Duyuru

Collapse
No announcement yet.

17 Mayıs 2010 Zonguldak Grizu Patlaması

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • 17 Mayıs 2010 Zonguldak Grizu Patlaması


    Belki kimileriniz "ne alaka lan şimdi" diyebilir ama her geçen gün buraya açıldığına şahit olduğum onlarca saçmasapan başlığı gördükten sonra kimsenin bu konuya şikayet/itiraz etme hakkı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

    17 Mayıs 2010 günü, memleketim kara elmasın ve emeğin başkenti biricik zonguldakım 30 kişiyi daha bağrında sonsuz uykuya yatırdı. Bir çoğu babaydı. Bir çoğu yeni evlenmiş, taze damattı. Bir çoğu belki de daha çocuktu, büyümemişti. İlk iş gününde ölmek, düşünmesi bile çok zor, hayal edilmesi imkansız bir şey.

    Sorumsuz devletim yüzünden, insanına değer vermeyen büyüklerim yüzünden 30 can daha ebediyete göçtü, hem de kokain partilerinde aşırı dozdan değil! Ekmek kapısında yerin 500 metre altında kömürtozu (karbonmonoksit) soluyarak, yavaş yavaş öldüler.

    Çok üzgünüm bugün, orada ben de olabilirdim benim arkadaşım da olabilirdi. Sizin ağabeyiniz de olabilirdi ya da belki babalarımız olabilirdi. "Ölmek madencilerin kaderinde var" sözünü bir başbakanın söyleyebilmesi benim içimi acıtan, yitirilen canlara tuz biber olurcasına. Umarım tanrı bundan sonra kimseye bu acıyı yaşatmaz, ütopyaları zorlarcasına.

    Tanrıdan hepsine rahmet diliyorum, yetim bıraktıkları çocuklara dul bıraktıkları eşlerine ve anne baba kardeşlerine sabır diliyorum, çok çok sabır.

    Orhan Veli'nin dediği gibi; "Siyah akar Zonguldağın deresi; yüzkarası değil, kömür karası; böyle kazanılır ekmek parası."

    Yüzkarası değil, kömür karası...

  • #2
    Allah rahmet eylesin 2 gündür iyi bir haber bekliyordum gerek tv gerek internet basınından.Ne yazıkki 28 işçi hakkı rahmetine kavuşmuş.İşleri başında ter dökerken şerefli şekilde canlarını verdiler,toprakları bol olsun.
    Son güncelleyen yahsin; 20-05-2010, 13:11.

    Yorum


    • #3
      Allah rahmet eylesin bütün abilerimize... Sevenlerine başsağlığı ve sabır dilemekten başka aklıma birşey gelmiyor... Allah sizi Cennetine kabul etsin şerefli, namuslu abilerim...

      Yorum


      • #4
        yine mi?? nerde kaldı AB standartları,iş güvenliği standartları?neden önlem almaz yetkililer? iş konuşmaya gelince çeneleri durmaz ama.Allah hepsine gani gani rahmet eylesin...

        Yorum


        • #5
          Herşey lafta kalır, olan garibana olur işte... Ne AB'si ne standartı adamların umrundamı? İnsan hayatı bukadar kolay işte nasıl bir devlet nasıl bir vicdandır bu arkadaş... Emekci abimlerimiz,babalarımız huzur içinde yatsın mekanları cennet olsun. Bu devlette rahat rahat uyusun. Başka söze gerek yok...

          Yorum


          • #6
            Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ölmek onların kaderleri(!) tabi yapacak bir şey yok...

            Yorum

            Unconfigured Ad Widget

            Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

            Trending

            Collapse

            Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

            Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

            Collapse

            Çalışıyor...
            X