Merhaba, bir sarkinin tonunu (gamini) çıkarıyorum. Ayni sarkinin solosunu ayri ayri Em gami -Am gami -Dm gami ilede calabiliyorum.ve bu gamlarin ayri ayri aldigi akorlarida biliyorum . sorum su: gami bilinen bir sarkinin alabilecegi akorlarin siralamasi nasil yapilcak.Am gamindan bir sarki cikardim Am Bm-5 C Dm Em F ve G .bunlardan hangi akor nerede kullanilmali.soloya gore mi yerlestirilmeli.kulaktan mi cikarilmali.deneme yanilma mi yapilmali.tesekkurler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
solo-akor birlestirme
Collapse
X
-
Benim bildiğim ilk önce akorlar çıkarılır, solo bu akorların üzerine yazılır.
İlk önce akorlar ve ritim yazılmalıdır ki solo yazacak insanın elinde bir ana ton olsun veya ne zaman hangi tona geçeceğini bilsin çünkü bağzı gitaristler bütün soloyu ana tondan yazsalar bile bazıları o anki basılan akora göre ton değiştirir (Örneğin Marty Friedman). Umarım anlatmak istediğimi aktarabilmişimdir.
Saygılar
-
Şimdi elinde bir melodi var ve üstüne akor yazacaksın. Bu eğer la minör tonundaysa muhtemelen ilk ölçü la minör akoru olur ve farzedelim ikinci ölçü de ölçü boyunca re notası var. O halde içinde re olan bu akorlardan biri kullanılabilir (Re minör, si minör bemol5 ya da sol majör) Re sesi re minörün birinci, si minör bemol5 in üçüncü ve sol majörün beşinci derecesi. Ayrıca yedilisi, dokuzlusu, onbir ve onüçlüsü re sesi olan akorları da kullanabiliriz. Mesela mi minörün yedinci derecesi re o halde mi minör basarsan mi minör7 tınlar. Hangi akoru kullanacağın senin elde etmek istediğin etkiye bağlı olarak değişir. Tabi akorların çevrimlerini de kullanabiliriz. Bu söylediklerime ekleme yapacak ya da yanlış varsa düzeltecek birileri çıkarsa sevinirim.
- beğen 1
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yorum