Duyuru

Collapse
No announcement yet.

anneme

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • anneme

    ............
    Son güncelleyen frusciante_; 31-08-2011, 20:04.

  • #2
    Başarılı bir çalışma olmuş. Devamını bekleriz...

    Yorum


    • #3
      Serbestliği sevemiyorum şiirde. Serbest bile olsa bir ahenk gerekli. Bu olmayınca posta gazetesi şiir köşesinden koparılmış bir metin gibi duruyor sadece. Şiir mi ondan bile emin olamadım doğrusu.

      Yorum


      • #4
        thebadseeds isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Serbestliği sevemiyorum şiirde. Serbest bile olsa bir ahenk gerekli. Bu olmayınca posta gazetesi şiir köşesinden koparılmış bir metin gibi duruyor sadece. Şiir mi ondan bile emin olamadım doğrusu.
        Maalesef senin gibi düşünemiyorum. Bana kalırsa kafiye şiiri basitleştiriyor.

        Yorum


        • #5
          flightsim isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Maalesef senin gibi düşünemiyorum. Bana kalırsa kafiye şiiri basitleştiriyor.
          Kafiye olmadan da ölçülü ve hala serbest şiirler yazılabilir. Okuduklarınız 23 nisan şiirlerinden öteye gidemiyorsa, evet; kafiye şiiri basitleştiriyor.

          Not: Goethe amcadan Faust'u okumanı tavsiye ederim. Hayatımda okuduğum en sıkıcı kitaptır. Tekniğine olan hayranlığımdan elimden bırakamayıp tekrar tekrar okumuşluğum da vardır. Şiir konusunda serbestlik ve kurallara bağlı olmanın ne kadar benzer şeyler olduğunu anlatır ahenkiyle. Ahenk, ahenk ve ahenkkkkk.

          Arkadaşın şiiri güzel, yaratıcıları takdir etmek lazım.
          Son güncelleyen thebadseeds; 12-06-2011, 20:14.

          Yorum


          • #6
            kafiye tamamen zevk ve renk meselesi. kimi seviyor kimi sevmiyor.. ben de thebadseeds'in dediği gibi en azından anlamsal veya yapısal bir ahenk arıyorum şiirde.. aslında en güzeli hepsinin bir arada bulunduğu şiir olsa gerek..

            şiire gelince biraz arabesk havası sezdim.. Özellikle şu kısımda:

            Gelmedi o öğrettiğin günler
            Gelmedi işte anne
            Ve ben yoruldum artık beklemekten
            Bugün hala tutunuyorsam hayata
            Hala nefes alıyorsam zor olsa da
            Senin için, senin içindir anne

            Ama belli ki yoğun bir anne özlemi çekiyorsun.. Ya da çekmiyorsan da bunu yansıtmışsın.. Çekiyorsan biraz arabeske doğru kayması normal olsa gerek..
            İnşallah olumsuz gibi duran yorumuma aldırmazsın.. Forumdaki bütün şiirlerini okumadım ama üretken bir insan olduğun belli.. Yazmaya devam..
            Tebrik ederim..

            Yorum


            • #7
              musical, olumsuz yorumlara alınacak olsam koymam buraya yazdıklarımı, her türlü fikir ayrılığına ya da olumsuz görüşe saygı duyarım Serbest şiir-kafiye konusu belirttiğiniz gibi bir zevk meselesi, burada serbest şiirin savunmasını yapacak değilim. Ben bugüne kadar büyük çoğunlukla serbest şiir okudum, Can Yücel gibi isimlerle büyüdüm. Kafiyeli şiirler okumayı da denedim ama hiçbiri bana serbest şiirlerdeki duygu yoğunluğunu veremedi.

              Bir de şu var, şiir okurken tamam göze ve duygulara hitap eden çok güzel kafiyeli, hece ölçülü şiirler vardır ama iş yazmaya gelince durum oldukça değişiyor. Kafiyeli şiirlerimde var ama hiç birinde anlatmak istediklerimi tam olarak anlatamadım, sırf kafiye ve ölçü uğruna yazmak istediklerimden bir noktada ödün vermeye başladım. Ayrıca pop şarkıları gibi tekerleme tadında da şiirler yazdım ama yazmamla silmem bir oldu.

              Yazılarım için benim tek kıstasım, yazımın üstünden zaman geçtikten sonra açıp okuyunca ilk yazdığım andaki duygulara götürmesidir beni. O anki ruh halimi tekrar bulabiliyorsam o yazımı saklıyorum. Bunu şu ana kadar kafiyeli bir şiirle yapamadım maalesef. Ya da insan bir Nazım Hikmet olursa işler oldukça değişir tabi

              Bu arada, bu başlık altında üç tane daha şiirim var;

              Yorum


              • #8
                Hazır görmüşken yorumları da ben de biraz yazayım...
                Evet aslında şiirimsi olmaya çabalamış fakat sözcük dizimi gibi olmuş bu yazın. Her ne kadar hayat arabesk olsa da Musical'e de katılmadan edemeyeceğim; fakat daha önce de sana söylediğim gibi ufak adımlarla, tökezleyerek, hep beraber öğreneceğiz biz de ne istiyorsak onu yazmayı... Ha bir tavsiye benden, istersen bir de bu duygularını şiir halinde değil de düz yazı halinde yazmayı dene. Sadece dene... Kolay gelsin...

                Yorum


                • #9
                  Teşekkürler, şu an kendimi en iyi ifade edebildiğim tarz serbest şiir, sanırım bu yolu bir süre daha deneyeceğim. Düz yazı konusunda, birkaç küçük öykü yazmışlığım da var. Herşey ilham gelmesine bağlı, onun da ne zaman geleceği belli olmuyor. Düzenli olarak, bir iş gibi yazamıyorum.

                  Yorum

                  Unconfigured Ad Widget

                  Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

                  Trending

                  Collapse

                  Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                  Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                  Collapse

                  Çalışıyor...
                  X