Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

klasik isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    ne kadar saçma bir cevap bu.. tab a bakarak anca kendini kandırır insan.. tab a bakarak müzikaliteni geliştiremezsin.. her parçayı tab danmı çalacaksın ilerde.. en güzeli dinleyip kulaktan çıkarmaktır..
    gitar çalmak isteyen her insanın başta tablarla çalması gerek. yani böyle bir zorlama yok elbette, ama başta nota bilmiyorsun, müzik kulağın gelişmiş değil, illa ki bir şeyler çalmak için tab bakacaksın.

ben de evde kendim öğreniyorum. başta yaptığım tablara bakmaktı elbette. sonra çaldıkça hangi perdede hangi ses çıkıyor öğrenmeye başladım.
    şu anda yaptığım şey genelde kulaktan çalmak, yapamıyorsam, şarkının tablarına şöyle bir göz atmak, nereden çalınıyorsa oradan başlayıp, gerisini kulaktan devam etmek.
    mesela mor ve ötesi - cambaz'ın girişini bu şekilde çaldım.
    ama sadece kulaktan çıkardığım parçalar da oldu, duman - en güzel günüm gecem gibi.

bir tavsiye verecek olursam. başta tablardan çalışın ama sakın tabları ezberlemekle gitmeyin, yani atıyorum master of puppets (başını) çalıyorsunuz, tablarını ezberlemeye uğraşmayın. başta birkaç kez tablarla çalın sonra çalarken bir perde geriye gideceğini hesap edin. ya da duman - bu akşam'ı bir kere tabla çalın. sonra tablara bakmadan çalmayı deneyin. mümkün olduğunca az bakmaya çalışın yani tablara. size sadece yardımcı olsunlar. sürekli onlara bağlı kalırsanız müzik kulağınızı geliştiremezsiniz.

Yorum

Kendin öğrenebilirsin tabiki. Bende akustik gitarımı evde kendim öğrendim. Akustikle elektro bazı teknikler ve ses dışında aynı zaten. video paylaşım sitelerin elektro gitar için çok sayıda video ders var. Kursa gitmek maddi durumlar kötüyse gerçekten kafaya takılacak bişey değil şu durumda. Özellikle Selim Işık Video Gitar Dersleri yazarsa 100 tane video çıkacak karşına. en temelden en zora kadar anlatılıyor. Eminim sana yardımcı olacaktır. Başarılar =)

Yorum

Aynen Selim hocanın 100 derslik video seti var internette çok yararlı bilmeyenler için

Yorum

blackbeard isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Aynen Selim hocanın 100 derslik video seti var internette çok yararlı bilmeyenler için
          nerden indirebiliriz link verebilir misiniz lütfen?

Yorum

İyide Selim Hoca ekrandan çıkıp sana şurada şu tekniği uygularken yanlış yapıyorsun demiyorki. Kursa gitmek şart.

Yorum

Kesinlikle, videolardan sadece oturmuş tekniğin üzerine eklemeler yapılmalı. Selim hoca veya başka bir sanal hoca oradan müdahale edemeyeceği için sıkıntı yaratabilir... En azından 3 ay kursa gidilmeli. Ha kurs olmuyorsa etrafta birini bulup yakasına yapışmak lazım. O elin açılıp tekniğin oturacağı sıkıntılı dönemi bence bilen bir kişinin yanında atlatmak gerek. Sonrası zaten gelir...

Yorum

Kesinlikle en iyisi metronom ile çalışmak bu seni şarkıları düzgün metotda çalmanı sağlar, buna alıştır kendini ilk önce ritim ve geçiş sistemi oturmalı

Yorum

selim ışık diye bir gitarist var hocam internette araştırırsan sitesini bulursun gitardersivideo sanırsam dersler ücretsiz 100 video sanırsam indirip izleyebilirsin kursa gitsen bu kadar öğrenebileceğini sanmam adam 10 numara gitarist

Yorum

peppers isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    selim ışık diye bir gitarist var hocam internette araştırırsan sitesini bulursun gitardersivideo sanırsam dersler ücretsiz 100 video sanırsam indirip izleyebilirsin kursa gitsen bu kadar öğrenebileceğini sanmam adam 10 numara gitarist
                    kursa gitsen bu kadar öğrenebileceğini sanmam ne ya burada arkadaşlar da belirtmiş zaten adam ekranda çıkıp öğrencilerin hatalarını düzeltebilir mi ? hem atıyorum selim ışık metronomla çalışın dedi öğrenci aldı metronomu baktı çok ritim kaçırıyor atıcak bi kenara selim ışık bunu videodan düzeltebilir mi ?veya başka bi örnek öğrenci tekniklerde çok yanlış yapmakta daha alternate picking'i doğru düzgün yapamıyor selim ışık webcamla mi ders veriyor ki görsün öğrencinin hatalarını ? ama kursta hocan canlı canlı direk karşında duruyor , bu örnekler daha da çoğaltılabilir , şimdi düşün kurs mu ? yoksa pc'den selim ışık gitar dersi mi?

Yorum

cobfmv isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      kursa gitsen bu kadar öğrenebileceğini sanmam ne ya burada arkadaşlar da belirtmiş zaten adam ekranda çıkıp öğrencilerin hatalarını düzeltebilir mi ? hem atıyorum selim ışık metronomla çalışın dedi öğrenci aldı metronomu baktı çok ritim kaçırıyor atıcak bi kenara selim ışık bunu videodan düzeltebilir mi ?veya başka bi örnek öğrenci tekniklerde çok yanlış yapmakta daha alternate picking'i doğru düzgün yapamıyor selim ışık webcamla mi ders veriyor ki görsün öğrencinin hatalarını ? ama kursta hocan canlı canlı direk karşında duruyor , bu örnekler daha da çoğaltılabilir , şimdi düşün kurs mu ? yoksa pc'den selim ışık gitar dersi mi?
                      doğru söylüyorsunuz ancak selim ışık videolarında bu konudan bahsediyor zaten. yani kontrol mekanizmasının omlayışından.. bu nedenle ekstra sorumluluk düşüyor diyor. videoları çok iyi takip etmek gerektiğinden bahsediyor. walla kim ne derse desin büyük katkı sağlamıştır bu abimiz. gerçektende kılı kırk yararak biriktirdiği paralarla bu sevda uğruna güç bela elektro alan arkadaşlarımız var. bunların kursa gidecek paraları yok. içlerindeki azimle yürütürler bu işi. selim ışık videoları da türkçe olarak hazırlanmış derli toplu bir kaynak.

Yorum

gommes isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        doğru söylüyorsunuz ancak selim ışık videolarında bu konudan bahsediyor zaten. yani kontrol mekanizmasının omlayışından.. bu nedenle ekstra sorumluluk düşüyor diyor. videoları çok iyi takip etmek gerektiğinden bahsediyor. walla kim ne derse desin büyük katkı sağlamıştır bu abimiz. gerçektende kılı kırk yararak biriktirdiği paralarla bu sevda uğruna güç bela elektro alan arkadaşlarımız var. bunların kursa gidecek paraları yok. içlerindeki azimle yürütürler bu işi. selim ışık videoları da türkçe olarak hazırlanmış derli toplu bir kaynak.
                        selim ışık derslerini pek izlemediğim için bir şey diyemeyeceğim belki çok faydalıdır bilemem neyse tabiki kursa gidemeyen illa ki başka kaynaklardan öğrenecek ama benim tepkim arkadaşın 'kursa gitsen bu kadar öğrenebileceğini sanmam ' lafınaydı yoksa selim ışık'ı kötüleme niyetinde değilim

Yorum

haklısın iyi bi hoca olduktan ve içinde ateş olduktan sonra uçurur adamı.

Yorum

sana önerim online gitar derslerini seyretmendir, elektro gitar konusunda selim ışık hocanın dersleri sana yol gösterici olacaktır, ancak söylediklerine harfi harfine uyup, eğzersizlerini yapıp bolca çalışırsan.

selim ışık gitar dersleri için,

Yorum

www.youtube.com dan arama çubuğuna selim ışık yaz orda bisürü konu var wlla ben dinledim çok yrrı oldu...

Yorum

İnternette herşey mevcut fakat bunları kimse sana göstermeden öğrenmek zaman alır.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X