klasik isimli üyeden alıntı
Mesajı göster
ben de evde kendim öğreniyorum. başta yaptığım tablara bakmaktı elbette. sonra çaldıkça hangi perdede hangi ses çıkıyor öğrenmeye başladım.
şu anda yaptığım şey genelde kulaktan çalmak, yapamıyorsam, şarkının tablarına şöyle bir göz atmak, nereden çalınıyorsa oradan başlayıp, gerisini kulaktan devam etmek.
mesela mor ve ötesi - cambaz'ın girişini bu şekilde çaldım.
ama sadece kulaktan çıkardığım parçalar da oldu, duman - en güzel günüm gecem gibi.
bir tavsiye verecek olursam. başta tablardan çalışın ama sakın tabları ezberlemekle gitmeyin, yani atıyorum master of puppets (başını) çalıyorsunuz, tablarını ezberlemeye uğraşmayın. başta birkaç kez tablarla çalın sonra çalarken bir perde geriye gideceğini hesap edin. ya da duman - bu akşam'ı bir kere tabla çalın. sonra tablara bakmadan çalmayı deneyin. mümkün olduğunca az bakmaya çalışın yani tablara. size sadece yardımcı olsunlar. sürekli onlara bağlı kalırsanız müzik kulağınızı geliştiremezsiniz.

burada arkadaşlar da belirtmiş zaten adam ekranda çıkıp öğrencilerin hatalarını düzeltebilir mi ? hem atıyorum selim ışık metronomla çalışın dedi öğrenci aldı metronomu baktı çok ritim kaçırıyor atıcak bi kenara selim ışık bunu videodan düzeltebilir mi ?veya başka bi örnek öğrenci tekniklerde çok yanlış yapmakta daha alternate picking'i doğru düzgün yapamıyor selim ışık webcamla mi ders veriyor ki görsün öğrencinin hatalarını ? ama kursta hocan canlı canlı direk karşında duruyor , bu örnekler daha da çoğaltılabilir , şimdi düşün kurs mu ? yoksa pc'den selim ışık gitar dersi mi?

Yorum