Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mutlaka Okuyun. Trigon ve Zuhal Müzik...

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Mutlaka Okuyun. Trigon ve Zuhal Müzik...

    Merhaba Arkadaşlar,
    Bundan kısa bir süre önce Prodüksiyon Stüdyomuza 3 adet E.gitar almak için İzmir'in en büyük müzik mağazalarından biri olan Trigon'a gittik. Önce bir tane İbanez beğendik. Sol elimde bir sakatlık olduğu için, detaylı bir şekilde gitarı test edemediğimden, oradaki genç görevlilerden birine gitarı biraz çalması için rica ettim. Sağ olsun kırmadı ve elinden geldiğince yardımcı oldu. Gitarı beğendik ve satın almak için mağazanın yetkili kişisi ile fiyat ve ödeme konusunda görüşmeye başladık.

    Ben - Gitarın üzeri boyalı olduğu için gövde ağacının ne olduğu görünmüyor. Nedir acaba bunun ağacı ?
    Yetkili - Tabi ki Maun.
    Ben - Eminmisin ?
    Yetkili - Tabi, eminim.
    Ben - Pekala, o zaman biz bu gitarı almak istiyoruz. Ödeme seçeneklerimiz nedir ?
    Yetkili - Peşin olursa böyle, vadeli olursa şöyle, vs.

    Kısa süren bir görüşmeden sonra anlaştık. İkinci başka bir gitara bakmak için mağaza içinde dolaşırken bir PRS gitar ilgimizi çekti. Bu gitar içinde sağ olsun orada çalışan genç arkadaşlar yine ellerinden gelen yardımları esirgemediler. Tekrar fiyat konusunda aynı yetkili ile görüşüp mutabakata vardıktan sonra, iş ödeme kısmına geldi. Fakat bizim paramız tam yetmedi ve ikinci gitar için bir miktar borçlanmak durumunda kaldık. Ertesi gün kalan borcumuzu getirip PRS gitarı sonra almak kaydı ile mağazadan ayrıldık.

    Stüdyoya döndüğümüzde, nette yaptığımız araştırmalarda ne görsek beğenirsiniz ? İbanez'in gövdesi bir petrol ürünü olan Lutite denen bir malzemeden. Tabi şok olduk... Çünki yetkilinin sözüne güvenip, Maun olduğuna inandığımız için almıştık. Fakat buna rağmen ortada bir yanlışlık olduğunu düşünerek, ertesi gün yine Trigon'a hem kalan borcumuzu ödemek, hem PRS gitarı almak, hemde bunu konuyu aydınlatmak maksadı ile tekrar gittik. Tabi bu arada İbanez gitarı da yanımıza almayı ihmal etmedik. O mağaza yetkilisi olan kişi dükkanın önünde duruyordu.

    Ben - Selamlar.
    Yetkili - Merhaba Abi.
    Ben - Bizim dün aldığımız şu İbanez gitarda bir yanlışlık var galiba !
    Yetkili - Nasıl bir yanlışlık Abi ?
    Ben - Dün gitarı almadan önce ısrarla gövde ağacını sormuştum. Sen de Maun demiştin.
    Yetkili - Evet, doğru, Maun.
    Ben - İyi söylüyorsun, hoş söylüyorsun da, İbanez'in kendi sitesi dahil bir çok başka satıcı firmalar ise bunun Lutite olduğunu söylüyorlar.
    Yetkili - Yok Abi, olurmu öyle şey, bunun gövdesi Maun. Maun üzerine çok ince bir tabaka Lutite olarak kaplanmış. Hatta belki inanmayacaksın ama, bizde bunu çok merak etmiştik. Bunun üzerine sırf bunu anlamak için, bir tanesinin gövdesini testere ile ortadan kestik. İçi gerçekten Maun idi. Dediğim gibi üzeri çok ince bir Lutite tabakası ile kaplıydı.
    Ben - O zaman demek ki, İbanez kendi sitesinde kendi gitarını kötülüyor. Çünki onlar gövde için tamamen Lutite diyorlar.
    Yetkili - Olurmu Abi öyle şey, bir yanlışlık vardır, ya da sen yanlış anlamışsındır.
    Ben - Neyi yanlış anlamışımdır ?
    Yetkili - Abi bir dakika ben şimdi içeri girip netten bir bakayım. Ama kesinlikle öyle bir şey olamaz.
    Ben - Sen yine içeri gidip bak, ama biz bu gitarı istemiyoruz. Bunun yerine başka bir gitar almak istiyoruz.
    Yetkili - Tamam Abi olur, değiştiririz.

    Hep birlikte içeri girdik. Yetkili netten araştırma yapmak için en dipteki masasına doğru yöneldi. Biz, yetkilinin karşımızda zor duruma düşmemesi için, ne yaptığı araştırmaya baktık, ne de yaptığı araştırmanın sonucu ile ilgili bir cevap beklediğimizin ortamını yarattık. Konuya hiç değinmedik ve başka bir gitar arayışına girdik. Gözümüze çok eskiden tanıdığım, ünlü bir Fransız Luthiye'nin çok güzel bir gitarı ilişti. Belki bir çoğunuz biliyordur Lag gitarları. Ben bu ustanın adını ilk kes bundan 20-25 yıl önce Almanya'da duymuştum. Fakat hiç bir gitarını elime alıp denemek nasip olmamıştı. O gün ilk defa Arkane modelini elime alıp inceledim ve gitara her yönüyle hayran kaldım. Yine genç satıcı arkadaşlardan çalması için rica ettik ve sesini de çok beğendik.

    Ben - Biz bu gitarı almak istiyoruz.
    Yetkili - Tamam, olur.
    Ben - Peki bunun için bir fark ödememiz gerekiyormu İbanez'e karşın ?
    Yetkili - Aralarında pek bir fark olmaması gerekir, ama yine bir bakayım.
    - ...................
    Yetkili - Aralarında 150 TL gibiküçük bir fark var.
    Ben - Peki, bunun gövdesinin ağacı nedir ?

    Yetkili masasından kalkar ve yanımıza gelerek gitarı elimizden alır ve arkasını çevirerek, " Zaten görülüyor üzerinde ki şeffaf ciladan dolayı, tabi ki Maun. Zaten bu fiyata da olması gereken budur. "

    Ben - Yani buna kesin Maun diyorsun ! ?
    Yetkili - Tabi ki.

    Bu gitarı ilk defa görmeme rağmen, ağaçlardan biraz anladığım için, her ne kadar üzeri renkli şeffaf cila ile kaplı olmasına rağmen, gövdenin Maun olmadığını hemen anlamıştım. Fakat gitarı çok beğendiğimiz için hiç sesimizi çıkartmadık.
    Daha sonra bir tane Boss marka Chorus ve Marshall Jack Hammer'ı da alarak listeyi tamamladık.
    Dünden kalan PRS gitar için olan borcumuzu ve Lag gitar için olan farkı da ödeyerek, dükkandan ayrıldık.
    Bu arada da yaptığımız alış veriş den dolayı pena, kılıf, askı, tel temizleyici gibi hediyeleri de kabul ettiğimizi söylememde bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Bunlar için müesseseye de teşekkürü bir borç biliyoruz.

    Tekrar Stüdyoya geldiğimizde ilk iş olarak Lag gitarı denedik. Ben şahsen sesine ve işçiliğine hayran kaldım. Ardından da PRS gitarı biraz teste tabi tuttuk. O da mükemmeldi. Her iki gitara da gereken ayarları yaptıktan sonra, arkadaşlar bunları da netten bir araştırmak istediler. Ben hatta " çocuklar Allah aşkına bırakın şu net işini, yine moralimi ve keyfimi bozmak istemiyorum " dememe rağmen, onlar araştırmalara başlamışlardı bile. Kısa bir süre sonra Stüdyoda bir gergin hava esmeye başladı.

    Ben - Hayırdır çocuklar, neyiniz var ?
    Bizim oğlanlar - Abi, bu adamlar yine bize bir üç kağıt açtılar galiba !
    Ben - Nasıl yani, nerden çıkarttınız şimdi bunu ?
    Bizim oğlanlar - Gel bak Abi, bu terbiyesiz adamlar gitarın iki manyetiğini değiştirmişler. Bizim gitarın üzerinde olması gereken manyetikler bunlar değil.
    Ben - Yok canım, daha neler ! ?
    Bizim oğlanlar - Abi, lütfen gelip bir bakarmısın ? Kendi sitesi dahil hiç bir yerde bizim gitarın üzerindeki manyetikler gözükmüyor. Ayrıca da, EMG'nin sitesinde de böyle bir manyetik yok. Adamların yaptığı düpedüz sahtekarlık. Bence bunlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunalım. Bunların yaptığına resmen sahtekarlık ve düzanbazlık denir. Verelim mahkemeye çeksinler cezalarını.
    Ben - Bir dakika çocuklar, fevri davranmayalım lütfen. Yaptığınız suçlama ve itham gerçekten çok büyük. Bu konuyu önce iyice bir araştırın bakalım.

    Bizim oğlanların sözünü ettikleri gitar malesef çok beğendiğim Lag gitardı. Benim de hemen anladığım üzere gövde Maun değil, ıhlamur ağacındandı. Gitarın üzerinde 3 manyetik bulunuyordu ve üçünün de üzerinde EMG HZ yazıyordu. Neck Pickup üzeri açık bir Humbacker, ortada üzeri kapalı bir S3 Single Coil ve Bridge de de yine üzeri açık bir Humbacker vardı. Oysa ki, Lag Arkane 200 ile ilgili tüm Dünyada yaptığımız araştırmalarda hiç bir yerde Gitarın üzerinde açık Humbacker yoktu. Normalde EMG Pickup'ların üzeri daima kapalıdır. HZ serisi ise EMG'nin pasif manyetikleri olmasına rağmen bunların da üzerleri kapalıydı. Ortada sahtekarlık ile ilgili bir konunun olduğu nerdeyse aşikar gibi olmasına karşın, ben buna bir türlü inanamıyor, böyle bir şeye tenezzül edilebileceğine ihtimal veremiyordum. Mutlaka bizlerin yanıldığı bir nokta olmalıydı. İllaki gözden kaçırdığımız küçük bir detay bulunmalıydı. Bunun başka bir açılaması olamazdı.

    Tabi ki o gece sabaha kadar gözüm uyku tutmadı. Ertesi gün tekrar, bu kes tek başıma yine Trigon'a gittim. Bir sebepten öylesine uğramış gibi mağazanın içinde gezerken, yine o yetkili ile karşılaştım.

    Yetkili - Hoşgeldin Abi, nasılsın, gitarları beğendinizmi ?
    Ben - Evet, ikisinide çok beğendim. Yanlız benim yine anlamadığım bir konu var.
    Yetkili - Hayırdır Abi ! ?
    Ben - Sadece bilmek istiyorum, Lag gitarın üzerindeki manyetikler orijinalmi ?
    Yetkili - Tabiki orijinal, sıfır gitar, nasıl orijinal olmaz ?
    Ben - Bizim oğlanlar Stüdyoda gitarı araştırmışlar. Üzerindeki manyetikler, daha doğrusu Humbacker olanlar bu gitara ait değilmiş !
    Yetkili - Abi, olurmu öyle şey, biz hiç bir zaman o işlere girmeyiz. Biz de her bir şey orijinaldir.
    Ben - Hangi işleri kastediyorsun ?
    Yetkili - Senin ima etmeye çalıştığın işleri Abi.
    Ben - Bak, ben son derece iyi niyetle buraya geldim ve her hangi bir şeyi ima etmeye çalışmıyorum. Ben sadece sordum, böyle bir şey mümkünmü diye.
    Yetkili - Hayır böyle bir şey asla olamaz. Diğerlerini bilmem ama bizde böyle bir şeyin mümkünü yok.
    Ben - Bende zaten bunu duymak istiyordum. Teşekkür ederim.
    Yetkili - Güle güle, yine bekleriz.

    Dükkandan ayrılıp Stüdyo'ya geldiğimde, bizim oğlanlar çok gergindi.

    Ben - Günaydın çocuklar
    Bizim oğlanlar - Abi neden geciktin, yoksa Trigon'a mı gittin ?
    Ben - Evet oraya gittim ve dünkü yetkili ile görüştüm. Hepiniz boşuna ortalığı ayağa kaldırmışınız. Böyle bir şeyin asla olamayacağını söyledi.
    Bizim oğlanlar - Abi, yapma ya, inanamıyoruz sana. Neden bu herifleri korumak istiyorsun ? Bırak bu işi biz halledelim. Ben dün akşam benim Pederle konuştum ve olduğu gibi anlattım durumu ona. Biliyorsun bizim karşı dairedeki komşu R..... amca Cumhuriyet savcısı. Peder direk durumu ona havale edelim diyor. Sen ise o sahtekar heriflerin avukatlığına soyundun ! ! ! Abi, Allah aşkına bir tek geçerli neden söyle ya, bizi hepimizi burda meraktan çatlatma. Neden arka çıkıyorsun o adamlara ?
    Ben - Bilmiyorum gençler, ama kimseye de arka falan çıkmıyorum. Belki her şeye rağmen o gitarı çok beğendiğim için. Belki de müessese sahiplerinin ailelerine, çocuklarına acıdığım için. Ne bileyim ben, belki de orda çalışan gençleri düşündüğüm için. Hepsi sizler gibi pırıl pırıl delikanlılar. Sabah sabah bana bu kadar zor sorular sormak zorundamısınız ? Ne yapmamı bekliyorsunuz ? Hemen gidip savcılığa suç duyurusundamı bulunmamı istiyorsunuz ? Eğer onların içinde gerçekten sahtekarlık varsa, ya da karekterleri böyleyse, bu neyi değiştirecek ? Belki bir cahillik yapıp şeytana uydular. Onların bu hatasının faturasını suçsuz ailelerine mi çıkaralım ?
    Bizim oğlanlar - ...............................
    Ben - Biraz daha araştıralım bu konuyu. Hatta Fransa'ya Lag Firmasına telefon edip soralım. Ben inanıyorum ki, mutlaka bir yerde bir şeyi atlıyoruz, belki basit bir detayı ıskalıyoruz.
    Bizim oğlanlar - Tamam Abi, biz bu konuyu iyice kapsamlı bir şekilde araştıracağız.

    Bu konuşmaların üzerinden iki hafta geçti. Hatta Fransa ile telefonla ve internet üzerinden de görüştük. Ama malesef bizim oğlanlar haklı çıktı. Bu arada yine Trigon'a gidip ordan Schecter marka bir gitar daha aldım. Bunu neden yaptığımı bende bilmiyorum. Belki oradakileri utandırmak istedim. Belki de bir yanışlık olduğunu ve benden bir özür dilemelerini bekledim. Tam olarak sebebini bende bilmiyorum. Sanki iç güdülerim beni buna zorladı. Evet onlara çok kızmalıydım ve oradan da bir daha asla alışveriş yapmamalıydım. Kim bilir, belki bu aptallığın başka bir formuydu. Belki de yozlaşmış ve kokuşmuş bir ticari anlayışa karşı durmaktı. Sebebi her ne idiyse, bu garip davranışıma bu gün bile bir anlam veremiyorum...

    Takriben on gün kadar önce Gazi Bulvarından geçerken, sağ tarafta oldukça büyük bir müzik mağazası gördük ve az ilerde önünde durduk. İstanbul'da ki Zuhal Müzik İzmir'de de bir şube açmış. İçeri girip Gitarlara bakmaya başladık. Hemen bizi ( İzmir'de hiç alışık olmadığımız bir tarz ile ) son derece güler yüzlü, cana yakın, samimi, genç satıcılar karşıladı. Konuşma tarzları oldukça kibar, saygılı ve seviyeli idi.

    - Buyurun, hoş geldiniz. Nasıl yardımcı olabiliriz ?
    - Hayırlı olsun, yeni açmışınız galiba. Biz sadece gitarlara bakmak istemiştik biraz.
    - Evet, yeni açtık.

    Son derece ilgili

    - Eğer yardım edebileceğimiz bir şey olursa söyleyin lütfen.
    - Siz yanılmıyorsam Lag gitarların Türkiye Distrübütörüsünüz. Sizin siteniz de ben ve arkadaşlarım bu gitarları epey bir incelemiştik.
    - Evet doğru, Lag gitarları biz getirtiyoruz. ( Şaşkın ama saygılı bir ifade ile ) Bir sorunmu vardı ?
    - Evet, her ne kadar sizinle ilgili olmasa da bir sorun var.
    - Hemen yardımcı olalım.
    - Anlatayım.....

    Bütün olup bitenleri bizi karşılayan o genç görevliye anlattıktan sonra, o da buna bir türlü inanamadı. Bana,

    - Lütfen bu söylediklerinizi ( karşıda müşterilerle ilgilenen genç bir beyi göstererek ) Mehmet beye de anlatırmısınız ? O bizim mağazalarımızın yetkilisidir. Mutlaka sizin probleminize çözüm bulacaktır.

    - Neden olmasın

    Diyerek Mehmet beye yöneldim.

    Başımızdan geçenleri olduğu gibi ilettim. Tabi o da inanamadı ve gitarı görmek istedi. Bizde gitarı alıp getirdik. İncelediler, resimlerini çektiler, biraz internetten araştırdılar ve

    Mehmet bey - İnanmak mümkün değil, nasıl böyle bir şey olabilir ?
    Ben - Biz de inanamadık, ama bütün bunlar bizim başımıza geldi.
    Mehmet bey - Benim bir saate kadar uçağım kalkıyor, ama muhakkak bu işin takipçisi olacağım. Bana lütfen biraz zaman tanıyın, araştırma yapıp size Pazartesi geri döneceğim.

    Yanılmıyorsam o gün Cuma idi. Aynen dediği gibi hiç üzerine vazife olmamasına rağmen, Mehmet bey Pazartesi öğleden sonra bizi telefon ile aradı. İşin takipçisi olduğunu ve meseleyi bir şekilde çözeceğini ifade etti. Bu Batılı yaklaşımı ve ilgisinden dolayı biz çok memnun olmuştuk da, bu işe nasıl bir çözüm getirebileceğini bir türlü anlayamadık. Neticede gitarı oradan almadığımız gibi, muhattap bile olmamıştık.

    Bu telefon görüşmesinden sonra, aradan tahminen bir hafta gibi bir zaman geçti. Bu gün öğleden sonra bir telefon geldi Stüdyo'ya. Ben açmıştım,

    - İyi günler, ben Zuhal Müzik'ten arıyorum. İstanbul'dan Mehmet bey, bu yaşadığınız çirkin olayı telafi etmek maksadıyla, size iki tane EMG pickup yollamış, şu anda bizde elimizde. Biri 81 diğeri de 85. Gelip alabilirsiniz.

    Duyduklarıma önce inanamadım. Galiba da konuşurken saçmaladım. Yine gözlerime olan hakimiyetimi kaybettim, yine duygusallığıma yenik düştüm. Dürüstlük denen meziyetin hala var olduğuna, aynı kulvarda olmasa bile, müzisyenin müzisyene desteğine şahit oldum. Şu en güzel günümüzde, en büyük bayramımızda, namuslu, efendi ticaret erbablarının, dünyaya inat hala ölmediklerini gördüm.
    Çok mutlu oldum, çok bahtiyar oldum. Başta Zuhal Müzik mağazalarının yetkilisi Mehmet Bey olmak üzere, tüm İzmir Zuhal Müzik mağazası çalışanlarına, ilgilerinden, yakınlıklarından ve yardımlarından dolayı yürekten teşekkür ederim.

    Hoş geldiniz İzmir'e
    İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız.
    Her daim Tanrı yolunuzu açık etsin.



    Lafla değil, ancak ve ancak yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla Atamızın yolundan gidebiliriz.
    Başta Müzik Camiası olmak üzere, tüm güzel Yurdumun insanlarının Cumhuriyet Bayramını candan kutlarım...

    Sevgi ve Saygılarımla.

    rolly










    font="arial black"][/font]

  • #2
    Gerçek kardeşlik bu işte!

    Yorum


    • #3
      İlginç ve güzel bir olay..

      Yorum


      • #4
        Evet ilginç bir olay.Ben gitarımı İstanbul'dan Zuhal Müzikten almıştım.Orada da bana çok yardımcı oldular.

        Yorum


        • #5
          Bazı enstrüman satan dükkanlar olayı şu şekilde düşünüyor;
          Babasıyla gelen bir çocuk gitardan hiç anlamıyorlar ve onlara en dandik gitarı muhteşem diye satıyorlar.
          Ama bu satım gerçekleştikten sonra işin ehli (siz) peşine düşünce olayın çuvallıyorlar, saçmalıyorlar.
          Yalnız Zuhal'in yaptığı muhteşem birşey sırf gitar şirketini korumak için Trigonun yapacağını onlar yapmış.
          Mehmet Bey İstanbul dan 81-85 (350tl) yollamış yerinde gözlerime inanamadım hala böyle insanların olduğunu görmek çok güzel.

          Size geçmiş olsun diyorum.
          Mehmet Beyefendiyede dürüst, güvenilir, ahlaklı iş anlayışından tebrik ediyorum.

          Yorum


          • #6
            çok iyi bir yazı olmuş gerçek müzik destekçilerini göstermek amacıyla . zuhal müzik gerçekten çok iyi bir firma .

            Yorum


            • #7
              zuhal müziğin istanbul şubesinde gerşekten çok ilgililer bunu izmire taşımaları onların bunu bir politika yapmaları geçekten çok güzelü

              trigona bende bir şeyler öylemekistiyorum dün mecbur kaldığım için bir ürün almak zorunda kaldım ve içerde bir tartışma var gitarı sıfır alan birinin gitarı geri vermek istemesi çünkü gitarın yine manyetikleri değişmiş, oradaki adamda bunu sen değiştirmişsin diye çocukla tartışıyordu...

              Yorum


              • #8
                ben zaten artık elimden geldiğince çankayadaki dükkanlara işimi yaptırmamayı tercih ediyorum. wah pedalı almayı düşünüyorum mesela. zaten internetten alacağım için orada çeşit vardır diye gidip denedim orada almayı istediğimi söyleyip. çünkü vaktiyle ben de çok kazık yedim onlardan. insanın gözünün içine baka baka kazıklamak konusunda çankayadaki dükkanlar çok başarılı. en son pena alıyordum. artık onları da kendim yaptığımdan hiç uğramıyorum bile.

                Yorum


                • #9
                  Bana da bir arkadaşım bahsetmişti bir yer varmış gitarı tel değiştirmeye götürüyormuşsun. gitarı aldığında manyetikler de değişiyormuş direkt düşük modeliyle değiştiriyor.. Ne insanlar var

                  Yorum


                  • #10
                    Çok garip onlar adınada çok riskli bir iş ama nası yaparlar aklım almıyor gerçekten.
                    Ayrıca bu konuda bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler.

                    Yorum


                    • #11
                      çok enterasan bir olay ya ! nasıl bir ticaret zihniyeti. bir günde kaç tane insan o mağazaya geliyo ve tek seferde o kadar alışveriş yapıyor ki sen bu adama kazık atıyosun. bir gitar satıyosun ( daha doğrusu kakalıyosun ) ama ardından gelebilecek bütün alışverişlerin önünü kesiyosun. nasıl para kazanmayı hedefliyolar anlamıyorum. açıkcası ben zuhal müzikten hiç bu kadar ilgi ve alaka görmemiş biriyim ama yaptıklarını takdir ediyorum.

                      Yorum


                      • #12
                        Geçmiş olsun Yavuz abi, böyle adamlar malesef ki kısıtlı bütçe ile müzik yapmak isteyen gençlerimize destekten ziyade köstek oluyorlar. Hatta bende ilk gitarımı Trigondan almak gibi bir hata yapmıştım zamanında.

                        Ana temadan bağımsız;
                        sadece bilgi amaçlı bir not; EMG HZ, "OPEN" koduyla Cort'un 2008-2009 modellerinde (Katana KX1Q gibi) açık versiyonları da bulunmakta. Ama sitede gözükmemekte bu model. Sizin durumuzla/gitarınızla bir ilgisi yok tabi bunun.

                        Yorum


                        • #13
                          Çok enterasan bir olay gerçekten ve Trigon Müzik'in bitişidir bu olay. Yalnız anlamadığım birşey var neden Zuhal Müzik böyle bir iyiliği yaptı ? Aklıma gelen mantıklı cevaplar;

                          1) İzmir'de yeni kurulduğu için iyi bir işletme profili çizip ne derece kaliteli hizmet verebileceklerini müşterilerine bir şekilde (siz ile ) lanse edebilmek için. Sonuçta sizin buraya yazdığınız gibi kendi çevrenize de bunu anlatacaklarınızı biliyorlardı ve ne kadar çok kişiye ulaştığınızı siz düşünün.

                          2)Yine kendi işletme profilleriyle ilgili olarak Zuhal MüziK'e yakışır bir hareketle prestijleri için sağlam bir adım atarak müşterileri memnun edebilme gücünü göstermek istemişler.

                          Tamam iyi güzel Allah eksik etmesin yüzleri hep gülsün ama peki Trigon Müzik'e bir fatura kesilmedi mi tüm bunlar olurken ? Bence onlarla bir rövanş olabilir. Haketmişler... :evil:

                          Yorum


                          • #14
                            lag gitarların türkiye distribitörü zuhal müzik bu yüzdende yapmış olabilirler.
                            bu konuyla bu kadar ilgili olmalarınıda buna bağlıyorum açıkçası ben...

                            Yorum


                            • #15
                              İnternet alışverişlerimde,güvendiğim firmalardan biri Zuhal Müzik.Bugüne kadar da hiçbir sorun yaşamadım.Distribitör olmalarından yapmış bence de.Ayrıca umarım,bahsi geçen müzik dükkan'ı hakkında da yasal işlemleri başlatmışlardır.

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                              Collapse

                              Çalışıyor...
                              X