Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

kursa gitmezsen öğrenebilirsin internetten arkadaşlarından vs.

Yorum

ben selim ışığın dersleriyle çalışıyorum kursa gidecek param yok ve başka çıkışımda yok inat yapacağım

Yorum

Ben 4 senedir elektro gitar çalıyorum. Özellikle sololalara çalışıyorum. Arkadaşlar benim şahsi düşüncem internetten ders videoları izlemeyi bırakın. Gitarı elinize alıp klavyede perdelerde yavaş yavaş dolaşın. Elinizi günde 3-4 saat bu şekilde alıştırmaya çalışın. 1 ay sonra elinizin açıldığını ve çok rahat klavyede gezinebildiğinizi ve hızınızın arttığını göreceksiniz. Ayrıca ilk başlarda guitar pro kullanmanızı öneririm. Ancak eliniz sürekli tablara bakarak parçaları çalmaya çalışmayın kulağınızıda geliştirin. Özellikle bir parçanın ritmini kulağınızla çıkartmaya çalışın. Kulağınız geliştikçe çok rahat çalabileceksiniz. Ayrıca belirtmek istediğim bir püf nokta var gitar çalarken parmaklarınız klavye üzerinde rahatça kaymalı o yani çalarken refleks olarak kalvyede olan parmaklarınızı sıkarsınız ve 2 notaya geçişte sorun yaşarsınız. Bu yüzden parmaklarınızı sıkmadan rahatça klavyede gezinmek için 1 sene alıştırma yapmanız ve klavyesi rahat (ibanez gitarlar olabilir) bir gitar seçmeniz size büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Yorum

Abi youtube a gir selim ışık bolum 1 de basla derslere acayip dua etceksin selim ısıga

Yorum

ben Selim Işık tan elektro gitar dersi alıyorum, çok güzel... tavsiye ederim. (Youtube da selim ışık yazarsan 100 bölümü sırayla bulursun) ...

Yorum

Selim Işık' ın 100 diye hatırlıyorum videosu var onları izlersen sana **** yardımı olacaktır . Her şeyi en küçük ayrıntısına kadar düşünmüş çok iyi anlatmış tavsiye ederim izlemeni pişman olmazsın .

Yorum

İngilizce bilen arkadaşlar için iki yararlı site adresi vereceğim:

Bu derslerin Word dokümanı halini edinmek isteyenler benimle irtibata geçsinler. Yazıcıda bastırıp ciltletebilirsiniz.

Ayrıca bir de ücreti karşılığı üye olunan bir site var. Ben şahsen üye değilim ama ders adedine bakılırsa verilecek ücrete değecek gibi duran bir yer:

Online guitar lessons from pro instructors. Learn guitar online with JamPlay + TrueFire and join this community of 3M+ guitarists and aspiring musicians.

Yorum

Ben direk elektrodan başladım hiç de zorlanmadım.

Yorum

Ben internetin, gitar kursunun bile olmadığı bir dönemde kendi başıma öğrendim. Bendeki azim sizde varsa, siz de öğrenin. Bir 5 yıl yanlış öğrendiğiniz teknikleri düzeltmekle uğraşırsınız. İmkanınız varken her türlü yararlanın.

Yorum

Çalış tekniğini geliştirmek açısından bence de artık olanaklar yeterli.. Pek pek armoni için kurs düşünülebilir..

O ilk temel şeyleri bir kere düzgün gözlemledikten sonra gerisi çalıştıkça geliyor.

Yorum

Arkadaş kulaktan dolma işlerle uğraşma, neyi çalmak istiyosan ona git \m/

Yorum

evet internette çok kaynak ve ders var onun yanında ben 4-5 özel dersin alınması taraftarıyım, sonuçta yeni başlayalacak birisinin sorusu çok olacaktır bilen birine danışmak lazım bence...

Yorum

Selim Işık üstadımızın hazırladığı eğitim videoları yutup da mevcut yeni başlayanlar için yeterince doyurucu diyebilirim.

Yorum

Zamanında yazmıştım birşeyler ama konuya girmişken birşeyler daha ekleyeyim dedim. Tanığım, duyduğum hangi kral gitarist(sanatçı) var ise neredeyse tamamamı ders almamıştır. Alan alsın ne yapalım eyvallah ama almamak ya da alamamak sıkıntı değildir eğer içinde volkanlar yardırırcasına patlıyorsa. Kafan çalışıyorsa geliştirirsin kulağını, kayıtlarını alırsın. Gün gelir damlaya damlaya göl oluvermiş. Gitarı severek çalan adam her türlü öğrenir illa saatine 20-30 tl bayılmaya gerek yoktur. Müzik kulak ve ruh işidir. Eğitimle olacak olması kesin şart olsaydı konservatuvarlardaki öğretmenlerin aldıkları nefes içtikleri su kadar besteleri olması gerekirdi. Yaşarsan yazarsın,çekersen çalarsın... Yaşamadan çekmeden on tane diploman da olsa çalamaz,milletin kalbine dokunamazsın. Sonra ''ülkede sanat para etmiyor'', ''ülkede sanattan kim anlar'' falan gibi aforizmaların yazarlarından biri oluverirsin. Emekli maaşını da beğenmeyip devlete küfür edersin. E dayı sen hangi kafasın ?

Yorum

canKUTTT isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                Zamanında yazmıştım birşeyler ama konuya girmişken birşeyler daha ekleyeyim dedim. Tanığım, duyduğum hangi kral gitarist(sanatçı) var ise neredeyse tamamamı ders almamıştır. Alan alsın ne yapalım eyvallah ama almamak ya da alamamak sıkıntı değildir eğer içinde volkanlar yardırırcasına patlıyorsa. Kafan çalışıyorsa geliştirirsin kulağını, kayıtlarını alırsın. Gün gelir damlaya damlaya göl oluvermiş. Gitarı severek çalan adam her türlü öğrenir illa saatine 20-30 tl bayılmaya gerek yoktur. Müzik kulak ve ruh işidir. Eğitimle olacak olması kesin şart olsaydı konservatuvarlardaki öğretmenlerin aldıkları nefes içtikleri su kadar besteleri olması gerekirdi. Yaşarsan yazarsın,çekersen çalarsın... Yaşamadan çekmeden on tane diploman da olsa çalamaz,milletin kalbine dokunamazsın. Sonra ''ülkede sanat para etmiyor'', ''ülkede sanattan kim anlar'' falan gibi aforizmaların yazarlarından biri oluverirsin. Emekli maaşını da beğenmeyip devlete küfür edersin. E dayı sen hangi kafasın ?
                                Beste yapmak ortaya birşeyler koymak yaratmak tabiki dersle mersle olacak işler değil haklısın, fakat elindeki ciddi çalışma, bilgi, teknik, birikim gerektiren bir enstrumansa ve bu bahstettiğin yaratımı ortaya koymak içinde bu enstrumanı kullanıcaksan kendi başına yapabileceklerin ve bunların alıcağı zaman ve kayıp ile işi ve ilgilenilen müzik türünü iyi bilen birinin kısa süreli yardımı açıkçası doğru birşey. 1 saat 20 30 lira bayılmak böyle bir amaç için 20 30 lira bayılınılan diğer pek çok şeyden daha fazla mübah bence.(burda internetten bahsetmiyorum araştırınca ve kafa yorunca gerçekten çok fazla ilerleme sağlayacak materyal ve konusulucak sosyal ortam var bu ste gibi, kısa bir süre evel bunların hiçbiri yoktu) Ayrıca dünyaca ünlü birçok gitaristin bunu yapacak ortamı vardı, o müzik türünün içinde kaynağında büyümüşlerdi, etraflarında bu işi yapanları görebilecekleri öğrenebilecekleri beraber çalabilecekleri bir sürü insan amatör prof müzisyen vardı, imkanları (maddi imkan değil) zamanları yetenekleri vardı, okul çıkışı odasına kapanıp kendi kendine çalıp da birzaman sonra muhteşem bestelerle dünyayı salladıklarını düşünmüyorum. Nasıl basketbolda amerikada sokakta basket oynayan gençlerden şöyle en iyilerinden 5 tane al bizim 1. ligdeki kötü bir takımla kafa kafaya oynar tarzı bir düşünce hasıl oluyor ? Nasıl amatör kendine çalıp you tube da video koyan bir ispanyol bizim prof tanınmış işin ilmini almış bir gitaristimizle (tabiki daha kötü daha az temiz çalarak bile olsa) aynı flamenko tadını hatta fazlasını ruhunu yansıtabiliyorsa. Bu işte böyle, Kusura bakmayın biz ne rock ne metal ne jazz ne blues bunların yaratıldığı yerlerin havasıyla suyuyla insanıyla büyümedik,

Kaçımızın Amcası,dedesi,babası, yan komşusu yıllardır gitar çalıyor ? Kaçımız gitarla büyüdük ? kaçımız rock müzikle tanıştığı ergenlik çağlarından evel kayahan şarkıları söyleyerek okuldan eve gelmiyordu ? Kaçımız müzikle büyüdük ?
                                Son güncelleyen jaddet; 17-01-2012, 10:10.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X