Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fx Loop Soru(n)

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Fx Loop Soru(n)

    öncelikle herkese merhaba;

    birkaç hafta önceye kadar wah'ı distortion'dan sonra kullanıyordum fakat bu aralar wah'ı distortion'dan önce kullandığımda daha tatlı bir ton alıyorum.wah'ı amplinin drive'ı ile kullandığımda daha iyi verim ve daha güzel bir tat alıyorum ve pedallarla bu wah verimini , belirginliğini sağlayamıyorum.aynı verimi ve gücü pedallarla almak istiyorum,bunun için;

    amplinin fx send-return girişlerini mi kullanmam gerekir diye düşünürken bir deneme yaptım.gitardan wah'a girdim ordan da ampliye,ayrıca metal muff'ı da fx girişlerinden taktım.metal muff'ı açtığımda ses inanılmaz yüksek geldi.output sorunuyla karşılaştım.ama wah amplinin tonuyla kullanmışım gibi güçlü geldi.(output'la ilgisiz olarak)

    bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.yeni bir analog setup sıralaması,farklı bir fx loop bağlantı tarzı,ya da yeni masraflar gibi şeyler önerebilirseniz sevinirim.ekipmanlarım zaten nick'imin altında gözükmektedir.

    teşekkür ederim...

  • #2
    FX loop döngüsü tam olarak , kullandığın amfinin preamp kısmından sonra herhangi bir efekt eklemene yarıyor.

    Yani Fx Loop döngüsüyle bağladığında Gitar - Preamp - FxSend - Fx - FxReturn - Poweramp - Hopörler şeklinde bir sinyal sıralaması oluyor.

    Esas sorun tonda ise amfi preampinden önce mi efekt dizeceğin yoksa sonra mı dizeceğin biraz senin kulağına beklentine kalmış bişey.

    Ama sesler arasındaki dengesizlik ise sorunun bir kaç yol var.

    Kullandığın ara pedal üzerinen leveli düşürebilirsin.
    Amfinin FX Loop girişi için ayrı bir ses ayarlama balanslama potansı olabilir.Oradan ayarlayabilirsin.
    Bir de amfinin arkasında +4db -12db diye bir switch olabilir. Prosesörle analog pedalların ses kazançları birbirinden farklıdır. Bu switchi kullandığın ekipmana göre doğru pozisyonda tutmalısın.

    Amfinin drive veya preamp şemasını devre dışı bırakıp Metal Muff üzerinden sadece drive almak istiyorsan şu bağlantı şemasını önerebilirim;

    Gitar - Wah - MetalMuff- FXReturn şeklinde bir dene istersersen. Gitarını amfinin imputundan bağlamayacaksın.Fx Send girişine de birşey bağlamayacaksın. Direk olarak waha bağlayarak bu şekilde bir bağlantı şeması dene. Böylece amfinin preampi tamamıyla devredışı bırakmış olacaksın. Amfide biraz master volume açman gerekebilir bu şemayla..


    Umarım sorununu doğru anlamış doğru bilgiler vermişimdir.
    Kolay gelsin.

    Yorum


    • #3
      Kronikdeli ; tavsiyelerin için çok teşekkür ederim çok işime yaradılar.istediğimi elde ettim.

      başlık benim açımdan amacına ulaştı,teşekkürler...

      Yorum

      Unconfigured Ad Widget

      Collapse
      Initializing Tabs & loading Content...
      Initializing Tabs & loading Content...

      Trending

      Collapse

      Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

      Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

      Collapse

      Çalışıyor...
      X