sounduna bayağı yaklaşmış olursun.

Yorum

Konu çok güzel tam kafamda düşündüğüm 3 pedalı kıyaslamakta, izlediğim bu videoda Emrah Almış Digitech TL-2 ve Boss MT-2 yi karşılaştırıyor, izlediklerimden çıkardığım sonuç TL-2 yönünde fakat MXR Fullbore hakkında kullanmış birileri bilgilendirip karşılaştırabilirse sevinirim.

MXR Fullbore Youtube videosu http://www.youtube.com/watch?v=9acls...eature=channel
            Son güncelleyen erdoing; 11-12-2010, 13:45.

Yorum

erdoing isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Konu çok güzel tam kafamda düşündüğüm 3 pedalı kıyaslamakta, izlediğim bu videoda Emrah Almış Digitech TL-2 ve Boss MT-2 yi karşılaştırıyor, izlediklerimden çıkardığım sonuç TL-2 yönünde fakat MXR Fullbore hakkında kullanmış birileri bilgilendirip karşılaştırabilirse sevinirim.

MXR Fullbore Youtube videosu http://www.youtube.com/watch?v=9acls...eature=channel
              MXR Fullbore Metal için Chatreeo nun videosunu izlemelisin.

Ben onun videosunu izledim hasta oldum pedala yok böyle bir sertlik pedal tam bir canavar.Linki atıyorum izle burdan fikrini yazarsın tekrar.

Yorum

herkesin merak ettiği video

Yorum

MXR Fullbore metal vs metal muff olsaydı tercihimi mxr dan yana kullanırdım iksini de deneme fırsatı buldum.Mxr bana daha üstün geldi ama digitech i denemedim bilmiyorum

Yorum

Selamlar

Benim favori pedalımı koymamışsınız , gerçekten çok içerledim. Bence kral digitech metal master, daha iyi bir distortion görmedim henüz, daha iyisi mesa boogienin twin pedalı

Secgiler

Yorum

Benim tahminim bu tip sert soundların (thrash tarzı) alınabileceği en iyi pedal mxr fullbore çünkü böyle bir sertlik hiçbir pedalda yok.Tabi lambalı bir amfinin distortion soundunun yerini hiçbirşey tutmuyor.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X