Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sansamp yapıyorum

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Sansamp yapıyorum

    Biraz temel bi bilgi sanırım ama kondansatörün voltajının farklı olması neyi etkiler?

    kondansatörlerin bi tanesinde alırken, bana veren eleman tereddüt etti yanındakine "ama onun voltajı fazla" dedi ama yine de verdiler. Bu ne demektir?

    Bir de bi şey takıldı aklıma; Diyelim ki bana yanlış direnç vermiş. Bunu tespit edebilir miyim?(takmadan hepsini tek tek okudum tekrar kontrol ettim ama gözden kaçmış olabilir)

    Entegreleri takmak için bir şey kullanılmış o nedir? Direk bağlasak sorun olur mu?

    Ha bir de toprağa deymesi deymemesi kontrol edin falan derken pilin toprak kutbundan bahsediyor değil mi? Ve bizim bunun için özel bir şey yapmamız gerekmez zaten devrede onlar var?

  • #2
    temel elektronik başlını incelersen sana daha yardımcı olur. Ama ben yine de elimden geldince anlatayım; kondansitörlerin voltajı hakkında birşey diyemeyicem ama 25 watt, iste elektronikçilerden, dirençleri ölçmek için ölçü aleti almalısın veya renk şeması bulursan çok iyi olur,
    entegre ayaklar( önce o kısmı lehimliyorsun entegreyide üsüne takıyorsun tabi bu istege bağlı entegreler ve transistörler yüksek ısıda bozula biliyor.)

    Yorum


    • #3
      Bencede temel elektronik kısmını bi ayrıntılı oku.orda herşey var çünkü.Yaniden herşeyi yazmak çok uzun.Entegreyi direk lehimleyebilirsin ama entegre soketi kullanırsan ilerde entegre bozulursa çıkartıp değiştirmen daha kolay olur.

      Yorum


      • #4
        Devreyi tamamladım. Bağlantıları öylesine yapıp bi denedim gürültüyle birlikte çalışıyordu. Sonra anahtarı jackları vsyi taktım şurdaki gibi bağladım:



        Çalıştırınca devreyi yükselerek bi "biiiip" sesi geliyor. İyice yükselince sabitleniyor ve sürekli devam ediyor. Kapatınca da yavaşça kesiliyor. Sorun nerde olabilir?

        Yorum


        • #5
          Ölçü aletini siren çalan kısmını ayarla yolları teker teker incelersen kısa devreyi bulursun bir de taktın direnç ve kondansitörleri tekrar incele.

          Yorum


          • #6
            resimdeki jacklar ters çekil olarak bakınca anahtarlama uçlarından çizilmiş dikkat yanlışlık yapmayın

            Yorum

            Unconfigured Ad Widget

            Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

            Trending

            Collapse

            Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

            Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

            Collapse

            Çalışıyor...
            X