Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bu ne ***?? (bu :) titreşim, rezonans)

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

bu ne ***?? (bu :) titreşim, rezonans)

bende akustik var bilen biliyo şimdi sorularıma geleyim;1)abi kalın tellere boş vurunca, sadece iki tel ****** bunu,normal sesle beraber bi pıırrrrrrrlama ****** abi gıcık oluyorum.Önceden akordu kalınlaştırarak veya incelterek çözüyodum şimdi o da yemiyo.Kanmıyo hergele ) 2)Aslında bu bi sorun degil de bi ilginçlik mi desem bi gariplik mi desem bilemiyorum.Gitardan çıkan bazı seslere soba vb odadaki bazı metal kaplı eşyalar tepki veriyo abi! Meselaa standart akorda la teli 11 perdeden kuvvetlice ses verince (çok oldu notadan emin diilim) odanın taaaa öbür ucundaki soba titreşmeye kıpraşmaya başlıyo.vınnnnnlıyo soba! 3)akustige sap ayarı nasıl çekilir ,solo için telleri klavyeye yaklaştırmak adına faydası olur mu?

alakasız ama ben odada müzik dinlerkene masada, rafta dolapta sabit olmayan bir şey oldumu hop hop hopluyo deli ediyo adamı (genen alakasız geçen gun gardropa girdim en güzel bas osrda duyuluyor valla

Yorum

drmnemutlu evet telleri klavyeye yakın ayarlamak solo atarken rahat hareket etmeni sağlar.ama olumsuz tönleride var mesela eğer telleri klavye ye çok fazla yakınlaştırırsan bazı perdelerde cızlama yapar ayriyetten çalınabilirliği kolaylaştıracağı gibi tonlardada belli bir düşüş olur.

Yorum

senin perde araların kalkmış.cızırtı yapan yetlere bak.

Yorum

eşyaların titremesi sorunu bende de var odadaki elektrikli sobanın telleri hep titrer. hatta gitarı ilk aldığımda (gazım tabii) evde kendi kendime konser falan veriyorum, birden vızzzzt diye bir ses. gitarı satan adama gidip bissürü laf etmiştim adam da sorun olmadığını anlayınca bana kızmıştı ) soora ortaya çıktı tabi vızıltının sobanın marifeti olduğu... diapozon gibi bir etki ****** sanırım, frekans olayı

Yorum

Aynen öyle koskoca soba gitarın güzel sesine hayran kalmış buna seyircide kalamamış ve tepkisini ortaya koymuş
            kıskanıo her alet canım bu gitarı :PPP

Yorum

gecenlerde dikkatimi çekti. mesela 2. veya 3. telden (belki 1. de olabilir) bir la sesi vurun. dikkatli dinleyin, 5. tel (la teli) titriyor. baska bir tel titremiyor. emin olmak için bir süre sonra elinizi koyun ses kesiliyor. ayrı şey re için de geçerli. yani aynı nota olunca gerginlik, tepki verebiliyor

Yorum

iyi de bu iyi bir şey zaten. olması gerekiyor...

bunu sağlamak için ne paralar harcıyorlar... hoş bir armoni katıyo çünkü...

Yorum

evet, iyi birşey sikayet etmiyorum zaten

Yorum

Aslında konu adı güzel oturmuş .

Nasıl söylemeli bilmem .

Katı cisimlerin kendilerine özgü , öz frekans değerleri vardır . Mesela bir bardağın öz frekansını 2800 Hz kabul edelim . Eğer bardak ortamdan aynı frekansta kuvvetli bir ses alırsa titreşmeye başlar . Bardağın öz frekansına bağlı sesi almak mümkündür .İnce ve kaliteli bir kadeh alın . Parmağınızı ıslatarak kadehin ağız kısmında hızlı bir şekilde dairesel hareketlerle dolaştırın . Çok tiz bir ötme sesi elde edersiniz .

-Bir deney : Gitardan la sesini alın . Tüm telleri durdurun . Sonra da telleri serbest bırakarak aldığınız la sesini kendi sesinizle kuvvetli bir şekilde ses deliğine bağırın . Hiç dokunmadığınız halde la telinin titremeye başladığını ve siz seslenmeyi kesseniz bile la telinin titremeye devam ettiğini göreceksiniz .

Ses dalgaları yaklaşık sinüsoidal bir dalga formundadır . ~ gibi yani .

Ses kaynağıyla cisim arasındaki mesafeye bağlı olarak orijinal ses dalgasıyla bardaktaki titreşimin senkronize olarak tepe noktalarının çakışması haline de rezonans denir . Bu durumda bardaktaki titreşme dalganın her vuruşunda katlanarak artar ve bir an gelir bardak paramparça olur . Operacıların sesleriyle bardak kırmalarının özünde de bu yatar .

Akort üzerine başlıklı foruma titreştirme tekniğiyle akort kontrolü diye birşey yazmıştım . İşte harmonik ve rezonans olaylarının bir sonucu .

Düzenleyen - Baroque on 19/08/2003 18:47:13

Yorum

üst eşiği çok az yükseltirsen biraz koma karşılığında cızırtıdan kurtulabilirsin.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X