Duyuru

Collapse
No announcement yet.

M-audio Fast track usb

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

M-audio Fast track usb

mrb arkadaşlar, ben yaklaşık 1 ay önce aldım bu aleti ama bir sorunum var herşeyi kurduktan sonra ses kartını takıyorum usb ye gitarı ses kartına takıyorm ve hoparlör çıkışınıda ses kartına takıyorm daha sonra kayıt programını açtığımda ses alıyorum ama kayıdımı tamamladıktan sonra dinleyemiyorum (sadece kayıdımı değil pc den herhangi bi ses bile alamıyorum sadece gitarın sesi var) anca hoparlör çıkışını tekrar pc ye takarak dinleyebiliyorum tabi buda benim için zor oluyor bilmediğim birşey atladığım bişreymi var acaba bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olun..

Ses kartının üstünde MİX diye bir düğme mevcut bunun ORTA konumda olması gerekiyor 2 seside duymanız için soldayken sadece bilgisayar sesi sagdaykende sadece line sesi gelecektir.

Yorum

denedim ama olmadı yine aynı durumdayım:S atladığım birşey olduğuınu düşünüyorum bağlantılarda ya da pc de ayarlarda ama ne olduğunu tespit edemiyorum

Düzenleyen - darknessy on 19/02/2008 18:15:01

Yorum

Nerden nereye bağladığınızı yazmanız mümkünmü acaba?

Yorum

tabi..fast track ı usb ye sonra gitarı fast track e sonra hoparlörün çıkışını fast track e bu kadar..

Yorum

Şimdi ben aklıma gelenleri sorıyım.

- Hangi kayıt programı?
            Monitoring seçeneği işaretlimi ?

- Mix düğmesi ortada mı?

- Kayıt programını açmadan öncede ses alamıyormusunuz?

- Arkadaki RCA çıkışlarından hoporlore gırıyorsunuz değilmi?

- Kulaklıkla denediniz mi?

- Output volume level ı kontrol ettiniz mi?

Diğer ses kartınızı eğer onboard varsa bios dan disable ettiniz mi?

Yorum

kayıt programı olarak acid pro 4 kullanyıyorum monitoring i bilmiyorm işaretlemedim yani mix düğmesi ortada programı açmadan önce ses alabiliyorum , normal hoparlörleri pc ye bağladığım girişi fast track e takıyorum kulaklıkla denemedim output ta sorun yok belli oldu neden çalışmadığı bende çok eksik varmış fakat bunları nasıl yapcağımı bilmiyorum anlatırsanız sevinirim

Yorum

Merhaba arkadaşlar ürün ile ilgili bir sorunum var,
                Aleti bilgisayarıma tanıttım vs herşeyi yaptım ama kayıt alırken sadece sağ pandan kayıt alıyor?
                kendi yazılımı gt express üzerindende kayıt alırkende aynı şekilde sadece sağ taraftan kayıt alıyor ve aldığım kayıtı çalarkende sağ pandan çalıyor ama enstürman bağlı iken normal sağ sol veriyor sadece kayıtlarda sağdan alıyor. bayağı kurcaladım ama olmadı
                Gitarım direk processore bağlı çıkış ise processorun right(stero) çıkışından alıyorum
                boss gt6 ıda anfiye çıkış verirken right dan veriliyor die biliyorum olması gereken böylemdir?
                ve çıkışı left den verdiğimde değişen birşey olmadı.

Yorum

Arkadaşlar kayıt yaparken sol veya sağ taraftan sinyal alırsınız.Kayıtları mono olarak alınız.Çıkarırken sterio çıkaracağımız için sorun yok. mono in den gitar sinyali veya mik nereden geliyosa kanalı da o tarafa arlayın ki kayıt yapabilesiniz.

Yorum

merhaba arkadaşlar forumu biraz inceledim benim sorunum biraz daha farklı daha doğrusu sorumun cevabını bulamadım bu kayıt konusunda da bilgisizim
                    şuan bir ses kartı almak istiyorum laptop kullanıcısıyım acer aspire 5710 bir laptopım var

bu iki ses kartını düşündüm kafamı karıştıran sorun acaba alacağım ses kartını bilgisayarım kaldırır mı ??? ve gitarları kaydederken gecikme gibi sorunlar yaşarmıyım ? şimdiden teşekkürler

Yorum

Merhaba dariusrg,

Öncelikle linkleri eksik kopyalamışsın

Sitede ses kartlarıyla ilgili yeterince bilgi var ama ben elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım sana.

Öncelikle M-audio fast track serisi gibi ses kartları harici olduğu için bilgisayarının kaldırma/kaldıramama veya uyumluluk gibi sıkıntıları olmaz. Yalnız laptopun özelliklerine baktım epey düşük. Ses kartı alsan bile kayıt programlarını verimli kullanabileceğinden şüpheliyim. Ses kartı aldığında dijital olarak bir gecikme olmaz. Asio driverları sayesinde giriş seviyesindeki ses kartlarından itibaren bu sorun epeyce çözüldü. Yanlız işlemede yani kaydı yaparken bilgisayara aktarmada sorun yaşayabilirsin. Laptopun özellikleri bu konuda biraz yetersiz kalıyor ve tahminen kasılmalar ve takılmalar olacaktır.

Mesela Cubase 5'in sistem ihtiyaçlarına bakarsak seninki epey sınırda kalıyor.

2+ GHz processor (Dual Core or more recommended)

1024 MB RAM, 4 GB free hard drive space
                      Windows XP (SP2) Home or Pro, Windows Vista

Windows DirectX compatible audio hardware; ASIO compatible audio hardware recommended for low latency performance
                      DVD-ROM drive
                      USB component port for copy protection key
                      1280 x 800 pixel Display

Belki daha basit kayıt programları kullanabilirsin ama tabii aldığın verim epey düşecektir. Dolayısıyla ses kartı alman senin sorununu çözemeyebilir.

Yorum

cevapladığınız için teşekkür ederim yani benim herşeyden önce kendime sağlam bir bilgisayar bakmam gerekli

birde son soru olarak bakacağım bilgisayarın eski tip kasa bilgisayar olması veya dizüstü olması farkeder mi ? Bu ikisi arasında bir fark olduğunu duymuştum doğrumudur ?
                        Son güncelleyen yutup123458; 24-09-2010, 18:50.

Yorum

Apple'ın macbook vb yüksek kalite laptoplarından almayacaksan(ki epey pahalılar) masa üstü bilgisayarlar her zaman kayıt için daha iyidir. Aslında bakarsan teknik özelliklerinin yetersizliği bakımından üst düzey laptoplar dışında laptoplarla ne düzgün oyun oynayabiliyorsunuz ne program çalıştırabiliyorsunuz. Daha teknoloji kullandığımız yazılım veya amaçlara göre yeterince gelişip küçük parçalar haline dönüşmedi. Söz gelimi benim ekran kartım bir netbookun yarısı kadar E şimdi grafik tasarımcı veya benzeri bir işte çalışsaydım 2 ekran kartına ihtiyacım olacaktı. Etti size bir netbook

Yorum

sorularımı cevaplandırdığın için teşekkür ederim ekonomik planımı önce bir bilgisayara göre ayarlamam gerekli artık

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X