Duyuru

Collapse
No announcement yet.

open notes ve temiz çalmakla ilgili

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • open notes ve temiz çalmakla ilgili

    şu konular kafama takıldı, yardım edebilirseniz sevinirim.

    1) bazı gitaristlerin kullanmadıkları tellere diğer parmaklarıyla hafifçe dokunduğunu (mesela sadece a teli çalınacaksa diğer tellerin parmaklarla örtülmesi) gördüm. Bunun amacı gereksiz tellerin titreşmesini önlemek midir ve yapmak mecburi midir? Şu an dandik bi amfim olduğu için çok sorun olmuyor sadece bikaç tane belli frette yandaki telde aynı notanın "yankısını" alıyorum onu da rahatlıkla söndürebiliyorum, tellerde izolasyon yapmak mümkün müdür?

    2) açık notalarla (0. fret notaları) diğer notalar arasında bi kullanım farklılığı var mıdır? mesela kalın e teli 5. fretteki A notası, bi yandaki A teli ile aynı nota olmasına rağmen tonları farklı çıkıyor. Bu bi sorun mudur ikisinin de TAMAMEN aynı sesi mi vermesi gerekir?

    3) ---------------------------------------
    ---------------------------------------
    ---0----------------------14-------------
    ---0--------4------5------------------
    --------------------------12------------
    ---3--------2-----3------------------

    gibi aralarında dokunulmaması gereken teller bulunan notalar nası çalınır? ben parmakla çalıyorum ama gerçekten zor oluyor, bunun bi kolay yöntemi var mıdır?



    Düzenleyen - goth on 24/10/2008 17:28:44

  • #2
    1avuçla sustuurmak hem elin rahat durmasını sağlar hem de istenmeyen titreşimleri susturarak sesi temiz tutmaktır. Sonuçta gitar titriyor tellerde titrer.

    2 tamamen değil de çok yakın olması gerekir 2 si de aynı sesi verecektir ama tabi kide tam aynı olmasını ayarlamak çok zordur.Bu yüzden akortunu olabildiğince düzgün yapmalısın

    3 bende bilmiyorum.Böyle şeylere pek rastlamıyorum ama tanıdıklarım parmaklarıyla çallıyor en üste penayla vurmak suretiyle.

    Yorum


    • #3
      3 için... sol elin uygun parmağı ile La telini diğer iki notayı basarken mute etmelisin.Biraz rake etkisi şarkıya bir miktar hava bile katabilir

      Yorum


      • #4
        şöyle birşey diyebilirim şeker kadrdeşim ben solo gitarcıyım bos tele vurdugum sarkılar cok nadirdir o yuzden klavyenin baslangıcını yani bos mi yi örtecek sekilde sac tokası takarım yalnıslıkla fazladan kacırsam bile o tele vurdugumda pena sesi gibi cıkar insanlık hali sonucta
        belki de bu dedigin kişi benim toka ile yaptıgımı kendi eliyele yapıyordur

        Yorum

        Unconfigured Ad Widget

        Collapse
        Initializing Tabs & loading Content...
        Initializing Tabs & loading Content...

        Trending

        Collapse

        Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

        Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

        Collapse

        Çalışıyor...
        X