Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vibrato

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    #31
    acemi gitaristim vibratoyu anlıyamadım şimdi nasıl yapılıyor bu ? Tremoloyla mı parmakla mı nasıl yapılıyor anlıyamadım :S

    Yorum


      #32
      Kojiro Hyuga isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      acemi gitaristim vibratoyu anlıyamadım şimdi nasıl yapılıyor bu ? Tremoloyla mı parmakla mı nasıl yapılıyor anlıyamadım :S
      Vibratonun çevirisi titreşim heralde.Titretme tekniği elini hafif sallayarak ve teli yukarı aşağı iterek yapılan bir teknik.En kolay işaret parmağı ile yapılır.

      Yorum


        #33
        tamam zaten yapıyorum onu :P

        Yorum


          #34
          Kojiro Hyuga isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          tamam zaten yapıyorum onu :P
          O zaman niye sordun??

          Yorum


            #35
            arkadaşlar birşey sorcam şimdi vibrato denen olay teli aşşa yukarı hızlı sallamak onu anladımda teli sağa sola sallamak neyin nesidir aynı şeymidir?

            Yorum


              #36
              arkadaşlar şu mereti bir türlü yapamıyorum.teli parmağımla aşağı yukarı oynatıyorum fakat çok hızlı yapamıyorum.hızlı yapabilmek için önerileriniz varmı?

              Yorum


                #37
                Abbath şaka mı yapıyorsun? O çaldığın şeye göre değişir. Hızlı yapmak zorunda değilsin ki genelde öyle 300km hızla yapmanı gerektirecek şarkılar yok. Normal hızda, o bir tekniktir. Sololarda vs. kullanırsın. Kendini çok kasmışsın, hiçbir şekilde hızlı yapacaksın diye bir şey yok ki. Ne çalıyorsan ona göre.

                Ayrıca "teli sağa sola sallamak" tarzı bir kalıp kullanmışsın. Nedir o? Sağa sola sallayamazsın bir kere teli, ancak yukarı aşağı "bend" yaparsın. Sağa sola olarak, ancak slide vs. yapabilirsin işte. Bunu da unutmadan söylemiş olayım.
                Son güncelleyen Sercanalk; 25-02-2010, 22:52.

                Yorum


                  #38
                  Arkadaşlar vibratoyu sözde tamamen anladım. İşaret parmağımla da gayet iyi uygulayabiliyorum; fakat durum şu ki iş orta parmağa, yüzük parmağına gelince donup kalıyorum adeta. İşaret parmağıyla yaptığım hareketteki gibi bileğimi oynatabiliyorum ama orta parmağım (veya yüzük parmağım) ya telden çıkıyor, ya da perdenin içinde ufacık slide yapar gibi sadece sağa sola gidiyor, işaret parmağımda olduğu gibi alt-üst titreştiremiyorum. Sizce bend yaparkenki gibi diğer parmaklarımla destekleyerek mi yapayım, yoksa tekniğim mutlaka yanlış mıdır?

                  Yorum


                    #39
                    Vibrato öyle çok zor bi teknik değil ister direk bilekten yap istersen de parmağını aşağı yukarı oynat tabi aşağı yukarı oynatırken biraz bileğin hareket ediyor yine, tele çok sert bastırma az da bastırma normal bir şekilde yapacaksın dediğim gibi çok uç zorlanacağın bir teknik değildir internette videosu vardır elbet biraz araştır daha iyi anlarsın

                    Yorum


                      #40
                      Üç ay önce, yeni başladığımda yazdığım paragrafa bakınca gülüyorum şimdi. Vibrato tüm teknikler gibi çok zor başlayıp, bir anda alışma sürecini hızla geçerek kolayca kavranılabilen bir şey. Bir de üst tellerde daha düzgün ve tüm klavyede daha seri vibratolar yapmak kaldı geriye, durmak yok..

                      Yorum


                        #41
                        Oto vibrasyon

                        Teknik şu; teli çekip kafayı sallıyorsun ve ses sadece sana vibre olabiliyor, konserlerde tüm izleyicilere o mezürde sallayın kafayı diyorsun ve kendini yormuyorsun

                        Yorum

                        Unconfigured Ad Widget

                        Collapse
                        Initializing Tabs & loading Content...
                        Initializing Tabs & loading Content...

                        Trending

                        Collapse

                        Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                        Çalışıyor...
                        X