Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Benim hikayem
Collapse
X
-
hırs ve azimle başarılmayacak şey yoktur. başarılarının devamını dilerim
)
Yorum bırak:
-
Benim hikayem
9. sınıfa giderken okulumuzda bulunan bir grup vardı gruptakilere cidden çok gıcık oluyordum (Hala oluyorum). Özellikle elektro çalan elemanda bir havalar bir havalar aman Allahım.Şarkılarda çok bariz hataları vardı ve bu işi hava atmak için yaptıkları kesindi.Okulun %90'ı müzikten anlamadığı için bunları ağzı açık izliyor ve başkalarına övdükçe övüyor tabi.Bunlar daha da populer olmak, okulda belli bir popülerliğe gelmek için iyice piyasa şarkılarını çalmaya başladılar.Benimde en sonunda canıma tak etti.Yıllarca sadece dinleyici olarak kalmayı tercih etmiş bana uygun enstrumanı bulamamıştım tabi o zaman bas gitarı fazla tanımıyordum.En sonunda canıma tak etti benim bunlardan neyim eksik dedim.9. sınıfta olan saçma görüşlerim ile şuan eleştirdiğim gruptaki elemanların yaptığını yapacaktım.İyice düşündüm elektro gitar alacaktım.Tam bu konuyu babama açacağım gün şans eseri Red Hot Chili Peppers'tan bir şarkı dinledim daha sonra daha fazlasını.Bas gitarı araştırmaya başladım ve Muse, Pink Floyd, Queen gibi gruplarla tanıştıım ve bir anda müzik stilim değişti.Babama açılma olayını 1-2 hafta ertelemiştim ve bütün bakış açım, dinlediğim müzik türü değişmişti.O esnada çok çabuk fikir değiştirdiğimi ve şuanlık hiç bir enstruman çalmamam gerektiğini düşündüm.1 hafta kadar sonra artık müzik anlayışımın oturduğu kanaatine vardım ve babama açıldım.Babama 1-2 bas gitar şarkısını dinlettim.Ne yapacaksın o zımbırtıyı grupta duyulmuyor bile gibi şeyler söyledi.Fakat ısrarcıydım para biriktirdim ve en sonunda bas gitarı almaya gittik.Tüneldeki ilk mağazaya girdik ve kötü bir gitar amfi kombinasyonuna yetecek kadar param vardı.Mağazadaki adam babama ve anneme dönenceyi çalmaz mı.Babamın bütün fikirleri değişti neredeyse benim biriktirdiğim kadar para ekledi güzel bir şey alayım diye(şuan bile bütün alışverişlerimi ordan yaparım bu olaydan dolayı).En sonunda bir Yamaha RBX 170 bas gitar ve Line6 LD15 amfi aldık.Babam kursa gitmeme sıcak baktı ve 1 yıl kadar kursa gittim.Bu esnada sırf o hava atan grup gibi olmadığımı kendi kendimce ispatlamak için bas gitar olayını kimseye söylemedim.Tek başıma sevindim parmaklarım yara olana kadar çalıştım, zaman zaman bileklerim ağrıdan şişti ama bunlar olurken ben sevinçten kendimden geçiyordum.En sonunda belli bir yere geldim ve benim gibi yeni başlayan kişilerden oluşan bir gruba kurduk okulda.Hepimiz bu işi sevdiğimiz için yaptığımızdan stüdyoya gidiyor, deli gibi çalışıyor ama kimse bunları bilmiyordu.Bir gün yine bu hava atmak için toplanan grup bir gösteri yaptı.Bunlar 3 yıl boyunca iyice şımartılmıştı ben en sonunda dayanamayacak duruma gelmiş ve bas gitaristlerini eleştirmiştim.Bunlar tabi eleştiriyi kaldıramayacak tipler bize diklenmeye başladılar çok biliyorsan sen yap gibisinden.1 ay sonra olacak törende sırayla sahne alacak yeteneklerimi gösterecektik.Ben bu esnada uzun süre biriktirdiğim paralar ile bir gitar amfi daha aldım.Yarışma zamanı geldi çattı bunlar daha fazla iyi oy almak için popüler şarkıları seçtiler.Biz hangi şarkıları çalacağımızı uzun uzun düşündük en sonunda sadece bir yarışma için müzik anlayışımızı değiştirirsek eleştirdiğimiz kişilerden farkımızın kalmayacağına karar verdik.Her grup 5'er parça çalacaktı.Biz RHCP - Muse - Queen - Pink Floyd'tan şarkılar çaldık herneyse bunlar çaldılar o piyasa şarkılarını.Biz tabi onların kazanacağından eminiz ama amacımız zaten bu işten anlayan kişilerin beğenilerini almaktı.Hayatında hiç RHCP, Muse dinlememiş insanlar (Bizim okul
) bir anda bende olduğu gibi bu tarzı beğenmiş benimsemişlerdi.Velhasıl yarışmayı kazandık, okuldaki kişilerin yarısının dinlediği müzik türünü değiştirdik ve popüler olduk.Bizim bu durumumuzu kaldıramayan diğer grup ise tartışmalar ile dağıldılar.Her ne kadar gıcık olsam bile benim müziğe atılmamı sağladıkları için onlara bir teşekkür borçluyum.Biz ise ilk günkü gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz ama yakında grubumuz okullarımız yüzünden dağılacak malesef.Artıkk değişik maceralara atılayacağız
Okuduğunuz için teşekkürler kısa yazmaya çalıştım ama olmadı malesef içim **** doluymuş döktüm şuan rahatım şimdi gidip biraz gitar çalayım
Etiket: Hiçbiri
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum bırak: