Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Guitar Pro Geliştirmez Tembelleştirir

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

• İnceleme Guitar Pro Geliştirmez Tembelleştirir

Arkadaşlar bakıyorum da herkes Guitar Pro tabları istiyor. Tablara bakıp şarkı çalmak istiyor. Bir şarkıyı tam ve düzgün olarak (özellikle zor bir şarkıyı) çaldığında iyi bir gitarist olduğunu zannedenler var. Bu yazım kimseyi eleştirmek veya Guitar Pro programını kötülemek için değildir.

Guitar Pro'da internetten başkalarının hazırladığı hazır tabları indirip bakıp çalmak herkesin yapabildiği bi olaydır. Fakat gitaristliğin şarkıyı ezbere çalmak olmadığını hepimiz biliyoruz. Gitaristlik kendi duygularını tamamiyle müziğe aktarabilmek, hislerimizi gitara dökebilmektir bence.

Guitar Pro kullana kullana tembelleşiyoruz. Hazıra alışmış bir toplumuz zaten. Eyy hazırcılar Bir de siz deneyin gitar pro tabları çıkarmayı.

Ha ben kullanmıyor muyum? Kullanıyorum Ama neden? Egzersiz, gam çalışmak için Bence bunlar dışında Guitar Pro programı çok kullanılmamalı. Bazı şarkılar olur tamam gitar çok arkada kalır duyamazsınız. O zaman kullanın tabi ki

Şimdi demeyin 95'li çocuk ders mi veriyor peh :P diye Sadece düşüncelerim bunlar.

İyisin hoşsunda Gp kullanmayalımda ne yapalım.(internetten tab okumanın aşırı zor olması ve yarısınında yanlış olması en önemli etken ) Tamam eyvallah tembelleştiriyor ama çalmak istediğimiz şarkının ana hatlarını öğrendikten sonra duygu katsak mesela?Bu arada guitar pro için ufak tefek yazmaya çalışıyorum ama doğru yapmadığım bir çok şey olduğuna emin olduğum için paylaşmıyorum

Yorum

Guitar pro besteciler için vazgeçilmez. Aklınızdaki parçayı kolayca istediğiniz enstrumanı ekleyerek notalara dökebilir, midiye çevirip işi daha da geliştirebilir, grup elemanlarına bilmemkaç kb tutan tabı gönderip düzenlemelerini isteyebilirsiniz.

Gitar çalışması için de, parçanın gitar kısmını kapatıp siz çalarsınız, zamanlama gibi hataları ortadan kaldırıp sanki stüdyodaymış gibi eğlenebilirsiniz.

Bir parçayı öğrenmek için en iyi yoldur bence guitar pro. Çaldığınız parçalar dandik duman, yüksek sadakat, 84, emre aydın, nirvana, manga gibi şeylerse kullanmanız gerekmeyebilir.

Yorum

guitarist95 bence çok yanlış düşünüyorsun ama eminim ki Türkçe olmayan bir çok parçayı sende guitar pro'dan çalışıyorsundur. guitar pro tab dışında bir nota'dır. hiç bir müzisyen yoktur ki notaya bakmadan çalsın. çok sağlam gitaristler bile gpro'dan çalışıyor. senin amacını anlayamadım. thebadseeds'in söylediklerine de aynen katılıyorum.

Yorum

Orkestrasyon için Sibelius, gitarli sarkilar icin kesinlikle Guitar Pro lazim. Ben çok aranjman yaptim Guitar Pro'da. Artik Bend notalarini da gosterebildigi icin Guitar Pro 6'dan cok memnunum. Iyi ki almisim vallahi.

Yorum

sanırım arkadaşın anlatmak istediği bir müzik üretim ve beste aracı olarak guitarpro kullanmak değilde teori falan boşverip gitar hayatını direk guitarprodan tab ezberleyip çalmaya indirmekti.

Yorum

grafiksor isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              guitarist95 bence çok yanlış düşünüyorsun ama eminim ki Türkçe olmayan bir çok parçayı sende guitar pro'dan çalışıyorsundur. guitar pro tab dışında bir nota'dır. hiç bir müzisyen yoktur ki notaya bakmadan çalsın. çok sağlam gitaristler bile gpro'dan çalışıyor. senin amacını anlayamadım. thebadseeds'in söylediklerine de aynen katılıyorum.
              Kendi parçalarımı çıkartıyorum demeye getiriyor işte.

Yorum

Selamlar

Yorumlara hak veriyorum , başlığa hak verdiğim kadar...

Hey gidi günler , sevgili hocam Tibet URAL bana aylarca guitar pro'yu yasaklamıştı , çok kızardım ama ne zaman guitar proyu kullanmama izin verdi o zaman anladım , word dosyası bir tabı okuyup çalmak ile guitar prodan bir tabı okuyup çalmak arasında dağlar kadar fark var...

Söz konusu program ile tab ve ses aynı anda geldiği için daha kolay kavrıyoruz şarkıyı "buda müzik kulağının gelişimini yavaşlatıyor ve/veya hazıra alışmaktan dolayı gerisin geriye götürüyor" , normalde ne yapardı eskiler şarkıyı dinler anladığı kadarını yorumlar ve çalardı , biraz daha yakın geçmişte yoktu böyle yazılımlar word dosyası halinde tablar ile hem okuyup hem de dinleyerek çalmaya çalışıldı , şimdi ise guitar pro gibi yazılımlar ile çalmaya çalışıyoruz hatta hiç duymadığımız bir şarkıyı bile çalabiliyoruz! ve "programı hakkıyla kullanmıyoruz".

Böyle tırnak içinde vurgulaya vurgulaya dedim ya , hakkıyla kullanmıyoruz diye , gerçekten de öyle . Guitar pro sadece internetten tab indirilip , şarkı çalınan bir program değil.

Ben arkadaşa da yorum yazanlara da katılıyorum ama 2 taraf farklı pencerelerden bakıyor gibime geliyor .
                Son güncelleyen mericc; 18-05-2011, 03:41.

Yorum

tamam doğruluk payı var söylediklerinizde mirec abi ancak van halen'nin şarkılarını kulaktan çıkarta bilecek var mı bu forum da.

Yorum

Van Halenin şarkılarını kulaktan çıkarmaya çalışan var mı desek? Çalışmadıkça hiçbir şey olmaz.

Yorum

Guitarist95 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      Van Halenin şarkılarını kulaktan çıkarmaya çalışan var mı desek? Çalışmadıkça hiçbir şey olmaz.
                      Hangi parçaları kulaktan çıkarttın? Merak ettim sadece.
                      Her parça kulaktan çıkartılabilir. Ama çıkardığınız her parça tamamen doğru olmayabilir.

95'ten önce doğanlar için cep telefonu yeni bir kavramdır mesela. Eskiden bi'yerlerde buluşmak tamamen bir dertti. Belki günler öncesinden haberli olup, belli bir saatte bir mekanda buluşmak için kararlaştırılırdı. Arkadaşınız geç kalırsa veya gelmekten vazgeçerse saatlerce bekleyebilirdiniz. O zamanlar biri bana "abi al cep telefonu diye bi'şey icat ettim, arkadaşına da iliştirdim bundan, bir ara hal hatır sor" dese duacısı olur, oracıkta kurban keserdim. Tabii metrelerce yürümemiş, saatlerce beklememiş ve tembelleşmiş olurdum.

Eskiden bırakın guitar proyu, tab bile yoktu. Kafandan atabildiğince yetinirdin. Uzun saçlı "satanist" abilerin kasetçi dükkanlarının depolarındaki stüdyolarda çalardın gizli gizli. Dinlemek isteyebileceğin parçalar el altından kasetlere çektirirdin. Arkadaşlarınla toplanıp ayin yapar gibi toplanırdın kaset çalar etrafına. Plak bulduğunda senden zengini yoktu, pikabına kardeşin gibi bakar, babanı bile yaklaştırmazdın. Gitar almak için berber çıraklığı yapar, dondurmacıda çalışırdın. Kurs murs hakgetirirdi, onlarca arkadaşım var benimle beraber kendi kendine gitar çalmayı öğrenip şu an piyasada iyi müzik yapan gruplarda çalan. Gitar çalmayı seçmek yeni bir dine mensup olmak gibiydi. Herkesin gözünde garipleşirdin, uzun saçlıysan bıçaklanırdın sokaklarda.

Neyin tembelliğinden bahsediyorsunuz? Zoru bilmeden neyin tembelliği bu?

Yorum

Sevilen şarkılar ritim gitar olarak çıkarılıp, solosunun da her notası olmasa da genel hatlarıyla kulaktan çıkarılıp sahneye çıkıp babalar gibi çalmak elbette olması gerekendir. Bunu yapan gruplar /elemanlar zaten belli eder kendini, gerilmeye gerek yok yani

Gp5-6 tarzı programlar müzisyenlik adına geliştirmese de parça öğrenimini kolaylaştırıp sizin gitar üzerindeki hakimiyetinizi çalım yönünde arttırır, orjinaline birebir olarak çalındığı için hissettiğiniz şarkıdaki tuşeyi yardıra yardıra öğrenirsiniz. Ama siz kendi duygularınızı (öfke, nefret, aşk, sevgi..) gitara dökemiyorsanız o zaman size yardırırlar.

Gp5-6 emekleme döneminde geçilen evrelerden biridir. Beste yapıp grupla kıçınızdan ter aka aka şarkıyı oluşturmaya çalıştıkça gp yi açmak değil masaüstünde nerede olduğunu hatırlamazsınız bile

Yorum

thebadseeds isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          Hangi parçaları kulaktan çıkarttın? Merak ettim sadece.
                          Her parça kulaktan çıkartılabilir. Ama çıkardığınız her parça tamamen doğru olmayabilir.

95'ten önce doğanlar için cep telefonu yeni bir kavramdır mesela. Eskiden bi'yerlerde buluşmak tamamen bir dertti. Belki günler öncesinden haberli olup, belli bir saatte bir mekanda buluşmak için kararlaştırılırdı. Arkadaşınız geç kalırsa veya gelmekten vazgeçerse saatlerce bekleyebilirdiniz. O zamanlar biri bana "abi al cep telefonu diye bi'şey icat ettim, arkadaşına da iliştirdim bundan, bir ara hal hatır sor" dese duacısı olur, oracıkta kurban keserdim. Tabii metrelerce yürümemiş, saatlerce beklememiş ve tembelleşmiş olurdum.

Eskiden bırakın guitar proyu, tab bile yoktu. Kafandan atabildiğince yetinirdin. Uzun saçlı "satanist" abilerin kasetçi dükkanlarının depolarındaki stüdyolarda çalardın gizli gizli. Dinlemek isteyebileceğin parçalar el altından kasetlere çektirirdin. Arkadaşlarınla toplanıp ayin yapar gibi toplanırdın kaset çalar etrafına. Plak bulduğunda senden zengini yoktu, pikabına kardeşin gibi bakar, babanı bile yaklaştırmazdın. Gitar almak için berber çıraklığı yapar, dondurmacıda çalışırdın. Kurs murs hakgetirirdi, onlarca arkadaşım var benimle beraber kendi kendine gitar çalmayı öğrenip şu an piyasada iyi müzik yapan gruplarda çalan. Gitar çalmayı seçmek yeni bir dine mensup olmak gibiydi. Herkesin gözünde garipleşirdin, uzun saçlıysan bıçaklanırdın sokaklarda.

Neyin tembelliğinden bahsediyorsunuz? Zoru bilmeden neyin tembelliği bu?
                          Ben Guitar Pro'yu kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın. Tamam şarkılarını düzenlersin, zor parçaların tablarını da indirirsin. Fakat kendin uğraşmadan hazıra konmak yanlış "bence". Yanlış kullanıldığı için tembelleşiyoruz yani. En azından basit parçalar kulaktan çıkarılmadılıdır. Van Halen demişler, çok çok aşırı zorlarsan çıkartamaz mısın? Elbet çıkarırsın ama 2 ay uğraşırsın. Peki Guitar Pro'dan bakarak çalışsan 1 günde bitirirsin parçayı. Dediğim gibi zor parçalara bakılabilir ama artık Duman-Bu Akşam'ın tabını bile istiyorlar. Bunu kulaktan çıkartamayan müzisyen olabilir mi tartışılır.

Yorum

Guitarist95 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Ben Guitar Pro'yu kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın. Tamam şarkılarını düzenlersin, zor parçaların tablarını da indirirsin. Fakat kendin uğraşmadan hazıra konmak yanlış "bence". Yanlış kullanıldığı için tembelleşiyoruz yani. En azından basit parçalar kulaktan çıkarılmadılıdır. Van Halen demişler, çok çok aşırı zorlarsan çıkartamaz mısın? Elbet çıkarırsın ama 2 ay uğraşırsın. Peki Guitar Pro'dan bakarak çalışsan 1 günde bitirirsin parçayı. Dediğim gibi zor parçalara bakılabilir ama artık Duman-Bu Akşam'ın tabını bile istiyorlar. Bunu kulaktan çıkartamayan müzisyen olabilir mi tartışılır.
                            Yanlış yaklaştığınız bir nokta var.Her gitar çalmak isteyenin müzisyen olmak gibi bir derdi olmasına gerek yok.Hobi olarak,arkadaş ortamında alıp 2 tıngırdatmak için gitar öğrenmek isteyen çok arkadaşımız var.Guitar pro gayet iyi bir seçenek onlar için."Şu şarkıyıda çıkarmaya uğraşayım da kulağım gelişsin" derdi yok herkeste.

Yorum

EmgHzZw isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              Yanlış yaklaştığınız bir nokta var.Her gitar çalmak isteyenin müzisyen olmak gibi bir derdi olmasına gerek yok.Hobi olarak,arkadaş ortamında alıp 2 tıngırdatmak için gitar öğrenmek isteyen çok arkadaşımız var.Guitar pro gayet iyi bir seçenek onlar için."Şu şarkıyıda çıkarmaya uğraşayım da kulağım gelişsin" derdi yok herkeste.

Zaten başlıkta da "geliştirmez" yazıyor. Gelişmek istemeyenler için değil bu söylediklerim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

Collapse

Çalışıyor...
                              X