Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Squier Classic Vibe Telecaster 50s.

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Squier Classic Vibe Telecaster 50s.

Bu gitarı almayı düşünüyorum.
    Türk forumlarında bu gitar hakkında pek konuşulmamış ama videolardan anladığım kadarıyla güzel alete benziyor. Bazıları fender ile kıyaslıyor.
    Deneyen arkadaşlar varsa görüşlerini yazabilirmi acaba?

Birde mydukkan harici bu gitarı Türkiyede nerden sipariş edebilirim bilgisi olanlar yazarsa iyi olur.

Tarzım Duman, Athena tarzı birşey birşey (blues rock - altntf. rock)
    setup olarakta ts9, crybaby gibi birşey düşünüyorum.
    Amacım Batuhan Mutlugil in tonlarına mümkün olduğunca yaklaşmak. Bu konu hakkındada görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..
    Son güncelleyen omicron; 29-11-2009, 20:53.

Evet bu konuda bilgi veren arkadaşları olursa memnun olurum. Bende o tarz gitar düşünüyorum ama kafam çok karışık. Bu tarz yapacak kişiler için alternatif gitarlarda verirseniz memnun olurum. Squier markasına biraz temkinli yaklaşıyorum, arkadaşlar lütfen yardımcı olunuz.

Yorum

Arkadaslar gerçekten güzel bir gitar hakkını verir kuruşu kuruşuna alırsınız paranızın bedelini ama tabiki fender bir gitarlar yarışamaz tabiki ama biraz daha para veririm derseniz Blade Delta Standard ı öneririm gerçi bu olayı sonu yok Blade Delta Standard nın üzerinede 400 lira verirseniz Fender Standart Telecaster alırsınız genede size kalmıs ama clasik vintage tonlarını yakalayabilirsiniz gitarı çaldım gayet güzel ama siz bilirsiniz karar sizin.

Türkçemiz
      Lütfen mesajınızı düzenleyip bu uyarıyı silin.
      Son güncelleyen yutup123458; 28-11-2009, 17:42.

Yorum

* Ne olursa olsun Squier ..
        * Gövde ağacı Çam ve poly kaplama ..
        * Üretim yeri Çin ..
        * Üzerindeki donanım baştan aşağı Çin ..

Fender Tele ile kıyaslayanında, bu gitar ömürlük diyeninde aklından şüphe ederim.

Yorum

Haklısın yutup123458 bu gitarın tek kötü yanı ömürlük bir gitar olmaması en fazla 2 sene gidecek bir gitar olması ben sadece bir dostumun stüdyosunda çaldım güzeldi yani ama Fender Mexika Telecaster daha iyi tabiki.

Türkçemiz
          Lütfen mesajınızı düzenleyip bu uyarıyı silin.
          Son güncelleyen yutup123458; 28-11-2009, 17:43.

Yorum

yutup123458 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            * Ne olursa olsun Squier ..
            * Gövde ağacı Çam ve poly kaplama ..
            * Üretim yeri Çin ..
            * Üzerindeki donanım baştan aşağı Çin ..

Fender Tele ile kıyaslayanında, bu gitar ömürlük diyeninde aklından şüphe ederim.
            poly kaplamadan kastın polyesterse custom stratlar harici tüm usa ler mexicolar vs hepsi polyester ile cilalanıyor. ayrıca bu aletin gövdesi çam değil ash ayrıca hiçbir fender patenti altında olan aletin gövdesi çam değil.bu aletin üretim yerine bakılarak kötü yorumlanması çok ama çok hatalı bir olay.squier ın eski kore üretimlerini bile ezip geçecek karakterde gitarlar bu vibe serisi.
            denemenizi ısrarla tavsiye ederim.hatta stratını görürseniz bana haber verin
            saygılar...

Yorum

Bende var bir tane iki ton sunburst strat. Ash gövde, maple sap ve klavye, jumbo fretler. Gayet derecede memnunum, hatta zamanında kıvılcımda denediğimde bazı meksika standartları fena dövmüştü ( benim şahsi fikrim tabii, bir de gitar odun işi belki denk gelmiştir. ) En fazla iki yıl gider demek biraz saçma olmuş kusura bakmazsanız. Velhasıl güzel gitar, bakmayın Çin malı olduğuna. Vereceğiniz parayı kuruşu kuruşuna hak eder.

Saygılar...
              Son güncelleyen Zalimus; 31-05-2010, 10:38.

Yorum

Bu arada mydükkan'a baktım vibe tele'nin gövdesi çam yazıyor, stratlar için kızılağaç yazıyor.

Yorum

jackalkoray isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  poly kaplamadan kastın polyesterse custom stratlar harici tüm usa ler mexicolar vs hepsi polyester ile cilalanıyor. ayrıca bu aletin gövdesi çam değil ash ayrıca hiçbir fender patenti altında olan aletin gövdesi çam değil.bu aletin üretim yerine bakılarak kötü yorumlanması çok ama çok hatalı bir olay.squier ın eski kore üretimlerini bile ezip geçecek karakterde gitarlar bu vibe serisi.
                  denemenizi ısrarla tavsiye ederim.hatta stratını görürseniz bana haber verin
                  saygılar...

Squier’s Classic Vibe Telecaster ’50s puts classic “blackguard” Telecaster vibe into a gorgeous Vintage Blonde-finished pine-body guitar—you’ll be hard-pressed to tell whether or not you are holding a premium ash-body instrument. The vintage-tint gloss-maple neck has a maple fingerboard with 21 medium-jumbo frets and a modern 9.5” radius. Distinctive Telecaster tone rings from the custom alnico III single-coil pickups—giving clear note separation even when distorted, strong midrange dynamic response and plenty of solo high-end bite.
                  İlgili gitarın özellikler bölümünde ise aynen şu tablo var;

Squier genelde en çok agathis ve kızılağaç sever bilindiği üzere. Gitarlarında bunları kullanır. Ama çam kullandığı Çin menşeili gitarlarını gözümle gördüğümüde belirtmek isterim. Aynı şekilde kavak, sedir gibi gövdelere sahip squierlerde gördüm bol miktarda.

Sayısını hatırlamadığım kadar çok Çin yapımı squier gövde gitar parçaladım, inceledim, boyasını kazıdım, manyetiklerinin açtım. Akıl almaz gövdelerle karşılaştım. Gövdesinin 2-3 parça birbirinden alakasız ve ne olduğu belli olmayan ağaçlardan oluşanımı dersin, 3-4 cm çapında ve derin budaklar olanımı dersin, delikleri macunla ya da tutkal/talaş karışımı ile kapatılanlarmı dersin, polyester kaplı olmasına rağmen üzerine farklı renk olsun diye kazınmadan ikinci bir poly kaplama çekilenimi dersin, neler neler.. Hatta eski pc me bakacağım, çektiğim fotolar duruyorsa eklerim buraya, sizlerde şahit olursunuz.

Sonuç olarak, bu kötüdür demişsem, muhakkak bir dayanağım vardır, muhakkak bir deneme, inceleme yapmışımdırda demişimdir. Arada belki hatasız, diğerlerinden farklı olanlara denk gelebilirsiniz tabiki, şans meselesi. Öyle ise ne ala. Ama geneli kötü ürünler.

Bu saydıklarıma Feridun Usta da şahittir. Çoğunu birlikte gördük. Arzu eden söylediklerimi gidip sorsun kendisine, birde ondan duyun Çin squier maceralarını. Kendisi, bırakın squierleri, dişbudak gövde diye satılan kavak gövde Fender teleleri, yukarıda bahsettiğim gibi gövdesi 2-3 parça farklı ağaçlardan oluşan fender stratlarıda görmüş biridir. Gidin ayrıntıları ondan dinleyin

Birde olayın şu yüzü var;

''Gövdede budak vb. olması, farklı işlemler uygulanmış olması beni ilgilendirmez, ben o anki tonuma bakarım'' diyorsanız,
                  ''Çam tonu olsun kavak tonu olsun, denerim hoşuma giderse alırım'' diyorsanız
                  ''Zaten beklentilerim büyük değil, eğlencesi alıyorum'' diyorsanız,
                  ''Ne kadar ekmek o kadar köfte'' diyorsanız,
                  ''Ben denedim, kötü gelmedi'' diyorsanız,

Tüm yazdıklarımı boşverin, çalmanıza bakın.

Saygılar..

Yorum

Teşekkür ederim aktardığınız tecrübeler için.

Saygılar...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X