Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bestelere nasıl bas eklicem

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

bestelere nasıl bas eklicem

yakın bir zamanda grup kurucam. elektro gitar çalan arakaşım geçenlerde kendi yaptığı bir bestesini bana yolladı. ben bu beste üzerine bas eklerken nasıl bir yol izlemeliyim. sade bir bas olsunda istemiyorum. onu bende yapabilirim.

pro arkadaşlar yöntemlerinizi paylaşabilirmisiniz.

en basta ana hatlarını belirlemelisin sarkının bass notalarıyla,duyarsın onu zaten...
    arkasından melodik riffler yazabilirsin.artık bass partisyonu yazmak senin yaratıcılıgına baglı birsey.seviyen iyiyse teknik acıdan da saglam seyler yazabilirsin..iyi duyarsan beste sayende gelisebilir.

Yorum

En basit bas line ları 1-3-5 den olusur bunların ustune gıdıp araya farklı notalar koyarak degısık seyler yaratabılırsın.

Yorum

Peki bunu software destegi ile nasıl yapararızz bnde bir elektro kaydı var mp3 formatında bunun üstüne bas kaydetmek istiyorum nasıl yapabilirim teşekkürler.

Yorum

kayıt programını açarsın, sonra elindeki şarkıyı programın içine atarsın, o orda çalarken sende onunla beraber mikrofon girişine bağladıın bası çalar ve kaydedersin sonra ton için gerekli ayarlamaları ve mixer ayarlarını falan yaparsın... bu kadar

ha eeğer elektro ile bas kaydetmek istiyorum diye sorduysan programlarda bass boost gibi birtakım seçenekler olacaktır yaptığın kaydın üzerinde o şekilde oynayarak yapabilirsin.

Yorum

Virtual Bassist diye bir plugin olması lazım aratırsan bişiler bulursun belki.

Yorum

ana notalar üzerinden çeşitli harmoniler denemek en mantıklısı. mesela karar sesi la olan bir şarkı için la dan başlayarak elini hiç kaldırmadan(elini tamamen kapa) oktavlara in ve daha sonra ince la dan ufak bir gam ile mesela sol a geç vb şeyler.. kolay gelsin..

Yorum

kayıt programını açarsın, sonra elindeki şarkıyı programın içine atarsın, o orda çalarken sende onunla beraber mikrofon girişine bağladıın bası çalar ve kaydedersin sonra ton için gerekli ayarlamaları ve mixer ayarlarını falan yaparsın... bu kadar

ha eeğer elektro ile bas kaydetmek istiyorum diye sorduysan programlarda bass boost gibi birtakım seçenekler olacaktır yaptığın kaydın üzerinde o şekilde oynayarak yapabilirsin.
                Kayıt programı derken ?? kayıt programıda hangisi benimm istedigim ne cubase nede baska bir şey o kadar karışık şeylerle urasmak istemiorm meselaa elektro kaydımın üstüne basımı calıcam aynanda baslatıpp ikisinede kaydedebilirm ama hangi programlaa ya da stereo yapıp sagdan elektro soldan bas ssesi gtirmek mesela

Yorum

İlk önce şarkı intro notalarıyla ritmle beraber sade bir bass at.Sonra armonikleştirmeye çalışsonra ritm oturduktan sonra bass aralarında gamlar üzerinde doğaçlamaları yap.Bu normal bi şarkı için yeterli olacaktır.tabi bass şarkıya göre değişir!!

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X