bence ikisini de bilmekte fayda var çünkü çok hızlı pir parçada notaları tek tek okumaktansa tablardan çalmak daha kolay olur ancak nota da her daim gerekli tabi
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
tab okuyarak çalmak dogrumu?
Collapse
X
-
Hocan sana teknik yönden yeter demiş buda anladığım kadarıyla repertuara geçiş oluyor. Eğer sen bir parçayı adam akıllı çalmak istiyorsan nota şarttır kim ne derse desin. Notada sadece kılavyede basıcağımız yerler yazmıyor ritimler suslar ve daha bir sürü etken bulunuyor. Sen bi metod kitabı al (ör:Bora Uslusoy bass gitar metodları) orda sana birşeyler öğretir nota hakkında. Neyin nerde olduğunu anlarsın.
Yorum
-
Tab da mantık yoktur nota olmadan olmaz armoniyi anlmazsın.Bir yıl tabla çaldım daha yeni notaya başladım hemen buna bağlı olarak gam öğrendim.Nota kullanmaya başladığımda gitar çalmayı bilmediği sadece ezberlediğimi fark ettim.Nota öğren.
Ama eğer sadece grupla bir iki şarkı çalıcaz belki de seneye gitarı bırakırım diyorsan tab la çal ama iyi bir yere gelemezsin
Yorum
-
Parmakların açılması, kendine güven vs. açısından biraz tabla çalmakta zarar yok bana kalırsa. Tabla çalınır, geliştikçe armoni ve gam bilgisi edinilir ve bundan sonra tablarla çalınsa da okunarak çalınır, bilerek çalınır, ezbere olmaz diye düşünüyorum. Bence de bu bilgiler edinildiği sürece tabla da çalmanın bir mahsuru olmaz..
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum