Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Guitar Pro Geliştirmez Tembelleştirir

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

thebadseeds isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi parçaları kulaktan çıkarttın? Merak ettim sadece.
    Her parça kulaktan çıkartılabilir. Ama çıkardığınız her parça tamamen doğru olmayabilir.

95'ten önce doğanlar için cep telefonu yeni bir kavramdır mesela. Eskiden bi'yerlerde buluşmak tamamen bir dertti. Belki günler öncesinden haberli olup, belli bir saatte bir mekanda buluşmak için kararlaştırılırdı. Arkadaşınız geç kalırsa veya gelmekten vazgeçerse saatlerce bekleyebilirdiniz. O zamanlar biri bana "abi al cep telefonu diye bi'şey icat ettim, arkadaşına da iliştirdim bundan, bir ara hal hatır sor" dese duacısı olur, oracıkta kurban keserdim. Tabii metrelerce yürümemiş, saatlerce beklememiş ve tembelleşmiş olurdum.

Eskiden bırakın guitar proyu, tab bile yoktu. Kafandan atabildiğince yetinirdin. Uzun saçlı "satanist" abilerin kasetçi dükkanlarının depolarındaki stüdyolarda çalardın gizli gizli. Dinlemek isteyebileceğin parçalar el altından kasetlere çektirirdin. Arkadaşlarınla toplanıp ayin yapar gibi toplanırdın kaset çalar etrafına. Plak bulduğunda senden zengini yoktu, pikabına kardeşin gibi bakar, babanı bile yaklaştırmazdın. Gitar almak için berber çıraklığı yapar, dondurmacıda çalışırdın. Kurs murs hakgetirirdi, onlarca arkadaşım var benimle beraber kendi kendine gitar çalmayı öğrenip şu an piyasada iyi müzik yapan gruplarda çalan. Gitar çalmayı seçmek yeni bir dine mensup olmak gibiydi. Herkesin gözünde garipleşirdin, uzun saçlıysan bıçaklanırdın sokaklarda.

Neyin tembelliğinden bahsediyorsunuz? Zoru bilmeden neyin tembelliği bu?
    eddinin eruption solosunun tapping bölümünü kulaktan çıkartım ancak tremolo picking yaptığı yeri kulaktan çıkartamadım açtım baktım guitar prosunu. bu sayede tremolo pickinglerim gelişti. demek ki bazı noktalarda da adamı geliştiriyormuş

Yorum

Peki tapping bölümü kulaktan çıkartılabiliyor muymuş? Zaten dediğim de bu. Senin yaptığın hazıra konmak değil takıldığın yerde bakmak. Benim neyi kastettiğim belli. Duman Bu Akşam diyorum. Bunu kulaktan çıkarmaya üşenen insan gelişemeyen insandır, gelişmek istemeyen insandır. Gelişip gelişmemek kendi bileceği iştir fakat program yerinde kullanılmalı. Helal olsun bu arada tanerrock

Yorum

buna katılmamak elde değil. o tarz kolay şarkılarda guitar proyu birak taplara bile ihtiyaç yok ancak zor şarkıların zorlayıcı bölümlerine tap veya gitar pro desteği almak kaçınılmaz ve gerekli. guitarist95 son söylediğin için çok teşekkür ederim bu aralar bu tarz destekler ihtiyacım var gibi

Yorum

Aslında guitar pro elinize gitarı ilk aldığınızda size çok yardımı dokunan bir program...Özellikle Children of Bodom vs gibi riff ve soloları zor olan grupların şarkılarını çalmak ve kullandıkları teknikleri görmek açısından çok iyi...Ama ben mesela Metallica'nın For Whom the Bell Tolls (bunun gibi basit şarkılar için GP kullanmak yersiz) şarkısını tamamen kulaktan çıkardım....Arkadaşında dediği gibi Duman tabları isteyenler var...Gerçekten gitarist olmak istiyorsan ve Duman gibi basit teknikler kullanan grupların tablarını istiyorsan (eğer gitara yeni başlamadıysan) hiç kasmaya gerek yok hiç gitarist olacağım diye uğraşma bırak o gitarı....He Sad But True istersin , Enter Sandman istersin ona birşey diyemem onlarda bende bakarım ama ben yazılı tab okumayı tercih ederim genelde....

Yorum

Şarkı çıkarma konusunda Guitarist95'e,aranjman konusunda Ynx'e katılıyorum.Zor şarkıların bile kulaktan çıkarılması taraftarıyım ben (ki çıkarıyor muyum hayır çünkü şarkı çalmıyorum genelde )

Yorum

Guitar Pro, gitarı tutmayı bile bilmeyen, eline ilk defa gitar alacak biri için yol gösterici ve heveslendirici bir program olabilir ki benim için öyle olmuştu.Düşünsenize özenip gitar alıyorsun, ve gp sayesinde çok beğendiğin şarkının bir kısmını çalabiliyorsun ve bu sana zevk veriyor ve iyice heveslenip azimleniyorsun.Tüm olay bu, dediğin gibi gp ile şarkı çalmak insanı gitar virtözü yapmaz elbette.Bunun bir sürü modu var, müzik bilgisi var, gamı var... Ama gp ile başlayan müzik yolculuğunda şu aralar kendi melodilerimi çıkarabiliyorum, tabiki bilmediğim bir sürü nokta var, ama zamanla tecrübeyle öğreniyor insan .Tecrübe de çok önemlidir bence.

Yorum

abi bence şarkıya bakacan ve kendinden
                de bir şeyler ekliyicen

Yorum

Ben sololarda bakıyorum genellikle. Hatta Guitar Pro yerine, aradığım grup/albüm/şarkının tab kitaplarının PDF uzantılı dosyaları bulunuyorsa onları edinip çalışıyorum. Bazen yazıcıdan çıkartıp arka balkonda sessiz sakin çalıştığım bile oluyor. Guitar Pro'nun sololarda güzel bir yararı var, ama önce kulaktan çıkarmaya çalışıp daha sonra ne gibi yerlerde eksik yaptığını öğrenince insan mutlu olmuyor değil. Bazen bir parçanın zor bir kısmında 'Haa, bu tam da benim düşündüğüm gibiymiş' diyerek seviniyor valla ne yalan söyleyeyim. Ama zannetmiyorum ki birisi çalabildiği her şeyi tamamen GP'den öğrenmiş olsun. Elbette bilgisayar başında değilken kendi başına uğraşıp çaldığı pek çok şey vardır. O yüzden bu kadar yüklenmemek gerek Guitar Pro'ya. Faydalı yanları da dolusuyla..

Yorum

Mümkün olmadıkça kullanmama taraftarıyım ben ancak konser vb. etkinliklere hazırlanmak için kısa bir süre varsa kullanıyorum onun dışında hala ve eskimeyecek en iyi yöntem kulaktır (bence)

Yorum

haklısın gerçekten kardeşim...

Yorum

Bu konuyu kafamda neye benzettim biliyor musunuz? Tıpkı aşağıdakine

"Araba kullanmayın yürüyerek gidin bacak kaslarınız gelişsin"

Türkiye şartlarında ortalama insan ömrü 60 yıl. Zaten bunun büyük bölümü çalışmak ve uyumakla geçtiğine göre geriye kalan çok az zamanı da müzik kulağınıza, nota okumaya vs şeylere harcayacaksanız sanırım siz hayatınızı müzikle kazanıyorsunuz. Ama unutmamalı ki herkes hayatını müzikle kazanmıyor. Ben muhasebeciyim ve gitara ayıracak çok az vaktim oluyor. Bu kısacık vakitlerde de çok sevdiğim gitarımla hoşuma giden şarkıları çalmak istiyorum. Ne yani, şimdi yıl sonunda gireceğim bitirme sınavı için bile eğitim almaya üşenirken gidip müzik eğitimi mi alayım ya da ne bileyim nota okumayı mı öğreneyim?

Yani gitar pro bir yerden bir yere koşarak gitmek yerine arabayla gitmek gibi, neden kendimizi yoralım. Ha müzisyen olsaydım, Beyoğlunda bir yerlerde sahne alsaydım mesela, emin ol gitar pro kullanmaz, nota okur ve kulaktan çalardım. Şu durumda hiç gerek yok. Gitar sahibi olanların müzisyen olma ortalamasına kendi istatistiki tahminlerinizden bakarsanız ki gitar pro kullanmamaya hiç gerek yok. Son derece müthiş bir program. Hatta o olmasaydı ben gitarımı satar, bir daha da gitar lafı etmezdim. Yani kısacası beni gitara bağlayan program. Misler gibi vallahi, şimdi açıyorum Knocking On Heavens Door 2. solosunu ve başlıyorum çalışmaya. Haydi iyi eğlenceler sizlere.

Yorum

kullanmayı bilene ve kullanabilecek yeteneği olana guitar pro; guitar hero dan veya benzer bir pc oyunundan çok çok çok daha zevkli bir oyuncaktır... diye düşünüyorum saygılar

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                          Initializing Tabs & loading Content...
                          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

Collapse

Çalışıyor...
                          X