Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Forumdaki sessizlik ?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

....

Sonrada neden mesaj yazıp aktif olmadığım soruluyor. İşte tam olarak bu yüzden.

Arkadaşlar, zaten haddinden fazla yanlış anlaşılma mevzusu yapıldı, bir yenisini daha eklemeyelim.

Siz ister katılın, ister katılmayın, ister görün ister görmeyin ama o ''Çok eski ve köklü olduğu için, konuşulacak, yazılacak her şey zamanında yeteri kadar konuşulduğu için.'' sözü, altında da yazdığım ve yüz ifadesiylede belirtildiği gibi, işin şakası. Bu kadarınıda göremiyorsanız eğer zaten sizinle konuşacak bir şeyim yok benim, kusura bakmayında.

Admin ve moderatörlerde gayet ilgileniyor siteyle. Özellikle moderatörler. Kendi adıma, siteye hiç girmesem, günde en az 8 saat iş yerinden giriyorum en kötü. Yazılan her mesaja, açılan her konuya mümkün olan en kısa sürede müdahale ediyorum, ediyoruz. Siteye vakit yokluğundan giremeyenler, net bir şekilde belirttiğim gibi, bilgili, tecrübeli üyeler. Admin ve modlar değil. Yöneticilerin aktif olmaması demek, siteye uğramaması anlamında değil, benimde yaptığım gibi, görevini yapıp sadece gerekiyorsa mesaj yazma anlamında. Bununda sebeplerini gayet açıkladım mesajlarımda. Katılın, katılmayın, sizin bileceğiniz iş.

Yazılanları nasıl olupta bu kadar ters anlayabiliyorsunuz, cidden soruyorum? Tekrar tekrar okuyorum yazdıklarımı, gayet açık ve net olduğunu zannediyorum. Ayrıca ikinci üniversitemi okuyorum şu an, yani bir konudaki düşüncelerimi anlaşılır derecede dile getirip yazıya dökebilecek kadar eğitim aldığımı düşünüyorum. Cidden soruyorum, hata bende mi, ben mi anlaşılmaz yazıyorum? Nasıl böyle anlamlar çıkartıyorsunuz mesajlarımdan?

Diğer konuda ise, mygitar.com'un sizinde belirttiğiniz gibi tarafsız bir oluşum olmamasının doğurduğu sonuçlar olacaktır illaki. İşletme mezunu biri olarak bunu son derece normal karşılıyorum, olmalıda. Ama bu sonuçların uygulama şekli önemli tabi. Şeffaflık ve adillik çerçevesinde olmalı.

Yorum

Foruma yeni üye olmuş biri olarak buradaki sessizligin nedenlerinden biri de bana göre şu:

İnternet hayatimiza gireli 95 den bu yana 17 yil olmus. Belki cogunuzun yasi o kadar, internet öncesini hatirlayaniniz yok. Ama hala bir hiyerarsi hakim forumda. Örnegin belki ben bir konu acacagim, bir bilgi, bir fikir paylasacegim ama yok su kadar yorum girmeli, bu kadar puan almaliyim önce. İste bu yuzden kimbilir belki de o puana ve o sayida yoruma erismeden birakip gidecegim burayi.

Bana kalirsa forum yönetiminin uzerinde biraz daha dusunmesi gereken bir konu bu. İnternet, yapisi itibari ile böyle hiyerarsilere, kisitlamalara uygun degil. Platformun kullanilabilirlik özelligine negatif etki yaratiyor bu durum.
      Son güncelleyen Ethan Opium; 11-04-2012, 00:41.

Yorum

Eskiden puan sistemi yoktu, ilanlar bile yoktu. Eskiden bu kadar ucuz gitarlar ve ailelerin gitar alma istekleri, **** gucu bu kadar degildi. Bunlarin hepsi birden degisince surekli tek mesajli uyeler turemeye basladi. Mygitar'i Google arama motoru gibi kullanan. Bizler, yonetici grubu olarak bu durumdan rahatsiz olduk. Kendi aramizda bayagi tartistik, ve schnicx idi sanirim, belli butceler belirleyip uyelerin orada sorular sormasini istedi. Boylece belli bir butcesi olan bir uye, almak istedigi muzikal esyalara gore (amfi, gitar, gitar ve amfi, vs.) konuya girip, tartisilmis yazilari okuyup sonuca ulasacakti.

Ne oldu? Kimse konulari okumadi, insanlar kendilerine verilen cevaplari bile okumadilar. Birkac mesaj attim, attigim mesajlar gorunmezmis gibi yine ayni sorular geldi. Simdi her gelen ayni soruya karsilik o uyelere o konulari okumalarini rica ettik. Okumak zor geldi herhal ki onlar da ayni sorulari sordukca sordular. Bu da gayet iyi isleyebilecek bir sistemi cokertti.

Istediginiz kadar moderator ve adminleri elestirin. Yeri gelir ben de elestiririm. Ama ortalikta uyeler yoksa, onlar tumblr-youtube-facebook- uclusunden cikamiyorlarsa biz ne yapalim? Internet artik tv oldu. Ise yarar makaleler, forumlar, bilgi paylasimi yerini ise yaramaz vakit kaybi makinalarina birakti. Youtube'da bolca izlenen videolarin oranina bakin; hepsi kafa dagitmak ve insanin 1-2 dk gulmesine neden olacak veya cinsel olarak uyaracak videolardan olusuyor. Internet resmen oldu yani. Ozellikle internet kullanicilarinin yas ortalamasinin dusmesi, bu yas grubuna sunulan icerigin artmasina neden oldu. Isi gucu olan insanlar, okuyan, calisan, baska islerle mesgul olan insanlar zaten internete pek giremiyorlar - ben giremiyorum mesela. Eminim "bilgili ve tecrubeli uyeler" o tecrubelerin olusmasi icin belli bir yasa ve olgunluga sahipler. Ayrica vakit harcayip foruma bilgi yuklemesi yapmalari gerekiyor. Ben kendi emeklerimden gordum, ekledigim bilgiler egomu tatmin etmekten baska bir ise yaramiyor gibi geliyor. Ben de zaten az olan vaktimi ego tatmini icin kullanamayacagim icin, ve kendime omrumun bu yillarinda biraz zaman ayirmam gerektigi icin cok birsey yazamiyorum. Zaten gitar calacak vaktim yok, gitardan konusacak vakti ne ara bulacagim?

Elektrik muhendisliginde doktora yapmak kolay birsey degil. Benim kolay, eglenceli bir hayatim yok.

Yorum

Sanki sana zorla bir şeyler yaptırmaya çalışıyormuşuz gibi yazmışsın Yunus. Son cümleyi yazmasaydın sana muhalefet olmak niyetinde değildim. Ama bunlar senin seçimlerin. Kimsenin senin seçimlerini eleştirmeye hakkı yok. Ama bir aksaklık, bir terslik olduğu zaman bunun altındaki sebebi deşmek ve düzeltmek isteyenler var. Kendin de diyorsun ki benim hayatım zor, konuşacak vakit bulamıyorum. O zaman vakit bulabilecek başka birini bulmamız gerekiyor.(Böyle birini bulmak da kolay değil , farkındayım.) Bu sadece senin hatan mı? Değil. Ama madem bu kadar meşgulsün, özveri gösterip ben bu işi yapamayacağım demen gerekirdi.
          Yanlış anlama. Forumla ilgilenmekten önce gelen işlerinin olması çok normal. Ama bunu mazeret gibi göstermen bence doğru değil.

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            ...
            Ben kendi emeklerimden gordum, ekledigim bilgiler egomu tatmin etmekten baska bir ise yaramiyor gibi geliyor. Ben de zaten az olan vaktimi ego tatmini icin kullanamayacagim icin, ve kendime omrumun bu yillarinda biraz zaman ayirmam gerektigi icin cok birsey yazamiyorum. Zaten gitar calacak vaktim yok, gitardan konusacak vakti ne ara bulacagim?

Elektrik muhendisliginde doktora yapmak kolay birsey degil. Benim kolay, eglenceli bir hayatim yok.
            Kırılmaca, darılmaca yok... İşaretlediğim iki cümle ve mesajının uzunluğu birbirleri ile çelişiyor...

Yorum

Bilmiyorum cumlelerimi ayri ayri analiz etmeniz ne kadar hosunuza gidiyor. Kirilacak herhangi birsey yok, olan budur. Ben o yaziyi yazmak icin vakit ayirmis olabilirim, bunu anlaman gerekiyor cruiser_rider. Ben genel olarak cok vakit harcayamadigimi belirtmek istedim. Oyle cumle isaretlemekle tartisma ve bilgi alisverisi olmaz.

Ben moderatorluk olayini elimden geldigimce yapmaya calisiyorum. Moderator veya administrator olmak isteyen yok ortalikta. Buna karar verecek adminler de yok. Eklemem gerekir ki kimse bana zorla birsey yaptirmaya calismiyor, yaptirmaya calissa yapmam zaten. Her isteneni yapmaya mecbur degilim. Problemin farkindayim. Cozumu biz zamaninda uretmeye calistik. Cozum uretenlerin yarisi yok. Uyeler tarafindan sunulan cozum onerileri tek bir cumleye indirgenebilir: "bogazimizi birakin, istedigimizi yapalim." Biz istenilenlerin yapilmasina bir ara izin verdik, islemedi. Bugunden sonra da inanin islemez.

---
              Ya da ozzyfive senin dedigin teklifi adminlere gotureyim. Moderatorlukten cikarsinlar beni. Tutunmaya calismanin anlami yok.

Yorum

Merhaba arkadaşlar,

Her ne kadar forumda yeni bi üye olsam da ben de bu konuda düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Ben gitar almaya karar verdiğim 3 yıl önceden bu yana gerek mygitarı gerekse bilimum gitar/enstrüman forumlarını takip ediyorum ve mygitar'dan başka 1 tanesine daha üyeydim, onda nedeni bile bana bildirilmeden banlanmam üzerine buraya üye oldum. Üye olduktan bir süre sonra da tam üye oldum fakat sınırlı'dan tam'a geçiş çok sıkıntılı oldu benim için. Açıkcası ben gitar alırken çok gitar denedim, farklı gitarlar denedim, amfi alırken de aynı şekilde. Merakım ufak bi bilgi birikimim var. Fakat forum ahalisinden ilk başta çekindim çünkü karşımdakine göre benim bilgi birikimimi foruma üye olma tarihim, mesaj sayım ve aldığım reputation. Yeni üye olarak tartışmalara girmekten çekindim. Ama forumda hem daha çok soruya yanıt verilebilmesi hem de forumun büyüyüp gelişmesi için gereken şey tam olarak budur.

Ben de çeşitli forumlarda moderatör oldum bugüne kadar az çok anlıyorum. Taze üyeler sorularını sorarken dikkatli davranmalılar. Aynı konuda aynı şeyden bahsedlien bir sürü konu/mesaj olursa forum çekilmez olur, arama motorlarından da yeni ziyaretçi gelmez.

Tekrar tekrar çiğnenen kurallar karşısında düzeni sağlamak için ban şart. Kısacası üye olurken o kuralları okuduğunu kabul ediyorsa uymak zorunda. Bir kere ihlal ettiyse problem yok, sık ihlal etmiyorsa da problem olmamalı. ama alışkanlık haline getirirse sepetlenmeli. üye olarak öyle tipler de adamı forumdan soğutur.

Bütün bunları göz önüne alırsam üye olduğum süre zarfında yönetim ekibinin görevini eksiksiz yaptığını düşünüyorum. Bilgi ve deneyim olarak zaten benim kat kat üstümde insanlar.

Son olarak, eski konuları okumak biraz zor. bazı mesajlarda Türkçe karakterlerin yerine farklı harfler çıkıyor. Bu da araştırıp konudaki eski mesajları okumaktan soğutan bir etken olabilir.

Yorum

Bu foruma büyük bir hevesle üye oldum fakat forum cidden çok sınırlayıcı. Daha tam üyeliğe yeni geçtim ve anca yorum yapabiliyorum. Buda bir etken olabilir dediğiniz gibi...

Yorum

Bahsi geçen sınırlayıcılık üyeleri daha çok okuyup bilgi sahibi yapma amacı güttüğü için hüküm sürüyor. Önceden konuyla ilgili adam akıllı bilgimiz olmadan soru sormaya utanırdık, abilerimiz bizi çok da toy sanmasın diye iyice okur biraz öğrenir öyle soru sorardık. Konular hep böyle örülürdü. Bence takılmamak gerek sınırlama konusuna, alt metindeki mesajı almak önemli.

Yorum

Kardeş Konu Nasıl açılıyor yeniyim de ben

Yorum

onurcanaktan isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Kardeş Konu Nasıl açılıyor yeniyim de ben
                        İlk önce soruları uygun başlıklarda soruyoruz ki ceza almayalım. Bu sorunun yeri burası değil. İkinci olarak ise kuralları okuyoruz. Böylece forumdaki kuralları öğreniyor, konu açma kriterlerini öğreniyoruz. Konu açma yetkisi için; http://www.mygitar.com/forum/faq.php...u_acma_yetkisi

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                        Initializing Tabs & loading Content...
                        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                        X