Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yasak Enstruman "Glass Harmonica"

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

• kaybeden
    replied
    valla dinledim cok hoştu kim ne derse desin hehe ben beğendim...

Yorum bırak:

• Baylarx
    replied
    Direk Youtube linki verebilir misin.
    ---
    Gerek kalmadı sağol.
    Kendimi Harry Potter izler gibi hissettim çok güzel bence.

Yorum bırak:

• Ç. Bartu
    replied
    Evet,psikolojik olduğunu düşünüyorum ben de.
    Korku filmlerindeki müziklerini andırıyor,ve sakinleştirici bir etkisi var evet

Yorum bırak:

• iridium
    replied
    İlk kez böyle bir ensturuman gördüm.Sesi ilginç ve ürpetici.Yazıyı okuduktan sonra dinlediğim için psikolojik olarak bi korku oluştu

Yorum bırak:

• shnicx
    replied
    Ç. Bartu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    18.yy da Benjamin Franklin tarafından bulunan "Glass armonica" enstruman dan çıkan notalar yüzünden müzisyenler ve dinleyecilerin delirdiği gözlendiği için tamamen yasaklamıştır(ya da korku yüzünden insanlar çalmayı bırakmıştır). Armonica dan çıkan sesin insan beyni ve kulaklarıyla bilinmeyen bi etkileşimi olduğu varsayılıyo çünkü çıkan ses 1000 ve 4000 hertz aralığında. 4000 hertz altında sesleri insan beyni sağ ve sol kulak arasındaki tam nirengi noktası bulamadığı "katman/safha farklılığına"(phase differences) yol açıyomuş yani sesin nerden geldiğini anlayamayan beyin ambale oluyor buda duyma problemlerine yol açıyor. Bazı insanlarda deliliğe, depresyona ve birbirleri arasında iletişimde kavgaya kadar götürdüğü söyleniyor. (Açıklama alıntıdır)
    Açıkçası çok ilginç bir enstruman.. Değişik,garip.. Çok hoşuma gitti ama başım çok feci ağrıttı sonradan Göze alırsanız izleyin :P

http://www.ktunnel.com/index.php/101...dad0224a215171
    Kardeşim içeriden ne bu abi, kapat şunu ya diye bir hışımla gelince gerçekten etkileri olabileceğine inandım bende. Halbuki şu an bir dersimden kalmışım ve çok sinirliydim, dinleyince sakinleştim garip bir şekilde ben.

Ben de bir gariplik var sanırım

Yorum bırak:

• broWog
    replied
    belki psikolojik çünkü o yazıyı okudum ama sanki beynim dans ediyormuş gibi hissettim ,

Yorum bırak:

• Ç. Bartu
    started a topic İnceleme Yasak Enstruman "Glass Harmonica"

Yasak Enstruman "Glass Harmonica"

18.yy da Benjamin Franklin tarafından bulunan "Glass armonica" enstruman dan çıkan notalar yüzünden müzisyenler ve dinleyecilerin delirdiği gözlendiği için tamamen yasaklamıştır(ya da korku yüzünden insanlar çalmayı bırakmıştır). Armonica dan çıkan sesin insan beyni ve kulaklarıyla bilinmeyen bi etkileşimi olduğu varsayılıyo çünkü çıkan ses 1000 ve 4000 hertz aralığında. 4000 hertz altında sesleri insan beyni sağ ve sol kulak arasındaki tam nirengi noktası bulamadığı "katman/safha farklılığına"(phase differences) yol açıyomuş yani sesin nerden geldiğini anlayamayan beyin ambale oluyor buda duyma problemlerine yol açıyor. Bazı insanlarda deliliğe, depresyona ve birbirleri arasında iletişimde kavgaya kadar götürdüğü söyleniyor.
    Alıntıdır.
    Açıkçası çok ilginç bir enstruman.. Değişik,garip.. Çok hoşuma gitti ama başım çok feci ağrıttı sonradan Göze alırsanız izleyin :P

Son güncelleyen Ç. Bartu; 20-01-2010, 17:32.

Unconfigured Ad Widget

Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
X