Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domuz eti

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • #31
    domuzun günah keçisi olmasının büyük sebebi eminim eski dönemde pişirme yöntemleri ve yetiştirme yöntemlerinden dolayı çok hastalık oluşturuyordu insanlarda

    Yorum


    • #32
      Ç. Bartu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Peki neden diğer hayvanlar değil de domuz günah keçisi ?
      Yunustan alıntı yapıyorum;

      ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Domuzlar kendi dışkılarını yemezler. Domuzların danalardan tek farkları, hem et hem de ot yiyor olmalarıdır. Yani yemeğine ne karıştırırsanız yer; çünkü insan gibidir.

      Türkiye için konuşmak gerekirse, köylerde gördüğüm tüm danaların ve ineklerin ortalarından arkalarına kadar istisnasız dışkı kaplıdırlar. Bence domuz yok bıdı bıdıymış diyen adamların buna ses çıkarmaları garip.

      Ayriyetten, köpek gezdirdiyseniz sokakta başka köpeklerin ulu orta bıraktıklarını koklarlar, onu da geçtim, bazen yerler. İnanmıyorsanız araştırın.

      Sindirim sistemi falan deniyor da, ben kalamar yerken açıkçası o hayvanın ne omurgası var ne de gelişmiş bir beyni var. Ama nedense yiyorum. Pek de aklıma gelmiyor açıkçası bu gelişmişlik muhabbeti.

      Ha vejeteryanımdır orası ayrı; ama kendi dışkısını yiyor hikayelerini geçin isterseniz.

      Pigs will only eat their own faeces if given ABSOLUTELY NOTHING ELSE to eat. They're very intelligent animals and now the difference between faeces and food. They are often thought of as 'unclean' (and hence some religions ban the eating of pork) because they like to roll in mud which the naive take as being 'dirty'. This is in fact to keep cool in hot weather as they have no sweat glands. When they are absolutely starving they will eat their faeces rather than starve to death.Whether you can and whether its good for you are two totally different issues.Coprophagia is very common in the animal kingdom - gorillas and rabbits just as a for instance If rabbits did not eat everything twice, they would not be able to eat enough to survive - digesting everything twice is essential to them. This is not the case in humans and human faeces are largely devoid of nutritionally beneficial material.It is believed that if you'll only be eating your own faeces, there is no problem, since you're only eating bacteria you already have, and if you do have a disease, it is too late anyway. But even with this theory there is a flaw. Most of the bacteria in faeces come from the large intestine, and while they are not always strictly confined to this portion of the gut, overgrowth in other parts of the gut and anywhere else in the body CAN cause disease.In addition to the bacteria and parasites, faeces contain waste matter which, in their original form or metabolized form (after being acted upon by bacteria), are certainly not useful to the body and may be harmful.Coprophagia is also associated with psychological disorders such as Obsessive Compulsive Disorder.This is also observed as a defense mechanism against predators in the wild. In the wild, if you poo where you sleep, the bears and wolves find and eat YOU. Adult pigs know better, and defecate on the opposite side of their pen from where they eat and sleep. Piglets don't know better, and since Mom and Dad don't have hands and pooper-scoopers to move the feces, they eat it and eventually it gets to the other side of the pen where it belongs.Wolves are known to do the same thing in their dens.Yes it's natural don't discourage this behavior.


      Yukarıdaki linkten alıntı:

      "Pigs will only eat their own faeces if given ABSOLUTELY NOTHING ELSE to eat. "

      Ayrıca domuzlar çamura yatıyordur pistir falan diye gelmeyin, filler gibi ter bezleri olmadığı için sıcakta soğuk kalabilmek için doğaları gereği çamurda yuvarlanırlar. Bunu Afrika'da çok fazla hayvan yapar.
      Burda Yunusun açıklık getirdiği bazı durumlardan ötürü kimi dinlerde yenmesi yasaklanmıştır deniyor.

      bars isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      domuzun günah keçisi olmasının büyük sebebi eminim eski dönemde pişirme yöntemleri ve yetiştirme yöntemlerinden dolayı çok hastalık oluşturuyordu insanlarda
      Ve tabi bu da var.

      Yorum


      • #33
        Arkadaşlar ölü hayvan, carrion denen leş türü hayvanları, hayvan kanı (kan pudingi, kan sosisleri vs.) da yemek yasak hem koşer hem de helal açısından yasaktır. Bilhassa koşer, peynir ile eti bile karıştırıp yiyemiyor.

        Ölü hayvanlarda 3-4 saat içerisinde mikroplanma görülür (sinek larvaları vs.). Into the Wild filmini izlerseniz bilirsiniz, bizimki bir hayvan avladığında yeterli zamanda saklayamayıp hayvanın ziyan olmasına neden olmuştur.

        Aslında insan bedeni et yemek için tasarlanmamıştır. Dişlerimizin yapısı buna açıkça işarettir. Et teknik bir lükstür, baklaların, tahılın, sebzelerden daha az tüketime ihtiyaç duyulur. Bazılarımız et tüketmeden yaşayabiliyoruz Budistler en iyi ölümün açlıktan olduğuna inanırlar falan filan... Yani kısacası, nasıl biliyorsanız öyle yapın arkadaşlar. Bu dünyadaki kavgalar, bilmemneler hepsi farklılıklarımızı çok büyük göstermemizden kaynaklanıyor. Bunun en güzeli domuz eti (ben de domuz kelimesini sevmem). Bazı illerde ramazan ayında oruç tutmayanı yakalarlarsa sokakta linç ediyorlar mesela.
        Son güncelleyen ynx; 18-01-2010, 20:57.

        Yorum


        • #34
          domuz yediklerini sindirmesi çok kısa bir süre alır 4 saatte sindirim sistemi işi bitirir.Aldığı besinlerden toksini atamadığı için vücudunda depolar.Diğer koyun keçi sığır vs ise 4 mideli ve bağırsak sistemi uzundur sindirim geç devam eder 24 saatte gerçekleşir.Toksinler azalır.Az toksinli et besin zinciri pramidinde en üste olan insanın daha az toksin almasına sebep olur.Ayrıca domuzda brusella suis bakterisi ve Taenia solium yani domuz tenyası vardır.Domuz tenyası diğer etlerden gelen (ör:sığır) tenyasına göre daha sistematik etkileri vardır(Kalp,göz beyinde epileptik şok vs vs...) kanlı diyare etkeni de olabilir.tıbbı sakıncaları bunlar örneğin sığıra göre daha çok zarar verici duruyor.Çin yemekleri satan restorantlarda bulabilirsin ama fiyatları oldukça yüksek sanırım özellikle Türkiyede.Çinliler ve güney amerikalılar birçok yemeklerinde kullanıyorlar.

          Yorum


          • #35
            Gayet lezzetli, aromatik bir et arkadaşlar, yiyin gari.

            Hele pepperoniyi, bunun jambonunu ve lukankayı tavada cızlatacasınız. Ekmek arasına bunları, üstlerine, anasonlu füme peyniri, biraz da köz biberi koyacaksınız. Ohh, orgazmik nimet.


            Not:Bak monitör başındaki "la ba ba ba burjuvaya bak hele, o ne la yazmış öyle yok füme peynir, yok lukanka falan artist'e bak" diyen komşum; çemkirme bana, bulgaristan civarlarına gidip gelen bir arkadaşın varsa etleri getirtir, peynirini de bir zamlı marlboro'n fiyatına marketten alırsın. Onçün boşyere çemkirme bana.

            Yorum


            • #36
              Lord Sparhawk isimli üyeden alıntı Mesajı göster




              Not:Bak monitör başındaki "la ba ba ba burjuvaya bak hele, o ne la yazmış öyle yok füme peynir, yok lukanka falan artist'e bak" diyen komşum; çemkirme bana, bulgaristan civarlarına gidip gelen bir arkadaşın varsa etleri getirtir, peynirini de bir zamlı marlboro'n fiyatına marketten alırsın. Onçün boşyere çemkirme bana.
              güzel... ))))

              Yorum


              • #37
                Domuz, her türlü necaseti yiyen çok pis bir hayvandır. Zararlı olduğu için yalnız Türkler değil, Avrupalılar da, bir kimseye hakaret etmek için “Domuz” derler.

                Tevrat’ta domuz eti yasak edildiği için, bugünkü Yahudiler bile domuz eti yemezler.

                Bugün tıp, insana en çok zarar veren ve hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu tespit etmiştir.

                Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır.

                Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedavisi yoktur.

                Domuz şeridi [tenya], mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hatta ölüme sebep olmaktadır.

                Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder.

                E vitamininin noksanlığında erkeklerde kısırlık, kadınlarda çocuk düşürme hastalığı ortaya çıkar. E vitamini yağlardaki acılaşmayı önler.

                E vitamini tükenince A vitamini acılaşmayı önleyemez. A vitamininin yokluğunda da cinsiyete menfi yönde etki eder. Domuz eti ve yağı yiyenlerde karakter değişikliğinin ortaya çıktığı da tespit edilmiştir.

                Domuz etinin, diğer hayvan etlerine hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstelik hazmı güç, protein değeri çok düşüktür.

                Yorum


                • #38
                  chtsnl____91 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir.
                  Bunun tespiti nasıl yapılmış merak ettim gerçekten.

                  Yorum


                  • #39
                    chtsnl____91 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder.

                    E vitamini tükenince A vitamini acılaşmayı önleyemez. A vitamininin yokluğunda da cinsiyete menfi yönde etki eder. Domuz eti ve yağı yiyenlerde karakter değişikliğinin ortaya çıktığı da tespit edilmiştir.
                    Bunları hangi islamik forumdan aldın merak ettim şimdi.

                    En temiz müslümanlar olması gerekirken, müslümanları 10/9 u temizliğine dikkat etmeyen insanlardır.
                    En basitinden arapları örnek verebilirim sana, adamlar zaten pislikten kırılıp gidiyor "domuz" birşey yapmaz onlara.

                    Karalamaya falan çalışmıyorum söyleyim.
                    Bende Müslümanım.

                    Yorum


                    • #40
                      İçimden bir ses şakirtler konuyu basacak diyor birazdan.

                      Onçün muhabbetimizi din, siyaset vs işlerine girmeden yapalım, yoksa keserim

                      Yorum


                      • #41
                        Susmak için çok çabaladım, konuyu bölmemek, sadece tarif üzerine gitmesini isterdim ama bu kadar bölünmüşken kendimi tutamadım

                        En doğru yorumu Sudden_deth yapmış. Hepsine katılıyorum. Şimdi "Nerde çokluk, orda ..." diyeceğim, islamcı zıt kesimdenmiş gibi görüneceğim için demiyorum

                        Bir arkadaşımız işkembenin, bağırsağın kültürümüzde çok tüketildiğini söylemiş ve içinden geçen muhtevayı belirtmiş. Yalnız şöyle birşey var, bu organlardan "besinler" sadece geçiyor. İşkembenin tam çalışmasını bilmiyorum, peristaltik hareket mi yoksa başka birşey mi yapıyor bilmiyorum. Bağırsakta da villüs denen mikro tüyler "besinlerin" vücuda geri kazandırılması için gerekli emilimi yapıyor. Yani güzel bir şekilde temizlendikten sonra kesinlikle bir pislik söz konusu değil.

                        Domuzlarda ise Sudden_deth gayet güzel anlatmış, sindirim sistemleri az gelişmiş ve sadece 4 saatlik bir sindirim var. Bu da vücuttaki toksik birikimini arttırıyor. Besin piramidindeki zehirli madde geçişi zaten anlatılmış.

                        Aptal bir insan gibi, düz mantık yürütmeye kalkarsak; en çabuk ürüyen canlılar, genel olarak zararlı gördüğümüz canlılardır. Sinek, böcek, fare vb. Dini inancından herkes kendi sorumludur; ancak ben kendi sağlığımı damak zevkimden üstün tuttuğum için domuz ve bilumum kırmızı etten uzak durmaya çalışıyorum. Ancak yazılan tarifleri de büyük bir ilgiyle takip ediyorum Lütfen artık sadece tariflerle devam etsin

                        Yorum


                        • #42
                          ballı rosto
                          Ballı Domuz Biftek

                          1 çorba kaşığı ince rendelenmiş zencefil

                          6 diş sarımsak

                          80 ml (1/3 ölçü) soya sosu

                          2 çorba kaşığı sıvı yağ

                          2 kg domuz rosto eti

                          2 çorba kaşığı bal



                          Zencefili, sarımsağı, soya sosunu ve yağı geniş, metal olmayan bir kapta karıştırın. Domuzu marinad sosuna koyup, iyice marinad sosuyla kaplanmasını sağlayın. Kaseyi sarıp bir gece buzdolabında bekletin.

                          Domuzu marinad sosundan çıkarın, marinad sosunu küçük bir sos tavasına koyun ve kısık ateşte

                          5 dakika veya belirgin bir biçimde azalana kadar ağır ağır kaynatın. Balı sıcak marinad sosuna ekleyip ocaktan indirin. Kapaklı bir barbeküyü düşük-orta, direkt olmayan ısıda önceden ısıtın, daha sonra domuzu barbekünün ortasına koyun ve kapalı olarak 45 dakika veya tam olarak pişene kadar kızartın. Son

                          10 dakikada, marinad sürerek eti yumuşatın. Marinad sosun ızgaraya sıçramaması için dikkatli olun; yanabilir ve yapışabilir. Eti barbeküden indirin ve bir tepsiye koyarak üstü kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.

                          Eti keserek, tepside kalan tüm suyla birlikte servis edin. Ilık maydanozlu havuç (bkz. sayfa 340) bu yemeğe güzel eşlik eder.



                          6-8 kişilik

                          Yorum


                          • #43
                            Eskiden domuz gunumuz teknolojisi olmadigi icin yeteri kadar temizlenemiyordu. Domuzun muslumanlikta yasak olmasinin sebebi bence bu ama artik gunumuz teknolojisiyle iyice temizleniyor o yuzden dini acidan domuz yemenin bir sakincasi oldugunu dusunmuyorum.
                            Tadina gelince pizza icinde peperroni (domuz sucugu gibi bir sey) olarak kondugunda ve hamburgerlerin icine bir parca konuldugunda bence cok lezzetli ama tek yedigim zaman pek hosuma gitmiyor.

                            Yorum


                            • #44
                              Mygitar yemek bölümüne hoş geldiniz efenim;
                              Dinimizce kabul görmeyen ama enfes bir tadı olan domuz etiyle tekrar karşınızdayız.

                              Karşınızda ynx ve bars usta...

                              Yorum


                              • #45
                                Gereksiz mesaj göndermeyiniz arkadaşlar.

                                Yerinde ve güzel cevap veriniz ki konu başka yerlere gitmesin.

                                İyi forumlar...

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

                                Trending

                                Collapse

                                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                                Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                                Collapse

                                Çalışıyor...
                                X