Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bas Gitarlar İçin Pedallar

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Bas Gitarlar İçin Pedallar

    bas gitar pedalları hakkında bilginiz var mı ne işe yararlar. nekadardır.ne markalar vardır.

  • #2
    ben sadece zoom 506 yı biliyorum.fade in ,fade out özellikleri slap falan var herhalde.zoomun sitesine gir öğrenebilirsin.fiyatı da aşırı değil sanırım.

    Yorum


    • #3
      Bende Boss geb7 var. Tonlama yapıyor fiyatını bilmiyorum ama güzel tonlar yakalıyabiliyorsun

      Yorum


      • #4
        ton larda yardımcı olur pedallar eğer tek başına isen yani grubun yoksa tek başına çalışırken yardımcı enstrumanları kullanabilrsin. şuan en son olarak zoom 707(2)var fiyatlarını atilla_yeşil dediği gibi sitesinden bulabilirsin

        Yorum


        • #5
          bu tonlama pedalini evde yapabilirmiyiz acaba param yokta istedigim tonlari hic yakaliyamiyom

          Yorum


          • #6
            Tonlama pedalı dediğiniz equalizer tabiki ayarladıkdan sonra istediğiniz ton cıkar ama nerde kullancagınıza baglı ...Mesela kayıtta herhangi bir progla yapabılırsın o tonlamayıda tabiki sahnede bı eq.gerekebilir.

            Yorum


            • #7
              arkadaslar ben de washburn xb 120 var pedal alicam ama pedallar hakkında fazla bilgim yok tawsiye edebilceginiz pedal var mi????

              Yorum


              • #8
                Gitarınızın ve amfinizin sizi tatmn etmediği yerde pedallar kullanılır...

                Eğer tonu hoşuna gidiyorsa, sana istediklerini veriyorsa pedala gerek yok. Ama genel olarak kanımca ilk alınmasi gereken pedal EQ'dur. İyi bir sistem için analog (boss geb7, veya ibanez EQ ) tercih edilebilir. Para olanağı kısıtlı ise compressor olayı ve slap tonlar için Zoom 708 II olabilir. Fena bir alet değil, gerçi ben hiç beğenmemiştim ama genel olarak orta düzey bişey. Çok para varsa gt6 b olabilir, en kaliteli processor olduğunu düşünüyorum. Ayrica analog toplayanlar için Sansamp da unutulmamalıdır. Denemesem, görmesem de line6 'non pod pedalları oldukça tavsiye ediliyor..

                Tek tek deneyip, kendi isteklerine cevap veren bir pedal bulmalısın. Hiçbir ürün-pedal vs herkes için "mükemmel" değildir..

                Yorum


                • #9
                  Grhn ben sana pedaldan önce basını değiştirmeni öneririm,xb120 fena bir başlangıç bası değildir ama ileri seviyelerde kesinlike yetersiz kalır,istediğin tonları alamazsın..önce daha kaliteli bir bas al bence daha sonra konserlere veya programlara çıkmaya başladıkça pedal da alırsın...

                  Yorum


                  • #10
                    Bende boss me 50-b var cok memnunum özellikle comp we drive tonları cok iyi octave exp. pedal biraz zayf para sorun degilse tawsiye ederim

                    Yorum


                    • #11
                      Blackmore un da dediği gibi sadece Sansamp yeterli. Eğer ayarlamasını yapabilirsen çok çok başarılı. Biz direkt bilgisayara girmiştik gitarı (audigy 2 ye) sadece sansamp bağladık ve inanılmaz güzelikte ses elde ettik. profesyonel albüm kayıtlarındaki seslere çok rahat ulaşılabiliyor. Ayrıca sadece basla değil gitarla da kullanılır. ilerde satmak istersen de daha çok alıcı bulursun. (doğrusu gitarda japon yapımı ibanez soundgear dı ama yani olsun yine de sansamp çok başarılı bir alet.)

                      Yorum


                      • #12
                        slmlar,elimde washburn force 4 bas ve laney hcm30b anfisi var. anfi ve gitarin kendi ustundeki ayarlari tam istedigim hale getiremiyorum.bi pedal almayi dusunuyorum.baktiklarimdan choruslar hosuma gitti de sunu sorcam,boss ceb3 ile digitech xbc arasinda bi karsilastirma yapmak gerekirse hangisini secmek lazim ki?

                        Yorum


                        • #13
                          Boss u tavsiye ederim uzun süre kullandım gayet güzel bir pedal digitech in chorusu biraz daha dijital kalıyor ayrıca bossu ayarlaması daha basit ve direk istediğin tonu buluyorsun.

                          Yorum


                          • #14
                            laney'in bahsettiğn amp. modelini bilmiyorum: eğer Roland tarzı bir sound varsa chorus iyidir(=çok yüksek seste bile clean tonlar geliyorsa)...
                            Eğer daha farklı ses renkleri istiyorsan bir compressor (potları farklı pozisyonlarda denemelisin!!) ve bir equalizer dene.
                            Pardon, az evvel baktım, senin Laney'de built-in comp ve 3band eq var. Delay pedallarını da bir dene o zaman, ya da Phaser (lesslie diye de bilenler war). Bir de mutlaka Dunlop Cry :Baby gibi manuel (kocaman kamyon fren pedalı gibi) wah wah'ları dene. Üşenme, bass ve anfini yüklenip bir müzik mağazasına git. Sana bir nescafe ve bütün effektörleri getirmelerini rica et. Aletleri dene. Unutma, denerken çaldığın basın tellerinin 0.35 ya da 0.45 olması, eski ya da temiz olması bile soundu çoook değiştirir.

                            Yaşasın güzel soundla bas çalmak!!!
                            iyilikler dilerim...

                            Yorum


                            • #15
                              selam ben bas gitarda distortion tonlarını almak istiyorum bir distortion pedalı alıcam boss mu daha ii yoksa digitech distortion pedalı mı veya tercih etmek istediğiniz bir distortion pedalı varmı metallica nın bas çısının drive ve distortion tonları çok hoşuma gidiyor onların hangi pedalı kullandığı hakkında bilgisi olan varmı bana hangi pedalı öneriri siniz şimdiden tşekkürler...

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                              Collapse

                              Çalışıyor...
                              X