Ben 2 yıl klasik gitar kursuna gittim. Şimdilerde solo gitar metodu isimli bi kitaptan çalışıyorum. İçindeki alıştırmalar için bir de CD si var. Bir dene istersen...
bende kendim öğrendim kardeş çabalarımla gayet iyi durumum hatta kursta direk nota öğretiyolar kulak zayıf kalıyor
Armoni bilgin de iyiyse çok güzel. Ama kendi çabasıyla öğrenmek isteyenler genelde armoniye önem vermiyor. Deli gibi teknik çalışıyor. Etrafımda solosu zor olan parçaları tab vasıtasıyla çalabilen ama notaları çıkar dediğinde mavi ekran veren kaç arkadaşım var. Ben yine birinden ders almayı öneririm. Hem doğru öğrenirsin. Bazı yerlerde kafana göre çalışmazsın. Selim Işık da böyle söylüyor. İnternet olsa da kendi çabanla öğreneceğin bir tekniği veya gamı en az 2 günde yalan yanlış öğreneceğin yere sana yol gösteren biri olursa birkaç saatini almaz bu çalışma.
Elbette gitmeden öğrenirsin neden olmasın ?. Amma velakin sololarda daha başarılı bir performans için profesyonel birinden mutlaka ders almalısın. Sololarda daha başarılı performanstan kastım nota, gam, armoni bilgisi, bu konularda mutlaka yardım alman daha da iyi olmanı sağlar.
Taba bakmıyacam diye kendini sınırlama bende gitarı kendim öğrendim bunda tabların çok büyük etkisi vardı tabla birlikte notalarıda adın gibi bilmen lazım iyi çalmak istiyorsan
Yanlış mantık.Tablar ve notalar arasındaki fark sizin iyi çalmanıza ya da kötü çalmanıza etki etmez tab öğrenirseniz elektro gitar çalabilirsiniz nota öğrenirseniz müzisyen olabilirsiniz.Tab da hatırladığım kadarıyla bir müzik kodlama sistemiydi ama en geçerlisi notadır nota olarak da kalacaktır.
not:Bunu yazmamın nedeni insanlara yanlış bilgi verip umutsuzluğa sürekleminizi yanlış bulduğum için.
Kendi kendine başarmanda mümkündür ama klavye üzerinde çalışıpta fırsat bulduğun anda bir kursa gidersende çalışmanın büyük yararını görürsün ama bu arada seçim senin
selim ışık videoları gerçekten başarılı anlatımlardır.bulabileceğin en iyi gitar eğitim videoları bile diyebilirim.onlardan yardım alabilirsin.ben kendim öğrendim klasik gitarıda,elektro gitarıda.4 senedir çalıyorum,orta derecede bir gitaristim.kendinde öğrenebilirsin,zor değil.
Bende selim ışık'tan öğreniyorum. Başlarda tablardan gidiyorum. Akorları da öğrendiğim zaman iyice tahmin ediyorum ki. Bir iki ay bildiklerimle yetinirim sonra gitar pro'yla zaman geçirmemeye başlar. Dinlediğim müziklerden çıkarmaya başlarım. Hedefim bu. Tahminen yapabilirim. Yapılabiliteside var diye tahmin ediyorum
Yorum