Duyuru

Collapse
No announcement yet.

22 perde vs 24 perde

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

22 perde vs 24 perde

Selam,
    jasckson js30 almak istiyordum fakat 22 perde olması dikkatimi çekti.ben solo gitar çalıyorum bunun 24 perdeliye göre çok etkisi olur mu bana(kötü yönde).

23. ve 24. perdeleri ne kadar kullanıyoruz ki?

Yorum

23. ve 24. perdeleri ne kadar kullanıyoruz ki?
      haklısın fakat, misal olarak 20-21. hadi taş çatlasın 22. perdeyi de kullanman gerektiğinde, sol el gövdeye yapışıyo ve el pek rahat hareket etmiyo. master of puppets'ın clean solosuna çalışıyorum şu anda, solonun ilk 3 notası 20-21 ve 22. perdede onun için solo kalıbını 4 perde geriye aldım daha rahat çalabiliyorum(tabi bu bir istisna). sonuç olarak, ha 22 perde ha 24 perde, gitar gitardır

Yorum

22 ve 24 perde arasındaki en önemli fark sap manyetiğinin yeridir , sap manyetiğinin o 2 perdelik mesafede farklı yerlerde durması ton farklılığıda yaratır.

Yorum

jackson alcaksan metal çalcaksın heralde bence eksik olan2perdenin dezanvantajınıçok yaşarsın

Yorum

bence de jackson alıyosun yani biraz daha araştır. fender olsa Eyvallah.

Yorum

soguitar'a katılıyorum, sizi bilmem ama ben çok kullanırım 24.perde, o Mi'nin sesi mükemmel.

Yorum

bu 24 perdeli gitarlara bareton gitar mı diyorlar arkadeaşlar aklıma gelmşişken sorayım dedim

Yorum

hayır bariton gitarın sapı 27 inç olur.

bana 24. perde de yetmiyor bazen.. 27. perde olsa o da yetmez herhalde

Yorum

valla 22 perdeli gitarlarda manyetikler arası mesafe çok olduğundan ton değişiyor çoğu ritmcinin gitarı 22 perdedir yani sesin tonu biraz farklı oluyor manyetikler arası mesafe artınca ve biraz daha kaliteli oluyor die biliyorum ritm için ama ritm için kaliteli olan bi gitar bence solo içinde kaliteli olur gibsonlarda 22 perde sonuöçta jackson alıyorsun 24 perde al demişler ama gibsonlar daha pahalı ve 22 perde bence 22 perde yeter

Yorum

solo çalacağım bana da 24 perde gerekli olur gibi düşünüyorum,internette yabancı kaynaklarda da araştırma yaptım biraz en avantaj olarak 24 perdeli gitarlar için şunu diyorlar:
                      24 perdeli gitarda 22. perdeye ulaşmak daha kolay olur.22 perdeli gitarda da aynı şey 20. perde için geçerli deniyor.çalabilirlik açısından.ton hakkında da değişik fikirler var: kötü olsa 22 perde fender ve gibson yapmazdı deniyor.

şimdi ben o js 30 u alsam içime sinmeyecek.siz be tavsiye edersiniz o fiyata? (not: cort almak istemiyorum,kötülüğünden değil,şimdiki gitarım cort.başka bir marka tanımak istiyorum)

Yorum

22 perdeli bir gitarda neck manyetiği 24. manyetiğin gelebileceği hizaya yani telin oktav harmoniklerinin oluştuğu noktaya gelir. bu yüzden ses daha dolgun harmonikli ve hoştur. tabi zevk işi yine de

Yorum

24 perde olduğu zaman da 2. perde ve 3,7. perde armoniğe denk geliyor.

Yorum

metin türkcan ın üstünde smiley olan gitarının resmine dikkat ettim 22 perdeli. adam çok iyi çalıyor demek ki iş adamda bitiyor,onun wah ve bend li soloları dehşet.zaten edindiğim bilgilere göre perde sayısı az olduğu ve sap biraz daha kısa olduğu için telin gevşeme oranı daha fazla oluyormuş bend yaparken.böylece meto nun da bend olayının sırrını aydınlatmış olduk az bişeygaliba alabilrm js30 u.ama fikirlerinizi yazmaya devam edin siz.teşekkürler.

Yorum

js almamalısın jackson alacaksan. bir X serisi veya Pro almalısın, js serisi jacksonlar insanı jacksondan soğutur, epiphone ibanez cort daha rahat gelir (ki dediklerimden alırsan tam aksi )
                              22 perdede çok kaybın olmaz ama, ben arada sırada dive bomb yapmak haricinde bir de 24ten harmonik alayım diye uğraşmadıkça kullanmıyorum 24 ü.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X