Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gitar gövdesinin agirligi kalitesini gösterir mi?

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    #16
    Abicim seçimine göre değişir.Mesela santana amcam sustain pedalı kullanmayı sevmezmiş bu yüzden ağır maun gövdeler kullanırmış gitarlarında, yani santananın sustainleri efekt değil gövdenin uzun titreşmesinden.Bu şekilde bir kullanım istiyorsan bi les paul al.

    Yorum


      #17
      evet ya! bazı gitarların köprüleri ve perde arak-larının yapıldığı malzeme farklı oluyor. hem tüm elemanlar aynı ağırlıkta olacak diyr bir şey yok ki!helall olsun limpcanbizkit!

      Yorum


        #18
        gıtarın sesını nerdeyse her parcası etkıler.bazı gıtarların govdesı tek parcadan olusur bunlar dıger gıtarlara gore daha agırdır ama bulunması zordur malıyetıde daha yuksektır.yas olan agactan gıtar yapılmaz hatta ıyı gıtarların agaclarının kuruması ıcın en 80yıl beklenır dıgerlerı fırınlarda kurutulur.

        Yorum


          #19
          les paul lerin bu kadar populer olmasi verdigi kuvvetli tonlardan kaynaklaniyo.birincisi kalin dolma sapi. ikincisi agir maun gövde agirlik ne kadar fazla ise haliyle yogunlukta o kadar fazla oluyor buda titresimlerin daha gür olmasina yol aciyo.ve bu nedendendirki les paul'ler kimi zaman 30 saniyeye kadar çikabilen DOGAL bir sustain süresine sahip oluyorlar...ama buda demek deildirki hafif gitarlardan kuvvetli tonlar çikmaz i_te burada da manyetikler devreye giriyor.yazilar bolümünde bu konu hakkinda çok güzel bir yazi var okumadiysan bir oku bence orayi

          Düzenleyen - Rametheb on 07/08/2003 12:35:57

          Yorum


            #20
            bence ağır olması kaliteyi göstermez...

            Yorum


              #21
              yanılmıyorsam gibson firması 100. yılı anısına dünyanın en hafif elektro gitarını yapmıştı fakat les paul kadar sustain ve güzel ses veriyordu... sanırım forumda okumuştum bunu ararsanız bulursunuz..........

              Yorum

              Unconfigured Ad Widget

              Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

              Trending

              Collapse

              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

              Çalışıyor...
              X