Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Konserlerde Akort

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Konserlerde Akort

Öncelikle selamlar.

Geçtiğimiz günlerde Fade To Black'in live versiyonunu çalıyım dedim. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Gitarı hem kulaktan hem de programdan Standart olarak akort ettiğimden emin olarak çalmaya başladım Fade To Black'in live versiyonunu. Ancak eminim ki gitarların akortları birbirini tutmuyordu.

Soruma gelince canlı performanslarda gitarların akort düzenleri ne oluyor ? Özellikle büyük stad konserlerinde ?

Sanıyorum ki yarım ses aşağıya çekiliyor ?

Böyle standart bir akort düzeni yok. Büyük konserde bunlarla çalınır diye. Genelde vokalin durumuna göre ayarlarlar akort düzenini. Onun rahat söylemesi için.
    Bir de şöyle bir şey var. Yarım ses kalın akort düzeni artık standartın önüne geçti diye sayabiliriz.Çünkü çoğu grup artık bu düzeni kullanıyor. O yüzden kafan karışmış olabilir.

Yorum

Hmm zaten yarım ses aşağıda olması muhtemeldi. Sağol yorumun için. Şimdi yarım ses aşağıya çekip o şekilde deniycem.

Yorum

Metallica yaklaşık 10-15 senedir yarım akort aşağıda (D#) çalıyor. O da Hetfield'ın sesini fazla zorlamamk için olabilir. Orjinal Fade to Black (E) ama konserlerde çaldıkları (D#).

Yorum

Evet yorumlarınız için teşekkür ederim. Şimdi test etmemle de görmüş oldum. Yarım ses aşağıdaymış gitar.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
          Initializing Tabs & loading Content...
          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
          X