Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ritim ritm rhythm

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Arkadaşlar maksadım ukalalık yapmak değil ama siz gitara yeni başlayan arkadaşlar emeklemeden koşmayı denemeyin derim uğraşın çalışın çabalayın hiç bir eğitiminiz olmasada "ns" nin de dediği gibi bi süre sonra birilerinden bişiler görür ve gördüğünüz ritimleri taklit edersiniz ve doğaçlama çıkarmaya başlarsınız her şeyi kalıbına göre yapmak, en doğrusunu yapmak güzel bir şey ve en doğrusudur ancak imkan yok sa kulağa en hoş gelen ritmi bulun ve o ritmi kullanin youtube gibi video siteleri size biraz da olsa kolaylık sağlayacaktır tabiki çevrenizde çalan kişilerden de yararlanmayı unutmayın...
    Sağlıcakla kalın...

Yorum

slm arkadaşlar bana haluk leventin beni biraz anlasana adlı sarkısının ritimi lazım bana yardımcı olursanız sevinirim

Yorum

metronom kullanarak calismayi dene
        ads

Yorum

metronom gercekten zaten ilerde cep telefonlarından bile akort yapabiliyorsun (:

Yorum

herkese mrb bende daha yeni üyeyim siteyi karıştırdım çok güzel şyler var.bende 8 aydır gitara gidiyorum hep klasik parça çaldığım için akor geçişlerinde zorlanıyorum..

Yorum

metronom kullanarak calismayi dene

Yorum

silinebilir
                Son güncelleyen sessizkral; 31-12-2008, 04:02.

Yorum

ben bir sarkıyı gorduumde hangi ritimle calcaımı bilemiyorum buarada yeni basaldım

Düzenleyen - isoşş on 26/09/2008 12:59:12

Yorum

selam arkadaşlar ben gitara yeni başladım (klasik bir söz xD) neyse kursa gidiyorum 4 ay oldu bazı etütler çalıyorum tab dan yardım alarak her neyse şu an arpej lere geçtim ama ritim tutmak istiyorum nerden başlamam lazım akor falan araştırdımda nerden başlayacağımı bilmiyorum mesela bir şarkıya eşlik etmek istiyorum nelere dikkat etmem gerekir şimdiden teşekkürler
                    Son güncelleyen metinko; 17-03-2009, 17:46.

Yorum

Bence eğitimli ve tecrübeli bir öğretmen veya kurs bulmalı, ders alarak
                      düzenli çalışmalısın. Yoksa zamanını boşa harcamış olursun.

Yorum

slm arakadaşlar aranıza yeni katıldım Bi grupta ritim (elektro)çalmaya başlıcam neler yapmam gerek elimde sx marka bi gitar wat yardımlarınızı bekliorm ...

Yorum

Troy stetina' nın heavy metal rhythm guitar vol-1 ve vol-2 kitaplarına çalışmanı tavsiye ederim.

Yorum

cankut bende tam bu konuya değincektim. Solo olarak bora uslusoy'un kitabından gidiyorum fakat ritm duygum solo gitarıma göre düşük kalıyor mesela metallica(one)'da o kalın mi'deki 6'lı 0'larda felan zorlanıyorum çok önerdiğin kitap ritmde gerçekten yardımcı olucak mıdır bana ayrıca vol-1 mi ****** vol-2 mi ?

Yorum

yigit2490 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              cankut bende tam bu konuya değincektim. Solo olarak bora uslusoy'un kitabından gidiyorum fakat ritm duygum solo gitarıma göre düşük kalıyor mesela metallica(one)'da o kalın mi'deki 6'lı 0'larda felan zorlanıyorum çok önerdiğin kitap ritmde gerçekten yardımcı olucak mıdır bana ayrıca vol-1 mi ****** vol-2 mi ?
                              Ritim duygunu sadece kitapla geliştirme.Guitar Pro kullan ve sürekli egzersiz yap gitarda.Sonunda seslerin çoğunu ezberlemiş olacaksın.Yani hem ritim duygun gelişecek hem de kulaktan çalabilme yeteneğin.

Yorum

yigit2490 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                Şimdi sevgili arkadaşım öncelikle ritim duygusu az çok insanın içinde olan birşeydir ve bunun üzerine sen de çabalayarak pek çok şey koyabilirsin.Ritim duygun sanırım zayıf ve bunu güçlendirmen lazım. Güçlendirmek için önce saymayı öğren. Yani sayıları sayar gibi dinlediğin parçalardaki davul ya da gitar ritimlerine yoğunlaş kesinlikle tam konsantre ol. Sanki sen çalıyormuşsun gibi hayal kur ve ritmi belirleyen her keskin vuruşu duymaya,birini bile kaçırmamaya çalış. Aynı parçayı istekli olarak defalarca dinle. Daha sonra parçanın bence sözlerini ezberlemeye çalış. Neden sözleri ezberle dedim çünkü sözlerin herbir hecesi müziğin ritminin üzerinden geçer ve sen sözleri ezberlerken aynı zamanda arkadaki ritmi de kulağına oturtmuş olursun.

Şarkı bu şekilde kafana oturdukça ve sen de şarkıyı vokalle beraber içinden söyledikçe parçanın devamı hakkında '' hah şimdi burda bu olacak,şimdi şu gitar gircek solo başlayacak,davul şunu yapacak bunu yapacak'' falan gibi daha önceden kestirmeler yapacaksın. Bunlardan sonra da konsantre olduğun ritim gitarı takip etmeye başlayacaksın ve ritimleri tek tek hissedeceksin beynin de bu ritimleri 1-2-3-4 diye değil de sanki beyin tüm bunları kendi çalıyormuş gibi son derece rahat ve stressiz bir şekilde(ritmi kaçırma duygusu olmadan) ritim gitarı sindirmiş olacaksın. Yalnız öncelikle hissetmen ve onu yaşaman lazım. Ezberlemeye kalkarsan işler karışır.

Mesala biryerden sonra ritim gitarı bırakıp davula kilitleneceksin şarkı dinlerken. İki ayağınınla twin yapacaksın ellerini dizlerine vurup twinleri destekleyeceksin aynı zamanda ritim gitarı takip edip o anı yarı yarıya yaşıyor olacaksın.Bilmiyorum belki de olmayacak bunlar bir süre ama müziğin içinde bir yerlerde kendine bir dünya bulursan garanti ediyorum bir gün elbet olur. Bende bir manyaklık var kabul ediyorum hasta derecede bağlıyım müziğe =)

Tavsiye ettiğim kitaplar tabiki senin bahsettiğin palm mute ları da kapsıyor ve troy'un kitaplarında önem verdiği hususlardan biri ritim ve müziği saymak. Yoksa ritim gitarın ne önemi kalır. Kitapta yer alan tüm alıştırmalarda ritme uyum sağlamak önemli.

Sonra asıl konuya dönelim. Eğer solo yönün kuvvetli ise ritme sadece gerekli kadar önem ver. Yani bir grupta çalarken davul ve ritim gitara ayrıca basa uyum saylayabilecek ritim duygun olsun yeter. Ama baktın yıllar geçti yok arkadaş olmuyor o zaman soloya tam gaz devam et.

Troy un kitabının ilkinden başla bence. Çünkü sırayla gidersen daha sağlıklı olur. Ayrıca solo için yine Troy Stetina'nın heavy metal lead guıtar volume-1 ve volume-2 kitaplarını şiddetle tavsiye ederim. İngilizcen varsa veya ben ne yapar eder onları çözerim diyorsan vakit kaybetmeden Troy u arşivine kat ve çalışmaya başla.

kolay gelsin =)

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X