Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anadolu Rock

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Moğollar Hatay-Samandağ festivallerine katılmışlardı kulis olmadığı için bizim yazllığı kulise çevirmişlerdi gitara başlamamda payları var ilk dokunduğum gitar Cahit Berkay'ın gitarıydı tabii elektromu basmı çözememiştim ozaman (tellere dokunmaya korkmuştum bi kırdıın kırdıın vakası yaşamamak için)

Yorum

Şimdi anadolu rock yanlış anlaşılıyor, arap ezgileriyle yabancı enstrumanlar kullanılarak yapılıyor ki bu müzik böyle doğmamış. Türk müziğinde kullanılan enstrumanlarla rock müzik yapılınca anadolu rock denmiş buna. Türk ezgileri kullanılmış, arap değil. Arabeskten bozma arkada cıjın cıjın elektro gitar dönen müzik arabesk rocktır.

Kurtalan ekspress ve moğollar bu işi güzel başlatmışlar. Bu iki grubu elin pink floydundan ve kusura bakmayın ama çok sevdiğim king crimson'dan bile daha çok severim. Moğolların bir behind the dark'ı hala tüylerimi diken diken eder, kurtalanın dönencesi özellikle gitar solo kısmı hala beni gaza getirir, duygulandırır. Elin baba grupları varsa bizim de var arkadaş. Gururla dinlerim, dinletirim.

Not: moğollar-behind the dark dinlediğim ilk günden beri dilimden düşmeyen bir parçadır. Bağlama solosunu biraz daha overdrivelı tutsalarmış dedirtir.

Yorum

Anadolu Rock türü zamanında çağdaşlaşma adı ile ülkenin geldiği durumla alakalı anadoludaki türküleri rock tarza çevirerek ama içinde halk müziğinin sazlarını ( bağlama,cura,kemane ...) da alarak yapılmış bir müzik türüdür.Bence bu tür güzel bir çıkış yakalamıştır.Halkın türkülere yakınlaşmasını sağlamıştır.Ve ne hikmetse bu türün temsilcileri Türkiye'yi dünyada diğer türlerin temsilcilerine göre daha ileri seviyede temsil etmiştir.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
        Initializing Tabs & loading Content...
        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

Collapse

Çalışıyor...
        X