Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Washburn

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

arkadaşlar bu washburn x10 ve ya x11 hakkında gorusleriniz nedir acep?

simdiden teşekkurker

Yorum

ya şuna bi cevap..
      aylar yıllar geçti forumda okumadığım yer kalmadı..
      ama ben net bilgi istiom..

Yorum

Merhaba, Washburn Mercury serisi hakkında bilgisi olanlar var mı? Biraz araştırdım ama hiçbir yerde bu seri hakkında bir şey bulamadım. Bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim. Şimdidien teşekkürler...

Yorum

Bende washburn x10 almayı düşünüyom metal çalınabilirmi bu gitar ve nasıldır

Yorum

Multez;

Washburn Mercury 92-93 yıllarından 99-2000 Yıllarına kadar üretimde olan seriydi.Kataloglarda MG olarak geçer."Mg-30" "Mg-40" gibi modelleri var.

Mercury Serilerinin karşılaştığım kadarıyla 94 yılından sonraki üretimleri Kore dir.Ondan öncesi USA yapım oluyor bildiğim kadarıyla.
            Üretimin Koreye kaydırılmasıyla MG serilerinin fiyatları düşmüş kalitesinde de azalma oluyor doğal olarak.

Eski katalogları incelediğim kadarıyla 94 yılında 550$ liste fiyatı olan Mg-20 (En düşük modellerden biri) 96 kataloğunda 300$ gibi bir liste fiyatı alıyor.

Üzerinde 412 413 ve 411 Model Washburn stok manyetikler var.Piyasadaki çok manyetiğe göre güzel ve geniş ton aralıklarına sahip.

Öte yandan Mercury lerin Floyd Rose sistemleri epey övülür.Mg-40 gibi modellerin Floyd Rose ları 2. elde bile alıcı bulabiliyor.Gerçekten üzerinde çok kaliteli bir floyd rose sistemi var.Jackson Soloist in FLoyd Rose sistemine benziyor..

Bunun dışında ton olarak ta Fender tarzına daha yakın bir gitar.Tonlar Warm(yumuşak) tonlar.Fender kadar olmasa da vintage tonları üzerinde barındırıyor.Çok sert müzik için uygun değil fakat; standart bir Rock çalan ;**** daldan dala konan bir gitarist için hoş bir seçim.

Genelde Mg serilerinin ağaçları Hardwood ve Basswood tan yapılıyor.Gariptir ki Hardwood kullanılanlarında bile ciddi bir ton karakteristliği var.

Kısacası Mercury iyidir güzeldir.Heleki Amerikan yapım olanını buldun mu da tadından yenmez

Kore üretimleri bile Cortların birçok serisine taş çıkarır.Eğer 2. el temiz bulursan Cort a tercih edilebilinecek bir gitar.Aynı şekilde wasburnun yeni nesil x serilerine..

Benim de bildiklerim bunlar.Elimde 94 Washburn Mercury var benim de.Uzun yıllardır manyetiklerin oksidasyonu dışında sorun yaşatmadı.Halen kullanıyorum.Diğer bir eksiği de; biraz sustain yetersizliği.Strat kasa bir gitardan da mükemmel sustain beklenmez zaten...

Saygılar..

Düzenleyen - KronikDeli on 31/12/2005 01:28:33

Yorum

KronikDeli çok sağolasın gerçekten de çok ayrıntılı bir cevap vermişsin. Ben 96'da Kore yapımı Washburn Mercury almıştım. Hala tek elektro gitarım olsa da hakkında fazla bir şey bilmiyordum. Üşenmeyip bu kadar kapsamlı bir cevap yazdığın için tekrar teşekkür ederim.

Yorum

Washburn WI 24 Elektro gitar(Idol series)
                washburn BD12R amfi

bu gitarve amfi hakkında bilgisi olan warmı bi yardımcı olun hele iymidir?kötümüdür nasıldır?

Yorum

Az önce bi arkadaş sormuş ama ben yinelemekte yarar görüyorum ziira bi cevap alamadık

Washburn x10 modeli ni tavsiye edermisiniz? hangi tür müzkler için uygundur(x serileri [10,11,12) }

Şimdiden Teşekkürler...

Yorum

Washburn X20 nasıl gitardır sert parçalar çalınabilirmi ve cort x6 ya göre nasıldır cevap yazarsanız sewiniirim

Yorum

humbcker'ların yapı olarak daha sert tonlara uygun oludğu içn cort x6'nın 2 humbucker'ıyla daha sert müzik yapabilirsiniz teoride tabiki.x10 ve x 20 yine teoride hemen her tür müziğe uygundur yanlış bilgi verdiysem uyarınız...

Yorum

x serisinde x30 dan aşağı bi washburn alırrsanız tüm beklentilerinize karşılık bulamayabilirsiniz

Yorum

Arkadaşlar bende Wahburn almayı düşünüyrum.. arkadaşta var MG-340 bu gitar nasıl bir gitardır. yardımcı olursanız sevinirim..

Yorum

Arkadaşlar biraz geç damladım konuya fakat bi arkadaşımız söylemiş x30 aşşağısı pek kesmez washburn ün ancak kendi kullandığım N2 yi çok açık yüreklilikle tavsiye edebilirim.. Birde bulabilirseniz N4 modeli var ancak türkiyede hiç görmedim şimdiye kadar ve bayağı pahalı bildiğim kadarıyla N4 alırsanız cort mort yanında pek kalmaz

Yorum

phantom sen adamı yenlış anlamışsın adam demişki : iyi oku bak " x serisinden x 30 dan aaşağı demiş"

yani x serisinden x 30dan aşşağı demiş yaaaaaaaa.

Yorum

X30 dan aşağısı kesmez demek istemiştim bi yanlış yok?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X