Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ibanez S serisi hakkında

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • #31
    Selam,

    Ben Ibanez s520 ex almayı düşünüyorum da, acaba bu gitar death metal yapmak için uygun mudur?
    Standart B gibi düşük akort düzeneklerini kaldırabilir mi? Bir de kasa ve klavyesi çok ince, sert tonlar almada ve sustain'de bir sorun olur mu acaba?

    Yorum


    • #32
      _Slayerized_ isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Selam,

      Ben Ibanez s520 ex almayı düşünüyorum da, acaba bu gitar death metal yapmak için uygun mudur?
      Standart B gibi düşük akort düzeneklerini kaldırabilir mi? Bir de kasa ve klavyesi çok ince, sert tonlar almada ve sustain'de bir sorun olur mu acaba?
      Düşük akort düzenlerinde teller kalın olabilir ancak akort düşeceği için gergi yine azalacaktır. Tremololu gitarlarda yay ayarları ve vidalarıyla gergi ayarlanabilir. Teymezse bir yay daha eklenebilir ancak tav siye etmem çünkü gergi çok fazladır ve tremolo çok sert olur. En iyisi tel kalınlığını yay eklemeden sadece vida sıkıştırarak ayarlayabileceğin kadar kalın olmasına dikkat et. S520 ile de sert tonlar alabilirsin. İleride bir de manyetik değiştirebilir, kulağın iyice ne aradığını bilince Dimarzio, EMG, Seymour Duncan gibi firmalardan seçim yapabilirsin.

      Gitarın kasasının kalınlığı yüksek gainlerde tonu etkilemez, çünkü gainli tonlarda temiz tonlardaki gibi ağaç etkisi gözlemlenemez, ancak manyetik seçimi öne çıkar. Klavye inceliğinin ise tona etkisi yoktur ancak klavye bağlantı şekli sadece sustainin az veya daha çok olmasına yardımcı olabilir ancak yine yüksek gainlerde bu da pek önemli değildir, bir kompresörle sustain halledilir.

      Yorum


      • #33
        Bende 2 yıl uğraşıp kendi emeğimle biriktirdiğim parayla Kore yapım bir S520 oxf aldım. İyikide almışım. Gerek tremolo sistemi, gerek sustaini, gerek görüntüsü, herşeyiyle iyi. Bundan iyi gitar yok mu, tabiki var. Ama aynı fiyattaki başka marka gitarları ikiye katlar bence. Gitarı çalarken eğleniyorum şahsen. Tremolosuda ZR sistem olduğundan kolay kolay akord kaçırmıyor. Bildiğim kadarıyla şuan üretilmiyor. Manyetikleri iyi ama ben bridge e yeni manyetik modifiye etmeyi düşünüyorum. Geçen gün Jackson RR gitarlarını denedim. Şu Rx10D'lerden. Fiyat olara pek farkı yok. Ama kalite olarak gerçekten çok büyük fark var. Yani gidip markaya onca para vereceğinize gidin güzel bir İbanez alın derim.

        Sağlıcakla kalın, iyi günler.

        Yorum


        • #34
          Ben elektro gitara yeni başlıyorum.S420 ile rg 350dx arasında kaldım ne tavsiye edersiniz? (bu arada forumdaki ilk mesajım )

          (Marshall mg15dfx amfinin yanında,ayrıca metallica tonları istiyorum)
          Son güncelleyen sserdar93; 13-06-2011, 20:01.

          Yorum


          • #35
            Ben de elektro gitara başlamayı düşünüyorum. Metallica tarzı tonları çıkarabilen ama aynı zamanda da clean tonlarını da iyi çıkaran, (kısacası ton açısından geniş yelpazeli) 500-600 TL civarında bir gitar arıyorum.

            Genellikle bana önerilen gitarlar sa 120, sa 120ex ve grg170dx. Bu SA serisi gitarlar ile hem trash metale hem de blues ve rock'a uygun tonlar alabilir miyim? Ve sa120 ile sa 120 ex'in farkları nelerdir?

            Yorum


            • #36
              Bende şu an s470 modeline takmış durumdayım Bi konu açtım elektro gitar+amfi+prosesör bölümüne. İbanez kıyaslama ve ekipmanlar adlı konu. Orada birkaç model yazdım ve yorum bekliyorum. çok kararsızım. s470 de tek sıkıldığım nokta 22 perde

              Yorum


              • #37
                şimdide sv5470 çıkmış köprüsü değişmiş çokda güzel olmuş fakat manyetiklerde değişmiş arada, köprüde o metal çubuklu manyetik gidince tipten kaybetmiş gibi
                Son güncelleyen radical; 31-07-2014, 00:12.

                Yorum


                • #38
                  merhaba arkadaşlar benim elimde ibanez s 570 serisi var gitarımdan çok memnunum uzun bir süredir kullanıyorum ben bu gitara DiMarzio evo bridge ve Dimarzio evo neck takdırttım sizce iyi yapmışmıyım ?? değmişmi ?? tonlar harika fakat gitar endonezya

                  Yorum

                  Unconfigured Ad Widget

                  Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

                  Trending

                  Collapse

                  Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                  Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                  Collapse

                  Çalışıyor...
                  X