Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sağ el parmak hızlandırmak..

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Sağ el parmak hızlandırmak..

Selamlar.. Ocaktan beri bas gita çalıyorum.. temmuz başına kadar bas gitar dersi almıştım. daha sonra tatil ve okul derken bıraktım kursu... bi kaç hafta sonra tekrar başlamayı düşünüyorum... herneyse benim sizden isteğim.. sağ el parmaklarımı nasıl hızlandırabilirim? 16 lık notaları en son 105 metronomda çalabiliyorum sonrası hep kaçıyor... Buna uygun bir etüd vs. var mı acaba? Teşekkürler..

Standart parmak etüdleriyle zamanla arttıra arttıra gelişecektir zaten, rutin olarak hangi etüdleri yapmaktasınız?

Yorum

Genelde do majör gam üstünde hızlandırmaya çalışıyorum hem sağ el hem sol el parmaklarımı.. Sanırım yanlış yapıyorum.. xD İnt. te birsürü egzersiz buldum ancak hangisi daha yararlı karar veremedim.. Sizin kullandığınız egzersizi yazabilirmisniiz acaba.. Sol el için olanıda olursa sevinirim..

Düzenleyen - gokhanefe on 22/10/2008 21:39:54

Yorum

3 parmak çal

Yorum

Aslında genel olarak sağ el belli bir alıştırmaya gerek olmadan, genel çalışmayla hızlanır. Ama illada acelen varsa; ben bizzaten Şu sıkma aletlerinden 2 parmagımda kullandım, veya şarkı dinlerken sürekli oynaşırlardı. Ama paran varsa planet waves in **** bir ürünü var; http://store.daddario.com/category/1...d_Fitness_Tool

Yorum

ne demişler egzersiz egzersiz egzersiz

Yorum

Benimde sağ l parmaklarımı hızlandırmam lazım Biri bunu için bir alıştırma falan önerebilir mi?

Yorum

No pain isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Benimde sağ l parmaklarımı hızlandırmam lazım Biri bunu için bir alıştırma falan önerebilir mi?
                Ben şahsen şöyle yapıyordum,
                2-3 günde bir metronumu 10 arttırıyordum ve ona göre çalmaya başlıyordum. 2-3 gün boyunca günlük 30 dakika bile olsa eline almalı ve 1-2-3-4 parmak egzersizini yapmalısın. Sonrasında da metronumu yükselt

Yorum

yok yanlış anladınız ben sol değil sağ elimi hızlandırmak istiyorum.1234 alıştırmasını penayla hergün yapıyorum zaten..Benim asturias gibi klasik parçaları çalmada sorunum var bu da sağ elimin işaret ve orta parmağını yeterince hızlı kullanamamdan kaynaklı bunu için bir alıştırma bilen varmI?

Yorum

Sol içinde aynısı geçerli ama
                    1-2-3-4
                    1-3-2-4
                    1-4-3-2 gibi gibi sıradan parmak egzersizler yaparsan düzelir dostum, inan bana

Yorum

tamam sağol

Yorum

bass gitarda hızlanmak...

diğer konuları okudum sol eli hızlandırmak için hep bol bol gitar çalmalı ve egzersizler yaplasınız yazmışsınız ancak sağ el unutulmuş

genelde sağ elin iki parmağı kullanılır denir ama hızlı sololar atabilmek için 3 parmağımızı geliştirmemiz gerekmiyor mu ? bunun için ne yapmalıyım sol el alıştırmaları yaparken sağ elimde gelişir mi yoksa sağ el için de ayrı mı çalışmam gerekiyor.

Yorum

Merhaba dostum,
                          3 parmak olması gayet iyi olur en çokta sololar için. Ben 4 parmak kullanıyorum, ilk zamanlarda zorlanıyordum ama zamanla yüzük ve serçe parmağıma çalma şansı verince onlarda alıştılar. Yaptığım uygulama genelde şöyledir dostum, eğer işaret ve orta parmak ile çalınacak yerleri; ya işarek ve yüzük parmağı veya çalınacak tel, üst tel ise geçerken yüzük veya serçe parmağı ile geçmek

Yorum

sağol kardesım uygulama için

Yorum

ben elektrocuyum. Bende arpej atamıyordum 2 gün çalıştım. Gerçekten çalışınca oluyor ama yavaştan bilinçli çalışcaksın istersen çalışırsan baş parmağı bile sokarsın

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X