Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Pentatonik Diziler - gamlar A,B,C,D,E,F,G [Resimli]
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Bunları gitar üzerinde nasıl yapıyoruz anlamadım.Beni şimdi kovacaksınız
Yorum bırak:
-
Arkadaşlar bu gamları ezberleyip gitar klavyesinde herhangi bir yerden başlayarak çalabilecek duruma geldiğinde doğaçlama solo atılabilir mi?Mesela ben C Pentatonik i biliyorum ve klavyemde çalabiliyorum ama o gamdan anlamlı cümleler oluşturmakta zorlanıyorum.Bu zamanla oturacak bir şey midir?
Bir de,neden pentatonik dizi diye bir şey var?Normal C dizisi varken neden 5 sesli diziye indirgenmiş?Merak ettim doğrusu açıklarsanız çok memnun olurum.Teşekkürler.
Yorum bırak:
-
Metal için pentatonikler de pekala iyi gider bence böyle bi ayırım yapmak yanlış olur çünkü birçok metal parçasında ve metal gitaristininde kullandığı bir gam dır.(bknz. Kirk Hammett)seroq_s isimli üyeden alıntı Mesajı göstermetal için pentatonikler iyi gitmez. majör ve minör gamları önemse. modları öğrenmen de (ionian dorian phrigian.....) çok içine yarar. pentatonikler hard rock, rock, grunge da daha iyi oturur yerine. yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar
Yorum bırak:
-
metal için pentatonikler iyi gitmez. majör ve minör gamları önemse. modları öğrenmen de (ionian dorian phrigian.....) çok içine yarar. pentatonikler hard rock, rock, grunge da daha iyi oturur yerine. yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar
Yorum bırak:
-
katılıyorum sol'ün başı kel mi?trhonest isimli üyeden alıntı Mesajı gösteraralarında g yok? yani sol
ayrıca bu kadar net bir resimli öge çok yararlı olmuş, teşekkür etmek düşer.
Yorum bırak:
-
ya hocam bunu bi ben mi anlamıyorum :S ne biçim iştir bi anlamadım
Yorum bırak:
-
ya be neye göre nasıl çalıcaz onu anlamadım *** koyular falan nasıl olacak tam açıklar mısın
Yorum bırak:
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum bırak: