Gunslib isimli üyeden alıntı
Mesajı göster

Demişsin ki dersanelere bok atacağınıza konuyla alakalı somut kanıtlar ortaya koyun.Onu biz zaten çoktan yaptık arkadaşım.

Merak ediyorum acaba bundan önce yazılan 10 sayfayı tamamen okuma zahmetinde bulundun mu?
Birgün bir arkadaşla bir konu üzerinde tartışıyorduk.Laf açıldı ve ben gayet yeterli sebeplerle ''X kişisi şöyle.'' dedim.Onun üzerine gazete okumaz-kitap okumaz tek bilgi kaynağı samanyolu kanalı olan arkadaşım bana ne derse beğenirsiniz?
-'İspatla!'
Ulan sen kör cahilsen ben ne yapayım?Evimdeki onlarca kitabı,gazete küpurunu,dökümanları gelipte önüne mi yığayım?(ki o an ki mevcut zaman diliminde kendisine bir açıklama yapmıştım)Ha getirsemde okuyacağın şüpheli zaten;okusanda anlayacağın şüpheli..
Şimdi değerli arkadaşım;bak bu benim yaşadığım bir örnek yalnızca.Sakın üzerine alınma.Fakat öyle aradan fırt diye fırlayıp 'yok yea kanıt yok;ispatla o zaman' demekle olmuyor bu işler.Eğer biraz zahmet edipte konuyu baştan sona okursan gerek benim,gerekse diğer arkadaşların gayet mantıklı ve yerinde açıklamalar yaptığını görürsün.Ayrıca diğer birçok forumda ve sosyal platformda da gayet mantıklı ve şüpheye yer bırakmayan analizlerin bulunduğunu görürsün.Kanıt,yalnızca görmek isteyen gözler için vardır.Oturur önce objektif kafayla eldeki tüm verileri gözden geçirirsin;sindirirsin.Fikrin oturduktan sonra varsa eklemek istediğin birşey eklersin.İtirazın varsa da eleştirirsin.O zaman senin mantığınla hareket edecek edecek olursak benimde sana şu soruyu sorma hakkım doğar:''Ben kendi tezimi öne sürdüm,kopyanın neden olabileceğini belirttim.Şimdi sende kendi tezini öne sür ve bana kopyanın neden olamayacağını ispatla.''
Eğer öne sürebileceğin bir iddian yoksa burada yaptığın şey satır doldurmaktan başka birşey değildir;içi boştur.(bak bu iddia senin dediklerinden ortaya çıkıyor;ben demiyorum.)
Yoksa okumadan etmeden,tartışmak için gerekli donanıma sahip olmadan -savunduğun tek argümanın o dersanelere giden arkadaşlarınken;ki ussal bir açıklama bekleyen biri için gülünç derecede bir argüman;ki ayrıca bunu daha önce konuştuk fakat okumadığın için bilemezsin elbette- ''hadi iki tarafı da tutmayayım;şüpheci gözükeyim;marjinalliğimle ortama ayarı vereyim.'' diye filan düşünüyorsan kusura bakma ama ayarı yiyen sen olursun.
'Karşısına daha sağlam kanıtlarla kimse çıkamamışmış.'

sağlam kanıtları olan o kadar çok kişi var ki..
fakat insanların tartışma üzerinden prestij elde etmekten ziyade doğruları aramak gibi bir dertleri olduğu için birisinin karşısına çıkma gibi bir çabaları olduğunu zannetmiyorum.
hadi bol sweep'li günler..
Yorum