Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Blues calmaya nasil baslamaliyim

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Blues calmaya nasil baslamaliyim

Arkadaslar merhaba yaklasik 3 senedir gitar ogrenmeye calisiyorum kurs gibi yerlere gitmedim kendimden alayli bir sekilde fakat bu 3 sene boyunca gercekten muzigi cok sevdigim ve gitara cok merakli oldugum icin kanimca cok yararli gecti ayrica bareli akorlar tab nota okuma bu gibi konularda bilgim var fakat armoni gamlar vb gibi konularda bilgi sahibi degilim boyle bir temel uzerine blues calmak istiyorum blues calmaya nerden baslamaliyim hangi kaliplari ogrenmeliyim hangi yolu izlemeliyim sizden ricam beni bu konularda aydinlatmaniz

Birde arkadaslar kullandigim ekipman ibanez grg170dx vede cort mx15 amfimi en kisa zamanfa degistirecegim ekipman konusundada yardimci olursaniz sevinirim

Bu arada forumda yeniyim yanlis yaptigim yerler olursa uyarirsaniz sevinirim arkadaslar

Ilginiz icin cok tesekkurler arkadaslar 1 kisi bile tavsiye vermemis

Yorum

internette çok faydalı blues gamları var.kitaplardan,çalışma metodlarından da faydalı gamlar bulabilirsin.bunlar tab şeklinde verildiği için çalışırken zorlanmazsın.bol bol blues parçalar dinle Garry Moore,Eric Clapton,B.B.King gibi..blues melodilerinin kulağında yer etmesi yapacağın çalışmalarına duygu ve zenginlik katacaktır.daha sonra ekipmanını değiştirmen gerekecek elbet.eğer blues'a gönül vermek istiyorsan kullanacağın ekipman seni tatmin etmesi açısından çok önemli.ekipman konusunu zamanı geldiğinde tekrar konuşuruz.

Yorum

Fryler arkadaşımın dediği gibi bol bol blues dinlemelisin ve hissetmelisin blues çalması kolay ama hissetmesi zordur der jimi hendrix
        Ben kendim blues yapacam diyorsan gamlara hakim olman lazım internette çeşitli gamlar bulunmakta minör pentatonikler işine yarayacaktır zamanla doğaçlama yeteneğin gelişir ve bunları kullanarak çok güzel parçalar çıkarabilirsin. Blues da yol katedene kadar kore üretimi bir squier strat ve fender frontman 20g işini fazlasıyla görür ilerde tabiiki fender amerikan strat vazgeçilmezin olacaktır.

Yorum

ilk olarak bence blues müzikleri iyice dinlemelisin sonra gam öğrenmen gerekir Garry Moore BB King Eric Clapton falan dinle

Yorum

en basitinden la minör pentatonik gamını öğren. bu gamı klavyenin 24 perdesi üzerine yay sonra 3. sese diyez ekle hop oldu sana blues gamı onu da bütün klavyede yay daha sonra da sevdiğin bluescuları coverlayabilirsin

Yorum

İyi aksamlar genel olarak majör gam, daha sonra ilgili 6.sesinden minör gamı elde edebilir fazladan ses ekleyerek blues a gecebilir ya da minör içinden ses çıkararak pentatonik elde edebilirsin.
              Paylaşacağım bağlantı da temel majör gam mantıgı anlatılmakta olup aynı sayfada solo nasıl atılır diye bir link yönlendirmesi mevcuttur umarım işinize yarar

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X