Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domuz eti

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • #61
    ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    Herhangi bir tartışmaya girmek istemiyorum fakat hayvanların insanların yemeleri için doğada bulunmaları çok da mantıklı değil. Biz insanlar niye varız ki madem? Reenkarnasyonla gelip ruhumuzu geliştirmek mi? Yoksa Tanrı'nın egosunu tatmin etmek mi? Yoksa insan eti de mi yenebilir?

    Olayları çok da basite indirgememek lazım.

    El saygılarımla,





    Nisan ayından beri arada sırada et yiyorum. Çok yememekle beraber, kahvaltıda bacon vs. tüketebiliyorum. Bazen de bratwürst falan...


    Ooh, biz burada bulamıyoruz, beyimiz arada bir isterse bratwurst yiyormuş. Mezbaha vejetaryeni seni.

    Yurtdışında insanlar çoğu şeyde olduğu gibi et konusunda da bizden fersah fersah öndeler. Şimdi gelip bana kebap, döner edebiyatı yapmayın. O anlamda değil lezzet açısından.

    Bilemiyorum hangileriniz farkında ama tıpkı son 10 yıldır pazardan aldığımız domates, salatalık, çilek gibi ürünlerin çoğunlukla kof ve lezzetsiz olması gibi, ben son 2 yıldır türkiyede aldığım hiç bir etten lezzet almıyorum.

    Hadi kırmızı ete su basıyorlar vs gibi haberler çıktı onu anladık, ama tavuğa ne yaptınız? Bir ara artık neyle besliyorlarsa balık kokulu tavuklar vardı onlar geçti ama şu anda tavuk = saman benim için. Kaç farklı yerden alıyorum, 2 gün sosta bekletiyorum, terbiyeliyorum, üstüne daha güzel olsun diye mangalda yapayım diyorum, yok arkadaş, but bile yapsan saman gibi nedense. Her seferinde yahu ne var bu tavuklarda, niye o eski tavuk tadı, hatta et tadı yok diyorum. Bunu tecrübe eden başka birileri de var mı, yoksa eskişehirde bir et mafyası mı var da bizlere en kalitesiz etleri satıyor? Akp sağolsun kırmızı et yemek lüks oldu, tavuk da o yolda. Kanat'ın kilosu 11 lira, yarısı kemik zaten düdük gibi eti var. Ne yiyelim, lüfer, kalkan yengeç mi yiyelim tat almak için? Ekmek yoksa pasta yesinler'e getirdiler işi.

    Hani ithal et gelecekti?, hani et 18 liraya düşecekti. 4 parça antrikot 20 lira, böyle mi olmalı, bu insanlar buna mı layık. Evet buna lazık, aferin bazılarına. Kesinlikle et mafyası var, soft mafya..

    Neyse, özetle domuzu dışarı çıkarırsak bence türkiyede yenecek sadece iki tür güzel et ürünü var biri afyon sucuğu, diğeri balık. Eskiden kasaplarda bulunan bıldırcın falan bulmak hayal oldu zaten, dolayısıyla en azından kendi yaşadığım şehir ve bölge için konuşursam burada et olayı benim için bitmiştir. Tat yok, kalite yok, zoraki arada protein ihtiyacına yer oldum eti o kadar seven ben. Teşekkürler türkiye..

    not: eskişehirde yaşayıp da, hocam şuradan et , şuradan tavuk alıyorum vallaha çok lezzetli diyen birileri varsa özelden mesaj atsın..ne hallere geldik..

    Yorum


    • #62
      Biralı bratlar da var, onlar ayrı şahane

      Banvit mıdır nedir. Tavuk kalçası gibi birşey satıyordu kemiksiz. Hatta bulması hakikaten zordu. Izgara bilmemneydi adı. Onu tavsiye edebilirim

      Yorum


      • #63
        ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster

        Banvit mıdır nedir. Tavuk kalçası gibi birşey satıyordu kemiksiz. Hatta bulması hakikaten zordu. Izgara bilmemneydi adı. Onu tavsiye edebilirim
        kendin de ne önerdiğin konusunda pek emin değil gibisin

        Yorum


        • #64
          Lord Sparhawk isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          kendin de ne önerdiğin konusunda pek emin değil gibisin
          Aylardır almıyorum, ondandır

          Yorum


          • #65
            tadını bilemeyeceğim ama domuz etinin kokusu çok kötü bence. yurtdışında kaldığım bi otelin restorantında yemek yemek benim için eziyet oluyordu diyebilirim. zaten et ürünleriyle aram pek iyi değildir. görünüş olarak yağlı ve gerçekten kokusu kötü.

            Yorum


            • #66
              Zaneli isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              tadını bilemeyeceğim ama domuz etinin kokusu çok kötü bence. yurtdışında kaldığım bi otelin restorantında yemek yemek benim için eziyet oluyordu diyebilirim. zaten et ürünleriyle aram pek iyi değildir. görünüş olarak yağlı ve gerçekten kokusu kötü.
              Alışkanlık meselesi bence, koyun eti de çok candan kokmuyor misal. Hele yabancılara kelle - paça gösterdiğinizde akılları kaçıyor.

              Yorum


              • #67
                haklısın, işkembe-kelle-paça üçlüsü de hiç iç açıcı değil

                Yorum


                • #68
                  arkadaşlar domuz eti, koyun eti, at eti boşverin şimdi bunları. bulabilirseniz kirpi eti yiyin, özellikle lord sana tavsiye ediyorum tavuklarda eski tadı bulamıyorum demişsin ya emin kirpi ondan çok daha lezzetli olacaktır ) tabi ki mangal öneriyorum...

                  Yorum


                  • #69
                    Ya komşu iyi güzel diyorsun da kirpi etini kim bulmuş da yemiş. Ben daha hayatımda canlı kirpi görmedim.

                    Yorum


                    • #70
                      Arkadaşlar merhaba, konunun tamamını okuyamadım ancak bir noktaya değinmek istiyorum.

                      Domuz eti dediğiniz zaman iki farklı seçenek çıkıyor karşınıza.
                      Birincisi çiftlikte yetiştirilmiş bir tür (evcil) domuz. Diğeri ise doğada bulunan, yaban domuzudur. Yaban domuzunun etini ancak avlanmışsa yiyebiliriz. Ki, bence lezeetli olan da odur.
                      Ben çok kez (gerçekten çok kez) bu domuz etinden yedim. Gerçekten çok lezzetli. Çiftlikte hazır yemle beslenmiş koyun veya dana etleri ile kıyaslama yapılamaz. Hele ki mangaldaki kokusuna kötü diyebilecek bir kişi tanımıyorum.
                      Yağlı olması konusunda haklısınız, ancak bu o kadar lezzetli bir yağ ki tadına doyum olmaz.
                      Ayrıca bir oturuşta yediğiniz dana veya koyun etinin 3-4 katı miktarda domuz etini çok rahat yersiniz, çünkü o yağ rahatsız etmez.
                      Hayvan pistir, çamurda yuvarlanır, dışkı yer muhabbetlerine hiç girmeyeceğim. Zira, hayvanın ne yediği değil, yediğini vücutta nasıl metabolize ettiği önemlidir. Ayrıca hayvanın dış postunu yemiyoruz değil mi? Köylerde de büyük baş hayvanlar vücutları bokla kaplanmış vaziyette gezerler.

                      Ayrıca her halükarda, doğada beslenen bir canlının, çiftlikte suni yöntemlerle beslenen bir hayvandan kat kat daha lezzetli ve kat kat daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

                      Yorum


                      • #71
                        bende bir iki tecrübelerimden bahsedeyim.askerliğimi ben nato karagahında yaptım yani nato askeriydim.orada her dinden,milletten ve ırktan insan bulunduğu için ahçılar yemekleri bunları göz önünde bulundurarak yapıyorlardı.hem domuz eti hem sığır eti farklı olarak yapılıyordu yemeklerde.merak ederek hem kahvaltıda verilen salama benzer şekilde hemde normal etli yemeklerin içinde domuz etinin tadına baktım.benim damak zevkime uymadı açıkcası.ben tadını çok beğenmedim.bana sığır eti daha lezzetli yani tabiri caizse 'et gibi' geliyor.domuz biraz yavan bi tat gibi geldi bana.belki yıllarca sığır eti tadına alışıldığı içinde olabilir.ama kesinlikle yağlı bir et.pişerken görme şansım oldu gerçekten yağlı yemek için tercih edeceğim bir et değil ama domuz eti hakkında karar vereceklerin deneyip karar vermesinde fayda var.kimisi sever kimisi sevmez.kısa bir dipnotta geçeyim zamanında bir kitapta okuyup edindiğim bir bilgidir bu; domuz hayvanı dişisini kıskanmayan tek canlıdır.bu arada günah diye ters fikirde olan kişilerin (sonuna kadar saygım vardır yanlış anlaşılmasın) hapur hupur midye yuttuklarına şahit olmuşsunuzdur.dinen midyede aynı durumdadır bilginize.yanlış bilmiyorsam karidestede böyle bir durum söz konusuydu sanki.benim içinde durum şöyle;şahsen alayını yerim yutarım,karnım doysun ağzım tatlansın.yanına da açtımı efes extra ohhh deyme keyfime.müzikle kalın...

                        Yorum


                        • #72
                          sizofren85 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          bende bir iki tecrübelerimden bahsedeyim.askerliğimi ben nato karagahında yaptım yani nato askeriydim.orada her dinden,milletten ve ırktan insan bulunduğu için ahçılar yemekleri bunları göz önünde bulundurarak yapıyorlardı.hem domuz eti hem sığır eti farklı olarak yapılıyordu yemeklerde.merak ederek hem kahvaltıda verilen salama benzer şekilde hemde normal etli yemeklerin içinde domuz etinin tadına baktım.benim damak zevkime uymadı açıkcası.ben tadını çok beğenmedim.bana sığır eti daha lezzetli yani tabiri caizse 'et gibi' geliyor.domuz biraz yavan bi tat gibi geldi bana.belki yıllarca sığır eti tadına alışıldığı içinde olabilir.ama kesinlikle yağlı bir et.pişerken görme şansım oldu gerçekten yağlı yemek için tercih edeceğim bir et değil ama domuz eti hakkında karar vereceklerin deneyip karar vermesinde fayda var.kimisi sever kimisi sevmez.kısa bir dipnotta geçeyim zamanında bir kitapta okuyup edindiğim bir bilgidir bu; domuz hayvanı dişisini kıskanmayan tek canlıdır.bu arada günah diye ters fikirde olan kişilerin (sonuna kadar saygım vardır yanlış anlaşılmasın) hapur hupur midye yuttuklarına şahit olmuşsunuzdur.dinen midyede aynı durumdadır bilginize.yanlış bilmiyorsam karidestede böyle bir durum söz konusuydu sanki.benim içinde durum şöyle;şahsen alayını yerim yutarım,karnım doysun ağzım tatlansın.yanına da açtımı efes extra ohhh deyme keyfime.müzikle kalın...
                          Kestiğinizde kanı akmayan canlıların yenmesi haramdır. Domuz eti yemeyip midye dolmayı götürenlerin hiçbir farkı yok aslında ama kültür meselesi şu ana kadar domuz yeseydik midye haram denseydi midye yemek garip gelecekti.

                          Yorum


                          • #73
                            Hicbir deniz urununu yemeyenler var din diye. Ben dana etinin domuz etinden daha doyurucu oldugunu dusunuyorum. Niyetim az yemek oldugu icin genelde balik eti yesem de ikinci sirada dana eti var. Domuz etini genelde salam ve ham haric yemiyorum.

                            Yorum


                            • #74
                              Bu cevabı dini inancıma göre vermiyorum bir kere pork(yunus için) yemek veya yememek kişiye kalmış aileden nası gördüyse ve alıştıysa o şekilde devam eder hiç pork yememiş biri tabi ki yağlı bulur düzenli yiyen normal bulur bu damak zevkin den çok bir alışkanlıktır form da dikkat edelim bazı yazılarda islam dinine inanlara sldırılmış veya hıristiyanlara v.s. din herkes özgürdür
                              Son güncelleyen orkuny; 29-11-2010, 19:39.

                              Yorum


                              • #75
                                Afedersiniz ama domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvan ve bunları konuşurken mideniz bulanmıyor mu ki de yemeyi düşünüyorsunuz?
                                Arkadaşlar yanlış anlamayın.Ben yemem ama isteyen istediğini yesin.

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

                                Trending

                                Collapse

                                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                                Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                                Collapse

                                Çalışıyor...
                                X