Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Blues ve jazz yapabilmek için donanım

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Alışveriş Blues ve jazz yapabilmek için donanım

    Arkadaşlar herkese merhaba,

    Siteye biraz önce kaydoldum ve herkesin birbirine fikir verdiği destek olduğu bir ortam görünce çok sevindim. Benim de sizlerden birkaç fikir alma ihtiyacım var. Yaklaşık 13-14 senedir gitar çalıyorum (ama parçalı bulutlu, okuldan sonra iş hayatı koşturmaca derken hep aksattım). Şu aralar da ciddi şekilde bu ilgimi geliştirmek istiyorum. Her türlü iyi müziği severim (trash, black metalden tut da blues, jazz, reggae, kolbastı vs.). Ama şu andaki amacım iyi bir hocadan jazz veya blues dersi alıp kendimi bu yönde geliştirmek. Sizden ricam bana nasıl bir ekipman almam gerektiği (jazz ve blues soundda anladığım kadarıyla gibson USA nispeten daha önde - fender de iddaalı)konusunda fikir vermeniz. Bütçem ise gitar + amp + processor (şu ana kadar Boss ME-25 ilgimi çekti) için maks 5,000 TL.

    İlginize şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar. Önerilerinizi bekliyorum.

    :tap:

  • #2
    Ben olsam 5000 liralık gitarın yanında dijital bir ses istemezdim.O yüzden illaki prosesör istiyorsan daha üst düzey(pod xt,x3 live veya vox tonelab se,le) serilerden birisini tercih ederdim.
    Blues ve jazz için efektlerden ziyade amfinin önemi vardır.İmkanın varsa lambalı bir amfi(fender blues junior gibi)alman çok daha iyi olur.
    Gitar konusu ise biraz daha zevk meselesi.Bu kadar bütçe ayırdığına göre bi müzik mağazasına gidip gözüne kestirdiğin bütün gitarları denemelisin.Yine ben olsam tercihimi fenderden yana kullanırdım.Karakteristik single manyetikleri ve strat bir gitarın çalım rahatlığından dolayı.

    Yorum


    • #3
      çok teşekkürler bora_man

      Yorum

      Unconfigured Ad Widget

      Collapse
      Initializing Tabs & loading Content...
      Initializing Tabs & loading Content...

      Trending

      Collapse

      Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

      Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

      Collapse

      Çalışıyor...
      X