Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domuz eti

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Arkada$lar su anda sauerkraut, bira ve bratwursttan olusan bir yemek yapiyorum. Iyi olmasi halinde birlestirdigim birkac tarif sonucu elde ettigim kendi tarafimi sizlerle resimleriyle paylasacagim.

    Yorum


      sende de ne iştah varmış bu saatte sucuklu yumurta dışında hiç bir şey yapmam ben
      şimdiden afiyet olsun

      Yorum


        mericc isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        sende de ne iştah varmış bu saatte sucuklu yumurta dışında hiç bir şey yapmam ben
        şimdiden afiyet olsun
        Amerika'da saatler biraz geride kaliyor

        Yorum


          Evet Sauerkraut'lu Brat tarifim:

          Malzemeler
          • 3 dis sarmisak
          • 1 orta boy kuru sogan
          • birkac defne yapragi
          • 2 cay kasigi seker
          • 1 konserve sauerkraut
          • 3 yemek kasigi kahverengi baharatli hardal
          • 6 tane bratwurst sosisi
          • eksi krema
          • ekmek( bu durumda sourdough yani eksi hamurlu)
          • 12 oz bira (355 ml), pilsner veya lager















          Hazirlanisi:



          Bir tencereye su koyup kaynatmaya baslayin, bu tencerede sosisleri suda pisirecegiz. Baska bir tencereye de alttaki malzemeleri koyun:


          Sogani soyun, kutuplarindan kesin ve cok ince olmayacak kup $eklinde dograyin.


          Sogani az kizdirilmis zeytinyaginda seffaf olana kadar pisirin.


          Daha sonra sarmisaklari ezerek (ben cok ince kesmeyi tercih ediyorum) tencereye ekleyin. 1 dakika kadar karistirin. Sarmisak altin rengini aldiginda sauerkrautunuzu tencereye suyuyla beraber bosaltin. Sonra uzerine tencerenin kenarindan akacak $ekilde yavasça bira ekleyin. Daha sonrasinda hardal ve seker ekleyip guzelce karistirin. Karisim homojenlesince ustune defne yapraklarini serpin ve bunu 30 dk orta ateste kapagi kapali $ekilde pisirin.





          Ustteki olurken sosislerim hazirlayalim, ne dersiniz?

          Sosisleri kaynar suda 10 dakika pisiriyoruz. Elimdeki sosisler onceden pisirilmis turdendi, eger pismemisse 20 dakika tutmakta fayda var bence. Sosisler olunca yuzmeye basliyorlar, ama yine de zamana uymak faydali. Arada bir eseleyebilirsiniz; ancak cok da muhim degil.


          Sosisleri vakti dolunca sudan cikartin.


          Sauerkrautun oldugu tenceredeki malzemeler 30 dk bekletildikten sonra sosisleri guzelce yerlestirin, hersey yayili olsun. Daha sonra bu karisimi 30-45 dakika bekletin. Ben 30 dakika beklettim dayanamadim artik



          Not: Buharlasan alkol biraz kafa yapiyor, aspirator, cam veya kapi acmakta fayda var

          Sosisleri bu tencerede tutmamizin nedeni, sauerkrautun tadinin sosislere gecmesidir. Vakti dolunca ben normal sandvic ekmegine yaptim evde hali hazirda oldugu icin. Siz tercihe gore sosisli ekmegi veya bir Hoagie'nin icine koyabilirsiniz. Sosisli ekmegi benim tecrubeme gore icindeki malzemeleri tasiyamayip alttaki mentesesinden/mafsalindan kiriliyor.

          Dolayisiyla sosisi once dogradiktan sonra sandvicin bir tarafina koydum. Daha sonrasinda ise uzerine sauerkrautu koydum yaklasik 1 cm kalinlikta (1/2"), sonrasinda duzenli olmasi acisindan eksi kremayi ekmegin diger yuzune ince bir tabaka halinde usenerek surdum. Daha sonrasinda sandvici hizli bir hareketle, kremali yuzunu sag elimizle alip diger tarafinin ustune olacak $ekilde kapatiyoruz.








          Kolaylan falan tuketilebilse de benim tavsiyem yemekte kullandiginiz biranin aynisindan kullanmak. Muzikal bir armoni olusuyor çünkü

          Afiyet ola!

          Yorum


            ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Amerika'da saatler biraz geride kaliyor
            İstanbul'a döndün diye aklımda kalmış

            D.N = Ellerine sağlık .

            Yorum


              mericc isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              İstanbul'a döndün diye aklımda kalmış

              D.N = Ellerine sağlık .
              Henuz donmedim

              Tesekkurler Tadi muthisti. Almanya'daki Oktoberfest'in vazgecilmez milli yemegidir

              Yorum


                YNX diyetimi sabote ediyorsun O ne öyle allahım allahım..

                Yorum


                  Bazı Migroslarda var üç M olanlarda özellikle ama burda bulamıyorum ben bir kere pişirdim evdekiler bi tuhaf baktı bana, Değişik bir lezzet denemeye değer.

                  Yorum


                    sosisi olsun, jambonu olsun.. kesinlikle denenmeli bizim buradaki mezecilerde de bulunuyor şansınızı deneyin.

                    Yorum


                      Imkaniniz varsa mangalda hazirlanmis "pork chop" deneyin. Gecen gun yedim de, hakkaten parmaklarimi yaladim Aci bir sos ile sevistirdim eti, cok da lezzetli oldu

                      Yorum


                        Bence hiç bulaşmayın.En basitinden kasaptaki sucuğun içine bile neler koyuyorlar.Tadını bilmediğiniz şeyide böyle bir ortamda almak güvenilir olmaz diye düşünüyorum.Ayı eti verseler anlamazsınız bence..

                        Yorum


                          NexeLGiuS isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          Bence hiç bulaşmayın.En basitinden kasaptaki sucuğun içine bile neler koyuyorlar.Tadını bilmediğiniz şeyide böyle bir ortamda almak güvenilir olmaz diye düşünüyorum.Ayı eti verseler anlamazsınız bence..
                          ya zaten markalaşmış yerlerden almak lazım. öyle yolda gördüğün herhangi bir marketten filan alınmaz.. bu her et için geçerli.

                          Yorum


                            aleksmutlu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            ya zaten markalaşmış yerlerden almak lazım. öyle yolda gördüğün herhangi bir marketten filan alınmaz.. bu her et için geçerli.
                            Yinede güven olmuyor.Her gün görüyoruz televizyonlarda etin içine neler neler karıştırıldığını.Ayrıca markayada kanmamak lazım.Bu gün herkesin en iyi sandığı Pınar'ın falan et ürünleri birçok markadan daha kötü...

                            Yorum


                              Ben denemiştim bir kere.Tadı güzel fakat yiyeceksen kaliteli yapan bir yerde yemen gerek.Normalde pek temiz olmayabilir.

                              Yorum


                                bulgarisan göçmeni arkadaş komşu ve saire kişiler mevcut ise yakınlarınzda bu durumda ulaşılabilir bu ete. Burdada satan çok yer var ama ben koyun eti **** en basiti sucuk falan alırken bile karamsar kalıyorum. çünkü her türlü dolanrıcılık mevcut. Afiyet olsun

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

                                Trending

                                Collapse

                                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                                Çalışıyor...
                                X