büyükbir ihtimal amfiyi bilgisayara bağlarken yakmış olabilceğimi düşünüyorum ama overdrive tonlarında hiçbir sorun yok gayet güzel tonları var ama cleande problemliyim ses kısıkda yani 1 de tele çok hafif vuruyorum normalde sesin çıkması gerek tel titriyor çok az ama ses bir türlü amfiden çıkmıyor daha sert vurunce ses çıkıyor amfiden ,tele sert, çok sert değil tabikide biraz hafif vuruşun biraz daha sert şeklinde vurduğumda ses ancak amfiden çıkıyor ve sustain çok az olup kayboluyor cızırtılı bir ses alıyorum ,sesi 2-3 kademeye getirdiğimde hiçbir problem kalmıyor zaten uzun sürede 2-ve 3 seviyesinde çalmak çok zor çok yüksek bir sesi var. bu arada amfim Ibanez TB25R ankaradayım ve amfi tamiri yapabilcek veya yapılabilcek bi yer var mı ? bu konu ile ilgili öneri ve görüşleri olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
amfimde bir gariplik
Collapse
X
-
Moderatör
- Oct 2008
- 364
-
RECYCLE
sigpic
Her türlü yardım için. Ayrıca hangi gitarı alacağım sorularınıda kesin lütfen forumda konu açmakla bana sormak aynı şey. Biraz araştırma yapın!! İyi Forumlar !!
onurcansahinn@gmail.com
Cleande sesi açman lazım overdrive amfiye aşırı yüklenilmesi sonucu oluşan ses bozukluğuymuş.Bu yüzden sesde farklılık olması normal birşey.
-
Hayır normal değil amfide bir arıza olduğunu belirtir. Benzer bir sorun benimde başıma gelmişti. Biraz araştırarak elektronik tamiri konusunda iyi bir yer bularak amfini tamir ettirebilirsin..pisikos94 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterCleande sesi açman lazım overdrive amfiye aşırı yüklenilmesi sonucu oluşan ses bozukluğuymuş.Bu yüzden sesde farklılık olması normal birşey.
Yorum
-
teşekkür ederim önerin için peki senin var mı böyle bir tamiri yapabilcek önerdiğin veya önereceğin biryer eğer yoksa, ankara konya sokak üzerinde elektronikçiler var bir götürüp baktırmam gerekecek gerçekten clean tonları çok güzeldi en beğendiğim özelliğiydi nazar değdi yaduman53 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterHayır normal değil amfide bir arıza olduğunu belirtir. Benzer bir sorun benimde başıma gelmişti. Biraz araştırarak elektronik tamiri konusunda iyi bir yer bularak amfini tamir ettirebilirsin..
Yorum
-
Moderatör
- Oct 2008
- 364
-
RECYCLE
sigpic
Her türlü yardım için. Ayrıca hangi gitarı alacağım sorularınıda kesin lütfen forumda konu açmakla bana sormak aynı şey. Biraz araştırma yapın!! İyi Forumlar !!
onurcansahinn@gmail.com
Elektrikçiye filan götürme adam elektrikten anlarda müzikten ne anlasın
Çankaya'da Meray Müzik var oraya bir git istersen.
Yorum
-
Dikkat edersen elektronikçi dedim elektrikçi değil! Bana sorarsanda müzik marketler amfi tamirinden anlamaz. Bir elektronikçiye yönlendirir veya amfini tamir için alır, bir elektronikçiye tamir için verir, tamir ettirdiği bedel üstüne komisyon koyar ve sana tamir edilmiş bir şekilde verir. Bahsettiğimiz şey bir gitar değil, elektronik bir alet olan amfi. Dolayısıyla bir lüthier işi de değil. Elektronikçi işi. Umarım anlatabilmişimdir..pisikos94 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterElektrikçiye filan götürme adam elektrikten anlarda müzikten ne anlasın
Çankaya'da Meray Müzik var oraya bir git istersen.
Yorum
-
bugün içini dikkatli bir şekilde açıp baktım gözle görülür bir yanma veya kısa devre izi rastlamadım ( daha önce bi analog pedalımda olmuştu ve kısadevre olup yanan kısmın parçasını temin edip bulup lehimlemiştim ) belki bundada vardır diye bi kontrol etmek istedim sadece, bozulan parçayı arayıp bulması veya temin etmesi daha kolay olacağından bakma gereği duydum , ama gözle görülen hiçbirşey bulamadım. bu şimdi beni 2 ayrı yola ayırıyor elektro gitarımın elektronik aksağımında mı yoksa amfidemi. eğer ki elektro gitarımın manyetikleri bozulduysa hiçbir önemi olmaz 1 ay sonra EMG 81 -85 alacağım için sorunu çözmüş olurum. yok ama bu amfideyse 13 kiloluk amfiyi ulus konya sokak elektronikçiler çarşısına taşıyacağım anlamına geliyor hadi kolay gelsin bana
gelişmeler oldukça aktaracağım öneri ve düşünceleriniz benim için ayrıca önemlidir. yazmakdan, önermekden çekinmeyin teşekkürler
Yorum
-
MYGitarist++- Mar 2009
- 259
-
\ʍ/heavymetal\ʍ/ \ʍ/heavymetalwarriorwolf\ʍ/\ʍ/endlessımmortalsoulwolf\ʍ/
xyyy
Overdrive da hiçbir sorun yoksa sorun manyetikde olamaz kanımca. Bencede elektronikciye götür derim.
pisikos94: Arkadaş olayı halletmiş olabilir, ama sadece onunmu sorunumu bu; bence hayır. Yanlışlık olmasın diye açık olarak vurgulamak istedim sadece.Son güncelleyen heavyR; 23-03-2009, 19:15.
Yorum
-
Moderatör
- Oct 2008
- 364
-
RECYCLE
sigpic
onurcansahinn@gmail.com
Olay olalı 3 hafta olmuş heralde şimdiye kadar birşeyler yapmıştırbedirdemir isimli üyeden alıntı Mesajı gösterOverdrive da hiçbir sorun yoksa sorun manyetikde olamaz kanımca. Bencede elektronikciye götür derim.
Yorum
-
en son bütün herşeyi gitarın manyetiklerine yıktımpisikos94 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterOlay olalı 3 hafta olmuş heralde şimdiye kadar birşeyler yapmıştır
çünkü şöyle anlatim gitarımın 5 kademeli yollu anahtarı var onu en alttan üstte doğru çıkarttıkça ses kötüleşiyor ama en altta çok iyi ses alıyorum birde en üstte çok iyi ses alıyorum ortalardaki kademelerde sesler bozuk ve net değil bu bana amfide birşey olmadığının bir işareti
amfinin günahını aldım
gitarım cort x6 H S H dizilimli manyetikleri değiştircem eğer aynı problem devam ederse amfiyi tamire götürcem almışkende iyi bir manyetik düşünüyorum EMG gibi gitarımı değiştiremem iyi bi gitar alsam en az 1000tl gibi bir para vericem daha ucuz yoldan gidip manyetik seti alıp alışmış olduğum gitarımda kullanırım daha iyi olur profesyonel değilim tabikide sahneyede çıkmıyorum hoby amaçlı çalıyorum ama tınısı benim için çok önemli
Yorum
-
Moderatör
- Oct 2008
- 364
-
RECYCLE
sigpic
onurcansahinn@gmail.com
Aslında benzer bir sorun benim switch im 5 yollu ve 3te iken gerçekten cızırtı benzeri iğrenç bir ses alıyorum.TheRevenge isimli üyeden alıntı Mesajı gösteren son bütün herşeyi gitarın manyetiklerine yıktım
çünkü şöyle anlatim gitarımın 5 kademeli yollu anahtarı var onu en alttan üstte doğru çıkarttıkça ses kötüleşiyor ama en altta çok iyi ses alıyorum birde en üstte çok iyi ses alıyorum ortalardaki kademelerde sesler bozuk ve net değil bu bana amfide birşey olmadığının bir işareti
amfinin günahını aldım
gitarım cort x6 H S H dizilimli manyetikleri değiştircem eğer aynı problem devam ederse amfiyi tamire götürcem almışkende iyi bir manyetik düşünüyorum EMG gibi gitarımı değiştiremem iyi bi gitar alsam en az 1000tl gibi bir para vericem daha ucuz yoldan gidip manyetik seti alıp alışmış olduğum gitarımda kullanırım daha iyi olur profesyonel değilim tabikide sahneyede çıkmıyorum hoby amaçlı çalıyorum ama tınısı benim için çok önemli
Yorum
-
sorun gitarın manyetiklerindendir amfim sağlamdır maşallah taş gibi üstüne amfi tanımam
gitarı amfiye taktığımda gitarın 5 yollu anahtarı en aşağıda olduğunda ses yüksek çıkıyor(normal sesi) ve bu anahtarı yukarı doğru çıkarttıkça sesde azalma ve bozulmalar yaşıyorum(normalde daha bi clean tonlar alıyordum) buda benim gitarımda sorun olduğunu işaret ediyor gitar üstündede bozulcak yer varsa oda manyetikleridir. konu silinebilir **** istenilen yapılabilir sorun çözülmüştür.
teşekkür ederim
Yorum
-
Merhaba
Arkadaşlar gitarınızı bir pc monitörü bir televizyon ya da özellikle telefon ve benzeri şeylerin yakınında çalaranız illaki olacaktır bu sorun bendede var pcde kayıt yapamıyorum köprü manyetikte fazla cızırdamıyor ama yükselttikçe switchi cızırtı artıyor.Özelliklede benimki gibi tüplü monitörlerde oluyor.
En kötü ihtimal gitarın topraklamada problem vardır.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum