Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kaliteli kayıt yapamamamın sebeb nedir ?

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Arıza Kaliteli kayıt yapamamamın sebeb nedir ?

    Selamlar.Arkadaşlar bugün elime roland ua-55 marka bir ses kartı geçti.Tamda artık iyi kayıta ellerimi sıvazlayıp başlarım derken yine istediğim gibi gelmeyen bir tını ile soğudum kayıt yapmaktan.Ekipmanım vox ac50cp,shure sm58,İbanez rg 370dxz.pedalları saymıyorum ton ampliden gayet güzel çıkıyor ancak kayıt esnasında tizler buffered basslar hiç ilgi çekici değil. Sorun mikrofonda diye düşünüyorum.Sizce tam olarak sorun nedir ve önereceğiniz condenser mikrofon (orta düzey ) var mıdır ? Teşekkürler.

  • #2
    selamlar sm 58 biraz gaini yüksek bir dinamik mikrofondur ama kayıt için de iyi iş görür. tizlerden kurtulup biraz bass response almak istersen mikrofonu hoparlörün merkezinden çemberin dışına doğru kaydırarak kaydetmeyi dene. ve amfi ile mikrofon arasında min 2-3 cm boşluk olsun. en iyi soundu elde edene kadar mikrofonun yerini değiştir. işe yaradığını göreceksin ve ayrıca senin amfiden direk aldığın duyum ile kayıttaki duyum odanın akustik yapısı nedeniyle farklı olacaktır.

    Yorum


    • #3
      cevap için teşekkürler. Bende odadan biraz kaynaklandığını düşünüyorum.Elimde sesi gayet iyi alan bir stüdyo kulaklığı var. Onu takıp
      kayıt yapmadan dinlediğimde kayıt öncesi kulağıma gayet hoş gelmekte ses. Şuanda geçici olarak cool edit pro 2.0 kullanmaktayım.Programın fx leri hoş ve düşük boyutta diye geçici olarak indirdim.Asıl kayıt pc si yanımda değil.Cubase de deneme şansım henüz olmadı.Dediğiniz gibi odanın akustiği kötü olduğundan sesi fazla açamıyorum malum tuşeler harmonikler net duyulmuyor o yüzden.

      Yorum

      Unconfigured Ad Widget

      Collapse
      Initializing Tabs & loading Content...
      Initializing Tabs & loading Content...

      Trending

      Collapse

      Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

      Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

      Collapse

      Çalışıyor...
      X