arkadasım bunun bi formulu yok...kolay bi parça al ele...akorları basıyorsundur heralde dimi?**
o parcayı cal ama yavaş bi parça olsun..tavsiyem (sevdan bir ateştir) benim ilk çalıp söelyebildiğim parçaydı...ve çalış sürekli....hadi kolay gele
sarkı söyleye bilmek icin gitara hakim olman gerek calarkende alt 4 tele daha net vur ki güzel ses cıksın ya biraz sabır et herkezde olmustur bu sorun zaman herseyin çözümüdür .
Peki hangi sarkıları önerirsiniz sevdan bir ates uyar irem'den mi calıp söylesem ya cok kötü ya sözler gidiyor ya da benim caldıgım sarkı olmuyo :S öff
Düzenleyen - Igor The Blitzkrieg on 03/07/2006 23:39:18
hem çalıp hem söyleyebilmek için önce çaldığın şeyi çok iyi çalmalısın.şarkı söylerken onu düşünmeyeceksin.yolda yürümek gibi.spnra söylersin.bazıları zordur.ritmle ya da arpejle şarkının melodisi aynı gitmeyebilir.mesela metallica-one ın arpejini yaparken şarkıyı söylemek gibi.ya da creeping death in ritmini atıp şarkıyı söylemek.elbette başarmanın yolu var.ne kadar zor olursa olsun var.şarkıyı ritmin üstüne oturtmaya çalışmak bazen sonuç vermez.demek istediğim iki parçayı ayrı ayrı düşünüp birleştirmeye çalışma.küçük bölümlere ayır.tıpkı davul etüdlerindeki gibi.beyni bölme ile ilgili.sıra ile çalacaksın. örneğin . çok yavaş mi metronomda
pop istiyosa nazan öncelin sarkısı var ama ritim yapa bilirmisin 1asa 2 yukaı bir asa bir yukarı böyle gidiyor F basa biliyosan fabrika kızı .**** internete her buldun sarkıya güvenme abartmak gibi olmasında %80 %90 yanlıs bir de söyleye bilmek için söylemen gereken sarkıyı iyi dinle her parcanın melodisi kolay deildir onuda göz önünden bulundur
dolly rocker söyledigini deneyecegim amaç yavaş yavaş söylemek anladıgım kadarıyla cok yavas olarak baslayarak alıştıkça sorun aşılacak
Safaktas ben de genelde bir cok akora güvenmiyorum türkce sitelerde ama calarken muhakkak kontrol etmis oluyosun ama ingilizce akorlar genelde dogru *****...
tesekkürler bu arada
önerilerin devamını bekliyorum...
Düzenleyen - Igor The Blitzkrieg on 04/07/2006 23:04:04
offspring tavsiye ederim. özellikle conspiracy of one albümünden. oradaki şarkılar genellikle 5li akorlar (power) ve ritm atmak için başlanacak en kolay yol. sözler de kolay.. ama sözleri söylemeden önce başlarda ezberlemenin faydası var.. aynen bilmeden tablara bakıp solo atmak gibi kalırsın sonra..
ya bunun bir noktası var oraya geldiğiniz zaman beyin ikiye ayrılıyor, eller gitar çalarken ağız şarkı söylüyor!!! yoksa şunu yaparsam olur mu bunu yaparsam olur mu ile olmuyor ne yazıkki
evet başlarda biraz sorun oluyor ama yavaş yavaş alışırsn. haluk levent in ilk albümlerndeki şarkılarla da başlayabilirsn. benim ilk çaldığım şarkı haluk levent ten anlasana ydı. sonra bir de bi ritm buldm kendime onu çoğu şarkıya uyarlayabiliom önce şarkıyı çal sonra söylemeye çalş.. ama zaten çalarken söylemek, tek söylemekteki performansı %50düşürüo... Kolay gelsin ne diim
senin mail aresin varsa ;bana ver ben sana biraj arsiv ekliyim bir de .şöyle bisey var eyer notaları kulagın alısırsa artık kendi arşivini bayağı geliştirirsin ya da onu yapamıyosan bazen canlı konserler oluyor tvde onları izle mesala dream tv de yüksek ses var eyer rock veya metal dinliyosan burada cıkan adamların durusları parmakları herseye dikkat et genelde kullanılan iki ritim var bunu diyeride 2 asa 2 yukarı ik verdimi cok hızlı yaparsan nazan öncelin sarkısı cıkıyo gideri buralardan mıydı öyle bisey notaları dm am e am dm gibi gidi yo hadi kolay gelsin biraz ugras yaparsın
umarım eline gitarı alıp 2 denemeden sora başaramadım diye bırakıp buraya post açmamışsındır.
çünkü hem daha önce bu konu açıldı hemde herkesin bildiği gibi çok ama çok çalışmak lazım
Yorum