Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gitarda Ritmler

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Gitarda Ritmler

Merhaba forumunuza yeni üye oldum hem gitar hakkında bilgi almak hem sohbet anlamında bu sıcaklarda takılacak bir yer aradım burası benim için en iyi yer sanırım. Sizlere sorum ben önceki aralık ayında klasik gitar alıp klasik kursuna başladım 5 ay gittim ve bir şey öğretmemeye başladığını anladım.Gönlümdeki elektro gitardı babama ne kadar dil döksem de klasikle başla dedi o kadar açıkladım tarzları farklı olduğunu ama neyse şimdi klasik gitarda aklıma takılan bir sorun var bu ritmlerle ilgili yani nota değerlerini biliyorum gamları vs. ama burada aşağı ve yukarı oklar nota değerlerini gösteriyor mu ve hangisi 8lik hangisi 4lük sol tarafta ölçüde anlıyorum ama gitara dökemiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşkkürler.

Mesajınız düzenlenmiştir. Tamamı kalın, italik, bold vb. ya da tamamı büyük harfle mesaj yazmak yasaktır.
    Son güncelleyen yutup123458; 03-08-2011, 20:46.

Arkadaşlar o kadar bakılmış bir cevap bile yok mu ya

Mesajınız düzenlenmiştir. Tamamı kalın, italik, bold vb. ya da tamamı büyük harfle mesaj yazmak yasaktır.

Yorum

eklediğin fotoğraftaki gitarın üzerinde gösterilen oklar eğer sorunu doğru anlamışsam nota değil. üstteki tele iki kez biri sekizlik diğer iki vuruş 16lık olmak üzere telleri aşağıya vuracaksın. sonrasında ise aşağıdan yukarıya iki kere, sonrada aşağı yukarı vuracaksın. 2/4'lük bir ritm. ilk vuruşun biraz uzun diğer vuruşlarında eşit uzunluklarda olması gerekiyor. metrononla yaparsan daha rahat çıkartırsın. en olmadı eğer guitar pro kullanıyorsan orada yazıver notaları aynı anda çalmaya çalış.
      Son güncelleyen grafiksor; 15-08-2011, 23:12.

Yorum

Aslında notaları anlıyorsan sorun olmamalı. Sanırım 3. ve 4. notalar arasındaki bağ (uzatma) kafanı karıştırmış olabilir. Şu anda bu ritmle çalınan bir şarkı gelmiyor aklıma ama ritmi çalarken elinin hareket düzenini bozmadan çal. Yani hep aşağı ve yukarı. Ritm de; "taa-ta-taa-ta-ta-ta" şeklinde olacak. Biliyorum biraz saçma oldu ama yazıyla başka nasıl anlatırım bilemiyorum.

Yani 1 8'lik, 1 16'lık, 1 8'lik ve 3 16'lık şeklinde ritm atılacak. Neyse kafanı daha fazla karıştırmayayım ben. Yardımcı olabilmişsem de ne mutlu.

Yorum

Herkese yardımcı olduğu için çok teşekkür ederim sanırım en karışık ritmi bulup gösterdim bu da sorun oldu aşağıdaki 5/8likte hangisi gitar üzerinde 8lik veya 4lük olduğunu anlyabiliriz bunun üzerinden anlatırsanız mesela birinci ok 8lik ikinci ol 4lük gibi söyleyebilirseniz anlayabilirim şimdiden teşekkürler

Yorum

Resimdeki 5/8'lik ölçünün tüm vuruşları 8'lik; zaten adı üzerinde. 1. ve 3. ok altındaki işaret o vuruşların kuvvetli/aksanlı olacağını gösteriyor. Ayrıca son iki vuruş alttan olduğu için biraz konsantre olarak çalışmalı. Biraz Karadeniz ritimlerini andırıyor.

Yorum

memedeath isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Resimdeki 5/8'lik ölçünün tüm vuruşları 8'lik; zaten adı üzerinde. 1. ve 3. ok altındaki işaret o vuruşların kuvvetli/aksanlı olacağını gösteriyor. Ayrıca son iki vuruş alttan olduğu için biraz konsantre olarak çalışmalı. Biraz Karadeniz ritimlerini andırıyor.
              Evet tam anlamıyla istediğim soru o okların ne anlama geldikleri ve aşağıda veya yukarıda olması bir anlam ifade ediyor mu ?

Yorum

memedeath isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Bazı yerlerde üst oklar sadece bass tellere diyor alt tellerde tiz tellere yani her yerde ayrı söylenti var tam açıklarsanız sevinirim.

Yorum

Yardım edebilecek yok mu ya

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X